Minilening aanvragen in België

Minilening aanvragen in België Een minilening afsluiten van bijvoorbeeld 200 euro gaat supersnel en gemakkelijk bij onze zuiderburen. Het kan zelfs via SMS of e-mail, en ook op zondag! De zwarte lijst van de Nationale Bank wordt door kredietverstrekker Ferratum namelijk niet geraadpleegd.

Zwarte lijst geen bezwaar voor een lening bij Ferratum

In Vlaanderen is het voor het verkrijgen van een lening belangrijk dat men niet voorkomt op de zwarte lijst van de Nationale Bank. Elke kredietaanvraag wordt dus getoetst aan die zwarte lijst. De Nationale Bank registreert op de zwarte lijst alle kredieten en hypothecaire leningen die door natuurlijke personen voor privé-doeleinden werden aangegaan. En wie langer dan 3 maanden in gebreke is met terugbetalen, wordt door de Nationale Bank als wanbetaler aangemerkt.

Tot dusver was het in Vlaanderen niet mogelijk om een lening aan te gaan als men op de zwarte lijst vermeld werd. Maar dat gaat veranderen. Het Finse kredietbedrijf Ferratum is bereid om in België ook aan personen die op de zwarte lijst van de Nationale Bank voorkomen een minilening te verstrekken!

Wat is een minilening van Ferratum?

Allemaal hebben we in financieel opzicht wel eens een periode dat het allemaal een beetje tegenzit. Bijvoorbeeld doordat we te maken hebben met onvoorziene uitgaven of een rekening die vroeger dan gepland op de deurmat ligt, terwijl de eerstvolgende salarisbetaling nog even op zich laat wachten. In zoín situatie kan een minilening uitkomst bieden!

Welnu, die mogelijkheid biedt de Finse kredietverstrekker Ferratum voortaan in België. Ofschoon het gemiddelde leenbedrag voor een dergelijk krediet bij Ferratum 50 tot 200 euro bedraagt, kan een lening tot maximaal 1000 euro bij Ferratum nog als minilening worden aangemerkt.

Voorwaarden voor een minilening bij Ferratum

Natuurlijk verbindt Ferratum aan haar minilening een aantal voorwaarden die het risico dat uitgeleende gelden niet worden terugbetaald, tot een minimum moeten reduceren:
  • om toetsing aan de zwarte lijst van de Nationale Bank te ontlopen, kent de lening bijvoorbeeld maar een looptijd van ten hoogste 30 dagen;
  • bovendien is de geldnemer geen rente maar behandelkosten verschuldigd. De hoogte daarvan is gerelateerd aan het geleende bedrag en kan behoorlijk in de papieren lopen.

Fikse boete bij wanbetaling

Hoe verleidelijk de minilening ook mag zijn, men moet zich altijd realiseren dat juist een dergelijke lening veel geld kost. Kredietverlening is geen naastenliefde! Een krediet, hoe gering ook, moet altijd op tijd worden terugbetaald. Een minilening mag men eerst dán afsluiten als men er 200% zeker van is, die inclusief alle bijkomende kosten en op tijd te kunnen terugbetalen. Wie daar niet in slaagt, moet rekenen op fikse boetes en extra kosten.

Wie of wat is Ferratum?

Wat is het dan wel voor instelling, die het waagt om een lening te verstrekken aan mensen die reeds op een zwarte lijst voorkomen? Moeten we Ferratum wel als een serieuze en betrouwbare financiële aanbieder beschouwen? Welnu, Ferratum behoort in Finland tot één van de meest succesvolle kredietinstellingen en is in Nederland inmiddels marktleider op het gebied van dit kredietconcept, hier ook wel flitsleningen genoemd.
© 2011 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel geld lenen met een minilening of minikredietSnel geld lenen met een minilening of minikredietWanneer je plotseling zonder geld op je rekening zit, of wanneer je iets wilt kopen waarvoor je volgende maand het geld…
Wat is een minilening en/of flitslening?Wat is een minilening en/of flitslening?De laatste jaren zijn de minileningen en/of flitsleningen steeds meer in opmars en lijken meer en meer mensen een af te…

Ferratum België - snel geld lenen met minikredietFerratum België - snel geld lenen met minikredietGeld lenen in België? In Nederland kennen we Ferratum al lang van de flitslening, minikrediet en minilening. Maar Ferrat…
Snel geld lenen zonder BKR maar veel terugbetalenSnel geld lenen zonder BKR maar veel terugbetalenSnel een aardig bedrag lenen gaat heel simpel. Slechts met één smsíje of eenvoudig via internet kan er binnen de kortste…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 11-01-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.