Snel krediet krijgen

Snel krediet krijgen Met snel-krediet worden leningen bedoeld die in tegenstelling tot reguliere leningen snel, doorgaans binnen 24 uur, worden afgewikkeld. Ongeacht of die voor dringende aankopen zijn bedoeld of dat er rekeningen mee worden betaald, een snel krediet belooft altijd een snelle oplossing.

Lenen zonder BKR

Wie ooit een negatieve aantekening bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft gehad, heeft vaak moeite om een lening te krijgen. Aanbieders van snel krediet schermen met de toezegging dat voor de toekenning van zo’n snelle lening geen opvraag bij BKR wordt gedaan.

Hoe wordt de kredietwaardigheid gecontroleerd?

  • Controle van de kredietwaardigheid vindt uitsluitend plaats op basis van informatie die aanvragers zelf verstrekken. De aanvraag wordt vaak gedaan via het internet en duurt slechts enkele minuten.
  • Gevraagd wordt onder andere naar een vast en regelmatig inkomen. De aanvrager mag dus geen zelfstandige of ZZP´er zijn.
  • Ook moet de aanvrager niet in een proeftijd zitten: er moet sprake zijn van een vast dienstverband.
  • Is er geen regelmatig inkomen voorhanden dan is bij sommige aanbieders toch een krediet mogelijk als de aanvrager een borg vindt die voldoet aan de gestelde eisen en die genegen is om de terugbetaling van de lening te garanderen.

Waarop letten bij lening zonder BKR?

Bijzondere aandacht moet bij de aanvraag van snel-krediet worden besteed aan de rente van de lening. Vooral bij noodleningen zonder BKR-opvraag worden vaak zeer hoge rentes gevraagd (woekerrentes). In dergelijke gevallen is men vaak meer gebaat bij een conventionele lening met BKR-toetsing.

Ook op de overige voorwaarden moeten goed worden gelet. Zo vragen sommige aanbieders zeer hoge behandelkosten. Bovendien kennen veel kredietverstrekkers de lening alleen toe in combinatie met een schuldrestverzekering waarbij de verzekeraar in geval van overlijden of werkloosheid de resterende aflossingstermijnen voor zijn rekening neemt.

Snel geld lenen van particulieren

Onder de talrijke mogelijkheden om snel krediet te verkrijgen, wordt er één steeds populairder: geld lenen van particulieren. Hierbij verstrekt een privépersoon een bepaald bedrag aan de kredietnemer. De lener geeft bij aanvraag van de lening aan waarvoor hij het geld wil gaan gebruiken. Op basis van die informatie beslist de potentiële geldschieter of hij tot het verstrekken van een lening bereid is en tegen welke rente. Als de kredietnemer met de hoogte van de voorgestelde rente akkoord is, sluiten beide partijen een kredietovereenkomst.

Particuliere geldschieters op internetplatforms

Particuliere geldschieters vindt men vaak via kleine advertenties in de krant of op internetplatforms zoals dat van Smava. Daarbij is echter voorzichtigheid geboden omdat naar het oordeel van consumentenorganisaties niet al deze aanbieders de anonimiteit van hun klanten zo goed waarborgen als ze op hun site doen voorkomen.

De voor- en nadelen van particuliere kredietbemiddeling

Weliswaar kan kredietverlening tussen particulieren voor beide partijen onder bepaalde omstandigheden nuttig zijn, maar er bestaan ook risico's.

Voor de kredietnemer schuilt het voordeel van particuliere kredietverlening vooral dáárin dat de rente vaak lager is dan bij een lening van de bank. Maar dat is niet altijd het geval, soms wordt zelfs een extreem hoge rente gevraagd. Vaak ziet de lener in een particuliere lening echter de enige mogelijkheid om überhaupt aan een lening te geraken. Dat komt vooral omdat banken voor leningen extreem hoge eisen aan de kredietwaardigheid van de aanvragers stellen. Met name in die situaties bestaat er een risico dat een particuliere geldschieter misbruik maakt van de situatie en een onredelijk hoge rente verlangt.
© 2011 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel geld lenen – consumptief kredietSnel geld lenen – consumptief kredietWanneer je geld nodig hebt om zaken of diensten voor alledaags gebruik aan te schaffen, kun je een consumptief krediet a…
Een WOZ-krediet aanvragenEen WOZ-krediet aanvragenEen WOZ-Krediet is een leningsvorm. Niet iedereen kan zomaar een WOZ-krediet aanvragen. Hier gelden bepaalde eisen voor,…
Krediet van particulieren steeds populairderKrediet van particulieren steeds populairderEen alternatief voor een lening bij de bank is het krediet van particulieren aan particulieren. Veel mensen die door de…

Wat doen bij betalingsproblemen?Wat doen bij betalingsproblemen?Het kan ieder van ons overkomen dat hij financieel in de problemen komt. Het betekent niet het einde van de wereld. Het…
Maakt inflatie schulden waardeloos?Maakt inflatie schulden waardeloos?Slim, een huis kopen met geleend geld. De door ieder aangekondigde inflatie zal die schuld immers “opeten” en aan het ei…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 27-12-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.