Artikelen 441 - 450 in de rubriek HypotheekHypotheek (Financieel)
In hypotheekland heerst een misverstand. Iedereen heeft het kortweg over 'men mag nog maar de helft aflossingsvrij lenen'. Daardoor ontstaat het beeld dat nog maar 50% van het totale hypotheekbedrag a…
Drie, 13-07-2011
Banken stellen strenge eisen bij het verstrekken van een hypotheek. In het geval u spaargeld gaat inbrengen, kunnen de eisen worden verspoelt en kan de hypotheek die normaal gesproken niet kan worden…
Esmee, 12-07-2011
Aan veel hypotheekvormen is een kapitaalverzekering verbonden. Een kapitaalverzekering is een vorm van een levensverzekering waarbij het verzekerde bedrag uitkeert wanneer de verzekerde in leven is. A…
Rebeccahoogers, 11-07-2011
Het wonen op een woonboot of watervilla is hip en wordt vaak geromantiseerd. Wat zijn de voordelen en nadelen van een woonboot? Wat kost een woonboot eigenlijk? En is het mogelijk om een hypotheek af…
Rebeccahoogers, 10-07-2011
Een huis kopen is niet eenvoudig en voor het huren van een woning bestaat vaak een hele wachtlijst. Maar een kind kan ook een huis huren van de ouders als de ouders gaan verhuizen en de verkoop van da…
Zeemeeuw, 10-07-2011
Een intentieverklaring van een werkgever is altijd een grote hulp bij het kopen van een huis met hypotheek als u geen vast contract hebt, maar een tijdelijk contract. Een intentieverklaring en perspec…
Zeemeeuw, 09-07-2011
Nadat u uw eigen woning hebt verkocht, bent u verplicht om de gerealiseerde overwaarde weer te investeren bij het kopen van een ander huis. Indien u dat niet doet, hebt u over een deel van de nieuwe h…
Esmee, 09-07-2011
Overwaarde wordt ook wel “eigenwoningreserve” genoemd. Wat is overwaarde en hoe kun je de overwaarde opnemen en benutten? Overwaarde ontstaat als u uw woning met winst, dus overwaarde, verkoopt. De ve…
Rebeccahoogers, 08-07-2011
Indien u de overeenkomst met de geldverstrekker van uw hypotheek, vroegtijdig wenst te beëindigen, zal de bank daar mogelijk een boete voor rekenen. Een deel zal boetevrij afgelost kunnen worden, over…
Juul, 08-07-2011
De hypotheekrente die u maandelijks moet betalen aan de geldverstrekker, zijn bruto maandlasten. De netto lasten zijn afhankelijk van de belastingschijf waar de lasten van afgetrokken kunnen worden.
Juul, 07-07-2011