Leenauto verzekeren met Clixx van Ohra

Leenauto verzekeren met Clixx van Ohra Een leenauto is handig, maar ook een leenauto kun je beschadigen. Bij schade komt de rekening van de schade bij de eigenaar van de auto terecht. Of hij moet een eigen risico betalen of verliest een aantal schadevrije jaren waardoor de autopremie stijgt. Gelukkig kun je dit risico verzekeren met Clixx van Ohra, een aanvullende tijdelijke autoverzekering speciaal voor de leenauto. Ga je ook een autoleenverzekering afsluiten en zo met een gerust hart op reis?

Clixx van Ohra


Ohra verzekeringen

Bij Ohra kun je zeer veel zaken verzekeren:
  • Je woning met de woonverzekering.
  • Je huisdier met de huisdierenverzekering.
  • De zorg met een ziektekostenverzekering.
  • Je reis met een reisverzekering.

Maar er is meer, juist ja, de verzekering Clixx.

Met een leenauto op vakantie

Een auto lenen van ouders en kennissen voor een paar dagen, bijvoorbeeld om er mee op vakantie te gaan, kan superhandig zijn. Maar ook deze leenauto kan in een ongeluk verzeild raken of je rijdt tegen een paaltje op. Het resultaat is schade aan de auto die betaald zal moeten worden. De leenauto is uiteraard verzekerd (zonder verzekering rijden is strafbaar), maar dan is het de eigenaar van de auto die in feite de rekening gepresenteerd krijgt. De auto kan WA zijn verzekerd (dan is alleen de schade aan een ander verzekerd) of all risk en volledig casco. Bij een all risk of volledig casco zal alle schade worden uitbetaald (al dan niet tegen dagwaarde), maar dat kost de eigenaar van de leenauto schadevrije jaren, no-claim, een eigen risico. Hoe de auto ook verzekerd is, schade kost de eigenaar geld. Clixx biedt de oplossing.

Wat is Clixx?

Clixx is een aanvullende en tijdelijke autoverzekering die wordt afgesloten door de persoon die de auto leent. Je bepaalt zelf voor hoeveel dagen je deze autoleenverzekering wilt afsluiten, maar 30 dagen achtereen is het maximum. Clixx kent twee pakketten:
  • Clixx aanvullend.
  • Clix compleet.

Clixx aanvullend

Clixx aanvullend kost 6 euro per dag, de buitenlanddekking kost een beetje extra. Clixx Aanvullend dekt de kosten van de premiegevolgen door de terugval in schadevrije jaren. Bij een schade kan de autopremie voor de eigenaar van de auto omhoog gaan. In dat geval betaalt Clixx de eigenaar van de auto altijd 250 uit als compensatie voor de hogere premie en als de premiestijging hoger uitvalt dan 250, dan kan Clixx ook meer vergoeden. Maximaal gaat het de extra kosten als gevolg van de terugval in schadevrije jaren in een periode van vijf jaar of het schadebedrag als dat lager is. Als er een eigen risico is, wordt ook deze door Clixx vergoedt. Wordt de auto gestolen en is hij niet allrisk verzekerd, dan heb je dekking voor diefstal. Clixx 30 dagen de tijd om de auto op te laten sporen en in die periode kun je kiezen voor een vervangende auto of een dagvergoeding ( 15 per dag). Wordt de auto niet gevonden, dan wordt er een schadevergoeding uitgekeerd.

Clixx compleet

Clixx compleet kost 7 euro per dag, de buitenlanddekking kost een beetje extra. Clixx compleet biedt de dekkingen die Clixx aanvullend biedt plus de dekking voor schade door brand, storm, natuur, diefstal, ruit en aanrijding als deze schade niet al door de eigenaar van de auto is verzekerd. Heeft de eigenaar van de auto een all risk verzekering dan hebben deze extra modules waarschijnlijk geen aanvullende waarde voor de leenauto en kunt je volstaan met Clixx aanvullend plus buitenlanddekking.

Welke schade is niet door Clixx gedekt?

Clixx dekt niet alle schade aan de leenauto. Uitgesloten van de dekking zijn pechhulp, ongevallen inzittenden, schade inzittenden en rechtsbijstand. Uitgesloten zijn ook auto's met een buitenlands kenteken, zakelijke auto's en auto's met een cataloguswaarde hoger dan 60.000, campers en kampeerauto's, busjes.

Conclusie Clixx voor een leenauto

De eigenaar van een auto is verantwoordelijk voor zijn auto, ook als hij de auto uitleent en dus ook als die persoon de auto meeneemt voor op vakantie. Omdat er altijd schade aan de auto of een andere weggebruiker kan ontstaan en die schade in meer of mindere mate voor rekening van de eigenaar komt (afhankelijk van de autoverzekering) kan Clixx een hele slimme verzekering zijn. De kosten van de verzekering zijn te overzien, je bepaalt zelf de duur van de autoverzekering. Waarom zou je meer risico nemen dan nodig is. Deze verzekering is zo geregeld en biedt voor dit geld veel dekking.

Lees verder

© 2020 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
In Nederland mag je je auto zonder rijbewijs verzekerenJe zou denken dat als je een auto koopt en je rijbewijs hebt behaald, zelf een autoverzekering gaat afsluiten. Dat klink…
Autoverzekering voor ouderenVeel verzekeraars blijken een hogere premie te vragen aan de ouderen, indien de regelmatige bestuurder een man of vrouw…
Autoverzekering vergelijken: Waar moet je op letten?Een voordelige autoverzekering kiezen is belangrijk. Of een verzekering voor je auto goedkoop is, zegt echter nog niets…
Autoverzekering verzekeren tegen nieuwwaarde of dagwaardeAutoverzekering verzekeren tegen nieuwwaarde of dagwaardeU kunt een autoverzekering afsluiten tegen nieuwwaarde van de auto of de dagwaarde. Het verschil merkt u vooral zodra er…

Contraverzekering afsluiten bij lijfrenteContraverzekering afsluiten bij lijfrenteStel u hebt jaren premies betaald en wilt het opgebouwde kapitaal maandelijks laten uitkeren met een lijfrente-uitkering…
Prepaid juridische hulp of rechtsbijstandsverzekering?Prepaid juridische hulp of rechtsbijstandsverzekering?De prepaid juridische hulp kan een goed alternatief zijn voor de rechtsbijstandverzekering. Bij een rechtsbijstandverzek…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pixel2013, Pixabay (bewerkt)
  • Clixx
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 16-01-2021
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.