InfoNu.nl > Financieel > Verzekering > Wanneer mini casco autoverzekering?

Wanneer mini casco autoverzekering?

Wanneer mini casco autoverzekering? Een mini casco autoverzekering afsluiten in 2019, waarom eigenlijk? Verzeker uw auto goedkoop en vergelijk de premies kritisch. Een autoverzekering hoeft dan niet duur te zijn. Vaak is een mini casco verzekering dan voor u een perfecte aanvullende verzekering op uw WA aansprakelijkheidsverzekering. U hoeft echt niet altijd te gaan voor een all risk verzekering of alleen een WA autoverzekering. De mini casco verzekering is een mooie tussenoplossing voor uw auto en een stuk goedkoper. Let op uw schadevrije jaren bij het overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.

Welke autoverzekering in 2019?


Wat is een mini casco verzekering?

De mini casco autoverzekering is een aanvullende verzekering op uw WA verzekering, de wettelijke aansprakelijkheid. De WA verzekering dekt alleen de schade bij de tegenpartij en wordt vooral afgesloten voor auto's die ouder zijn dan acht jaar. Het is een minimale dekking die tegelijkertijd de wettelijke ondergrens is van wat is toegestaan. Daarom is het verstandig om ook de mogelijkheden te weten van de mini casco verzekering die we ook wel kennen onder de namen WA Plus of WA Extra. De extra dekking voor deze goed betaalbare verzekering zit erin dat niet alleen de schade bij de tegenpartij wordt vergoed, maar ook andere schadegevallen zoals schade door:
  • Diefstal van uw auto;
  • Ruitbreuk en andere schade aan de autoruiten;
  • Schade door storm, blikseminslag, overstroming en hagel;
  • Brandschade;
  • Joy riding;
  • Schade als gevolg van een botsing met loslopende dieren of wild;
  • Schade die kan ontstaan bij het vervoer van uw auto per boot of op het spoor;
  • Vervuiling van de bekleding van de auto als u bijvoorbeeld kosteloos een gewonde met uw auto vervoerd.

Wanneer een mini casco verzekering afsluiten?

Een mini casco verzekering sluit u meestal niet af voor een gloednieuwe auto en ook niet voor een auto die acht jaar of ouder is en inmiddels weinig waarde meer heeft. Een mini casco verzekering hoort bij een auto vanaf een jaar of vier, vijf. U betaalt dan niet de volle pond van de all risk verzekering, maar bent zo wel goed verzekerd.

Hoogte van het eigen risico bij een cascoverzekering

Er is een eigen risico. De hoogte van het eigen risico is niet overal gelijk, maar ligt in de orde van grootte van 150. Als u kiest voor een hoger eigen risico tot 300 euro wordt de premie nog lager. Bovendien is het meestal zo dat jongeren een wat hoger eigen risico kunnen hebben. Voordelig is het om bij schade de auto te laten repareren bij een bij de verzekeringsmaatschappij aangesloten reparatiebedrijf, omdat dan vaak het risico helemaal komt te vervallen. Een andere manier om minder premie te betalen is het verzamelen van voldoende schadevrije jaren.

Met WA verzekering eigen schade niet verzekerd

Zowel met de WA verzekering als een mini casco verzekering is ook niet uw schade verzekerd wanneer de tegenpartij de schuldige is. De mini casco verzekering geeft u samen met rechtsbijstandverzekering de mogelijkheid zo nodig de schade bij de tegenpartij te verhalen, ook als deze in eerste instantie niet meewerkt.

Online afsluiten van mini casco verzekering is eenvoudig

Op het internet kunt u eenvoudig de premies van verschillende autoverzekeringen en autobundels vergelijken. Regelmatig is een goede verzekering met korting af te sluiten en bespaart u geld door over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Het is dan ook zinvol om regelmatig te bekijken of de premie die u betaalt voor uw auto nog opweegt tegen de waarde van de auto of dat het tijd wordt om over te stappen naar een mini casco verzekering.

Lees verder

© 2013 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Auto uitgeleend en een aanrijding: betaalt de verzekering?Auto uitgeleend en een aanrijding: betaalt de verzekering?Je hebt je auto uitgeleend en die persoon krijgt een ongeluk. Betaalt de verzekering dan wel? De meeste mensen in Nederl…
Welke autoverzekering afsluitenWelke autoverzekering afsluitenAuto en autoverzekering nemen meestal een fikse hap uit ons huishoudbudget maar zónder autoverzekering gaat het niet. Sl…
Autoverzekering vergelijken: Waar moet je op letten?Een voordelige autoverzekering kiezen is belangrijk. Of een verzekering voor je auto goedkoop is, zegt echter nog niets…
Autoverzekering soorten, autoverzekeringen vergelijkenEen autoverzekering afsluiten is niet eenvoudig. Welke soorten autoverzekeringen zijn er zoal? Er wordt veel aangeboden…
Premie verzekering  goedkoopste autoverzekering AllsecurPremie verzekering goedkoopste autoverzekering AllsecurU wilt uw autoverzekering in 2019 het goedkoopste afsluiten. Wellicht lukt u dit bij Allsecur of de ANWB. De laagste aut…

Reageer op het artikel "Wanneer mini casco autoverzekering?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 06-01-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Special: Autoverzekering afsluiten
Schrijf mee!