Minder kilometers rijden: autopremie omlaag bij Bundelz

Minder kilometers rijden: autopremie omlaag bij Bundelz U wilt uw autopremie omlaag brengen omdat u weinig kilometers rijdt. Dan is het zonde om te veel premie te betalen voor uw autoverzekering. Er zijn autoverzekeringen voor bepaalde doelgroepen (mensen met een hogere opleiding bijvoorbeeld), maar ook voor wie relatief weinig kilometers rijdt. De autoverzekering Bundelz, een initiatief van Nationale Nederlanden, is hier een goed voorbeeld van. Hoe werkt Bundelz?

Minder kilometers met de auto, dan ook minder betalen


Alleen betalen voor de kilometers die u rijdt

De auto is een groot gemak, maar de autoverzekering is vaak duur. Bij de berekening van de autopremie die u moet betalen wordt met allerlei factoren rekening gehouden. In de berekening zit ook altijd een verondersteld aantal kilometers dat per jaar met de auto wordt gereden. Dat aantal kilometers kan veel te hoog zijn voor het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en dan betaalt u gewoonweg te veel autopremie voor uw autoverzekering. Maar het is ook mogelijk om per werkelijk gereden kilometer te betalen, een prepaid autoverzekering. U betaalt dus wat u rijdt en niet ook voor wat de buurman rijdt met zijn auto. U krijgt zo een volledige autoverzekering met heldere polisvoorwaarden.

Minder autopremie betalen

Wie relatief weinig auto rijdt, betaalt zo relatief weinig voor de autoverzekering. Een goedkope keuze is een logische keuze, de huidige generatie wil best voor een product betalen, maar dan wel voor het werkelijke verbruik en niet een aantal kilometers waar een verzekeringsmaatschappij gemakshalve van uitgaat. Een gewone autoverzekering afsluiten is toch zo iets als een puntje uit een pizza bestellen en voor de hele pizza moeten betalen. Als u geld wilt besparen op uw autoverzekering, is betalen per kilometer een mooie mogelijkheid. Een stuk minder betalen voor de autoverzekering kan haalbaar zijn.

Autoverzekering van Bundelz

Bundelz schiet u te hulp. U hebt geen vaste maandlasten, maar betaalt voor de kilometers die u rijdt. Dat betekent dat als u weinig rijdt, u automatisch ook weinig betaalt. U koopt per maand in en per bundel van 1.000 kilometer. Vergelijk het met een prepaid autoverzekering. U koopt kilometers in en zijn deze op enig moment op, dan wordt de voorraad weer aangevuld met een nieuwe bundel autokilometers. In de Bundelz-app ziet u eenvoudig hoeveel kilometer u nog open hebt staan in uw bundel. U rijdt nooit onverzekerd rond. Alle bundels die in hetzelfde jaar na de zevende bundel worden gebruikt zijn bovendien gratis. Als u de verzekering opzegt, terwijl de bundel nog niet op is, krijgt u de overblijvende kilometers naar rato terugbetaald.

Goedkoper of niet?

Ook de Consumentenbond heeft naar Bundelz gekeken en concludeert dat als u minder dan 3500 kilometer rijdt, u al snel goedkoper uit bent met Bundelz. Rijdt u meer dan 7000 kilometer per jaar, dan krijgt u een aanbod om over te stappen naar een autoverzekering (u hoeft niet, maar mag wel overstappen).

Voorwaarden autoverzekering Bundelz

De volgende voorwaarden gelden voor het pakket Bundelz:
  • U bent minimaal 30 jaar oud.
  • U hebt acht schadevrije jaren of meer.
  • De auto heeft geen hogere cataloguswaarde dan 75.000 euro.
  • U gebruikt uw auto alleen privé en niet zakelijk.

Voor welke dekking kiest u?

Bundelz heeft twee dekkingen, een WA-dekking en een WA Casco (all risk)-dekking. Aanvullend kunt u kiezen voor de schadeverzekering Inzittenden.

Eigen risico autoschade nemen

Het eigen risico is afhankelijk van de soort schade en waar u de schade laat herstellen. In de regel is het eigen risico beperkt tot 150 euro als u de auto (ruitschade, autoschade) laat herstellen bij een bedrijf uit het schadeherstelnetwerk van de verzekering.

Veel schadevrije jaren: autopremie omlaag

Wie veel schadevrije jaren heeft, staat ook relatief sterk om een lagere autopremie te bedingen. De verzekeraars moeten het aantal schadevrije jaren goed bijhouden en als u overstapt naar een andere verzekering krijgt u hiervoor een royementsverklaring mee en wordt het aantal jaren schadevrij op de polis vermeld. Maar dan nog is de korting die u op de autopremie krijgt niet bij elke verzekering even groot. Tip: vergelijk ook de korting als gevolg van de schadevrije jaren goed. Ook dat kan geld schelen.

Conclusie minder autopremie betalen, hoe doet u dat?

Het afsluiten van een verzekering moet geen impulsaankoop zijn. U moet er even de tijd voor nemen. Vergelijk de aanbiedingen die er zijn, bekijk of u ook per kilometer kunt betalen, hoeveel korting u kunt krijgen doordat u niet vaak schade hebt en of een eigen risico voor u haalbaar is. Een eigen risico heeft het nadeel dat als er schade is, een groter deel voor uw rekening komt, maar het grote voordeel dat als er geen schade in een jaar is, u veel geld kunt besparen. Een autoverzekering is vaak al duur genoeg. Overstappen naar een andere verzekering, die van Bundelz bijvoorbeeld, lijkt dan een logische keuze.

Lees verder

© 2020 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bonusbeschermer autoverzekering en no-claimkortingBonusbeschermer autoverzekering en no-claimkortingHebt u al een bonusbeschermer voor uw autoverzekering, een no-claimkorting? Met veel schadevrije jaren betaalt u ook vee…
Autoverzekering en overlijdenAutoverzekering en overlijdenWat gebeurt er met de autoverzekering bij een overlijden, als in het bijzonder de hoofdbestuurder van de auto komt te ov…
Autoverzekering: geen eigen risico nemenAutoverzekering: geen eigen risico nemenSluit een autoverzekering zonder eigen risico af. Een eigen risico bij een autoverzekering betekent dat u bij schade alt…
Autoverzekering duurder?Autoverzekering duurder?Gaat de verzekeringspremie voor uw auto dit jaar ook omhoog? De concurrentie bij de top 10 autoverzekeringen is groot en…

Leenauto verzekeren met Clixx van OhraLeenauto verzekeren met Clixx van OhraEen leenauto is handig, maar ook een leenauto kun je beschadigen. Bij schade komt de rekening van de schade bij de eigen…
Contraverzekering afsluiten bij lijfrenteContraverzekering afsluiten bij lijfrenteStel u hebt jaren premies betaald en wilt het opgebouwde kapitaal maandelijks laten uitkeren met een lijfrente-uitkering…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.