Minilening: snel geld lenen zonder rente

Minilening: snel geld lenen zonder rente Een minilening (of flitslening) is een lening waarbij je voor een korte periode een klein bedrag leent, van bijvoorbeeld 300 of 500. Het geld is vrijwel direct beschikbaar, wat zo'n lening erg aantrekkelijk maakt. Bij een minilening betaal je geen rente, maar er worden wel kosten in rekening gebracht. Vaak is een minilening duur, en zijn er goedkopere alternatieven om snel aan geld te komen. De kosten kunnen verschillen tussen de verschillende aanbieders: het loont zeker de moeite om verschillende minileningen te vergelijken. Soms heb je snel geld nodig: je huishoudelijke apparaten begeven het en je moet nog even op je salaris wachten. Of nog erger: je gaat er in je inkomsten op achteruit en het lukt je niet om je rekeningen te betalen. Geld lenen kan dan een uitweg zijn. Je vult de beschikbare hoeveelheid geld aan, en betaalt dit op een later moment weer terug. De vraag is natuurlijk hoe je aan dit geld komt. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden. Wanneer je echter snel geld nodig hebt, of sterker nog je hebt direct geld nodig, dan is het aangaan van een minilening erg aantrekkelijk.

Bij een minilening leen je normaal gesproken een klein bedrag van tussen de 100 en 500. De lening heeft een korte looptijd van bijvoorbeeld 1 maand of 3 maanden.

Een flitslening: heel snel geld lenen

Een minilening wordt ook wel flitslening genoemd. Dat is omdat je een minilening heel snel af kunt sluiten. Je hoeft er de deur niet voor uit en je hoeft er niet lang op te wachten voor het geld beschikbaar is. Je kunt een minilening namelijk via internet afsluiten en bij vrijwel alle aanbieders heb je het geld binnen 24 uur op je rekening. Volgens sommige adverteerders is het geld dat je leent zelfs direct beschikbaar.

Een minilening: Lenen zonder rente

De snelheid waarmee het geld op je rekening staat is dus een groot voordeel van een minilening. Iets anders dat erg aanlokkelijk lijkt is dat er bij een minilening doorgaans geen rente in rekening wordt gebracht. Waar je bij rood staan op je lopende rekening of op een credit card vaak percentages betaalt tussen de 8% en 20%, betaal je bij een minilening 0% rente.

Er zit hier echter wel een addertje onder het gras, want er worden wel degelijk kosten in rekening gebracht. Het is geen rente die je betaalt, maar administratiekosten. Deze lijken vaak niet hoog, maar wanneer je de kosten af gaat zetten tegen het geleende bedrag, valt dit toch wat tegen.

Wanneer je bijvoorbeeld 500 leent voor een maand en je betaalt hier 50 administratiekosten over, lijkt dit misschien niet veel: omgerekend betaald je 10% rente. Deze rente is echter niet op jaarbasis. Zou je namelijk een jaar lang elke maand 500 lenen, dan betaal je 12 keer 50 aan administratiekosten, dus 600. Dat is meer dan 100% rente. Aangezien je na elke maand 500 moet terugbetalen, heb je nooit meer dan 500 geleend: op de lange termijn wordt je bestedingsruimte er dus niet bepaald groter van. Het is dus verstandig om ook andere mogelijkheden af te wegen. De vraag is aan jou of de snelheid waarmee het geld beschikbaar komt opweegt tegen de kosten.

Verschillende aanbieders van minilening: verschillende kosten

Niet allee aanbieders van minileningen zijn even duur. Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt en de één is scherper geprijsd dan de ander. Kies je dus voor een minilening, kijk dan op de verschillende websites naar de mogelijkheden en vooral naar de kosten van de minilening die je af zou willen sluiten. 10 is op die manier makkelijk verdiend.

Een minilening op tijd terugbetalen

Het principe van een lening is dat je op dit moment wat extra geld tot je beschikking hebt, maar dat geld blijft van degene waarvan je het leent. Aan het einde van de looptijd zul je het, meestal met rente, terug moeten betalen. Bij een minilening betaal je zoals uitgelegd geen rente, maar in plaats daarvan administratiekosten. Verder is het principe echter precies hetzelfde. Sterker nog, bij een minilening is de looptijd erg strikt. Als je je minilening niet op tijd terugbetaalt, is de boete die je moet betalen vaak erg hoog. Wanneer je in die situatie terecht komt, wordt een minilening wel erg duur. Wanneer je bang bent dat je de minilening niet op tijd kunt terugbetalen, is het beter om een nieuwe lening af te sluiten dan om de boete af te wachten.

Het is überhaupt verstandig om stil te staan bij het feit dat je een minilening moet terugbetalen. Bij een minilening heb je altijd te maken met een korte looptijd. Je zult moeten bepalen voor hoe lang je de lening aan wilt gaan; wanneer je in staat bent de lening terug te betalen. Bedenk dan dus ook waar je dit geld vandaan denkt te halen. Als je constant geld tekort komt, is een minilening misschien niet zo'n goed idee. Wanneer je tijdelijk geld tekort komt, maar je weet dat dat probleem op termijn weer opgelost is, geeft dat meer zekerheid van waaruit je een lening af kunt sluiten.

Lees verder

© 2011 - 2024 Brempie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Minilening populair bij jongeren vanaf 18 jaarMinilening populair bij jongeren vanaf 18 jaarSnel geld lenen kan iedereen via een flitslening. Het is snel geld lenen is zeer populair bij jongeren vanaf de leeftijd…
Goedkoopste flitslening en minilening vergelijkenGoedkoopste flitslening en minilening vergelijkenMet spoed een paar honderd euro lenen kan bij verschillende specifieke aanbieders. Maar wat kost een flitslening, flitsk…
Direct lenen met flitslening of minileningDirect lenen met flitslening of minileningDirect geld lenen kun je in 10 minuten met een flitslening, minilening of flitskrediet. Het kan nog steeds in 2022, bij…
Saldodipje is snel 1.500 euro lenenSaldodipje is snel 1.500 euro lenenSaldodipje 2021, je kunt zelfs tot 1.500 euro lenen bij Saldodipje en dat voor 62 dagen. Dat zou je misschien niet verwa…
Lening aanvragen, tips voor succesLening aanvragen, tips voor succesDoor de financiële crisis kijken banken kritischer naar leningaanvragen. Je moet een kredietaanvraag dus goed onderbouwe…
Brempie (229 artikelen)
Laatste update: 29-07-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.