Minilening populair bij jongeren vanaf 18 jaar

Minilening populair bij jongeren vanaf 18 jaar Snel geld lenen kan iedereen via een flitslening. Het is snel geld lenen is zeer populair bij jongeren vanaf de leeftijd van 18 jaar om zo geld te lenen voor een korte periode. Het lenen van 100 euro, 500 euro of 1.000 euro voorziet overduidelijk in een behoefte. Logisch, je hebt direct geld nodig en via de website krijg je dat geld ook nog snel op de rekening. Een minilening van een paar honderd euro. Ook in België bestaat de minilening.

Waarom een minilening afsluiten? Omdat het snel geld lenen is.

Het is heel simpel te beantwoorden waarom vooral jongeren vanaf een leeftijd van 18 jaar een minilening afsluiten. Iedereen heeft wel eens direct geld nodig, terwijl dat niet voorhanden is en dan is een minilening, ook wel flitslening of flitskrediet genoemd, snel geregeld. Iedereen, ook jongeren, kunnen terecht voor snel geld via de site van een paar bekende aanbieders. Een paar bekende aanbieders van snel geld zijn:
  • Saldodipje;
  • Ferratum, waar je direct en snel geld kunt lenen;

Het is snel geld, maar wel geld waarop rente moet worden betaald. Het is immers een lening, zij het een lening van korte duur. Wie vaker bij een aanbieder leent en op tijd terugbetaalt, kan snel daarna weer een korte lening afsluiten.

Is een flitslening vanaf 18 jaar wel verstandig?

Een flitslening is vooral bedoeld voor een speciale groep van mensen: zij die even extra geld nodig hebben maar niet voor een hele lange tijd. En ook vooral voor mensen die geen grote bedragen willen lenen en niet al te veel gedoe willen. Een flitslening is niet een goedkope lening, maar voorziet wel degelijk in een behoefte en als je ervoor zorgt dat je op tijd terugbetaalt, zijn de administratiekosten ook niet hoog. Een terugbetaalde lening kan wel voor een een nieuwe periode worden verlengd, maar wie echt geld wil lenen voor een langere periode, kan misschien beter kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Aandachtspunt kan wel zijn dat er bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet veel meer vragen kunnen worden gesteld over je kredietwaardigheid dan bij een flitslening of minilening. Toezichthouders houden de leenmarkt goed in de gaten om excessen zoveel mogelijk te voorkomen. Dat betekent ook dat de minilening in de gaten wordt gehouden. Aanbieder tevreden, lener tevreden, toezichthouder AFM tevreden.

Regeling flitsleningen van kracht

Om de druk op de ketel te zetten, kwam er een nieuwe regeling voor de flitsleningen met als belangrijkste vernieuwingen:
  • De AFM houdt ook op de flitslening en de minilening toezicht.
  • De afhandelingskosten mogen niet meer zo hoog zijn.

Als de minilening zich daaraan houdt, is een snelle lening afsluiten ook voor de overheid dus geen probleem.

Snel geld lenen gaat nu anders

Door de nieuwe eisen verdwenen een paar jaar geleden enkele bedrijven uit het zicht. Die vonden de flitslening en het flitskrediet niet langer rendabel genoeg. De overgebleven bedrijven veranderden hun aanpak. Niet langer berekenen ze administratieve kosten bij het afsluiten van de lening en er wordt nog steeds geen rente in rekening gebracht. De winst behalen ze pas zodra je te laat betaalt of als je het geld nog sneller dan snel wilt hebben.

Conclusie minilening afsluiten

De politiek is niet altijd even snel tevreden en ook de AFM ziet liever dat mensen sparen dan lenen, maar zolang de bedrijven zich aan de wet houden en als iedereen die snel geld wil lenen op tijd terugbetaalt, is er weinig aan de hand. Rood staan is ook duur, maar niet verboden. Een flitslening hoeft niet duur te zijn en voorziet in een behoefte. Wie niet elke dag een flitslening afsluit en op wel tijd betaalt is nu beter af met de nieuwe minileningen dan voorheen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Info4mij, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoopste flitslening en minilening vergelijkenGoedkoopste flitslening en minilening vergelijkenMet spoed een paar honderd euro lenen kan bij verschillende specifieke aanbieders. Maar wat kost een flitslening, flitsk…
Snel geld lenen bij Ferratum (flitslening)Snel geld lenen bij Ferratum (flitslening)Een bedrag van 1.000 euro lenen of nog meer, het kan eenvoudig. Snel geld lenen, denk anders aan 100 euro lenen of meer…
Ferratum België - snel geld lenen met minikredietFerratum België - snel geld lenen met minikredietGeld lenen in België? In Nederland kennen we Ferratum al lang van de flitslening, minikrediet en minilening. Maar Ferrat…
Direct geld via flitsleningDirect geld via flitsleningFerratum heeft een snelle afhandeling van aanvragen voor een lening. Die snelle bediening helpt je direct bij het geld l…

Lening en hypotheek samenLening en hypotheek samenHet samenvoegen van lening en hypotheek kan een aantrekkelijke optie zijn. Zo kunt u met een vast maandbedrag uw leencap…
Geld lenen van ouders en familieGeld lenen van ouders en familieKinderen lenen regelmatig geld bij hun ouders of andere familieleden. Zij kiezen in 2022 voor deze familiebank en famili…
Info4mij (91 artikelen)
Laatste update: 14-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.