Snel geld lenen consumptief krediet

Snel geld lenen  consumptief krediet Wanneer je geld nodig hebt om zaken of diensten voor alledaags gebruik aan te schaffen, kun je een consumptief krediet afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn een nieuwe auto, een kapotte wasmachine of een nodige verbouwing of reparatie. Er zijn wel grenzen aan het consumptief krediet, want voor een verbouwing met als doel opknappen zodat het huis meer waard wordt is geen geldige reden om dit krediet aan te gaan. Hiervoor zul je een hypothecair krediet af moeten sluiten.

Beperkt houdbaar

In feite komt het erop neer dat je bij het afsluiten van een consumptief krediet investeert in goederen die beperkt houdbaar zijn. Een nieuwe auto, bijvoorbeeld. Maar ook allerlei elektrische apparatuur, waaronder wasmachines, vaatwassers en drogers.

Vormen van consumptief krediet

Het consumptief krediet kent twee vormen. Het zijn twee bekende leenvormen, die over het algemeen erg populair zijn. Het gaat hier om het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Doorlopend krediet

Wie een doorlopend krediet afsluit kan gedurende de looptijd van de lening dit geld steeds weer opnemen, in zijn geheel of in gedeeltes. Over het openstaande saldo van het krediet wordt rente betaald. Een doorlopend krediet is vooral aan te raden wanneer je niet meteen over het hele bedrag hoeft te beschikken, of wanneer je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je kunt bij het doorlopend krediet zelf bepalen wanneer je geld van je rekening opneemt en hoeveel dat is. Afhankelijk daarvan betaal je rente. Het geld is tevens boetevrij af te lossen, zodat de looptijd van de lening ook ingekort wordt.

Persoonlijke lening

Anders dan bij het doorlopend krediet wordt de leensom in één keer uitbetaald aan de lener. Deze krijgt vervolgens te maken met een vaststaande looptijd en een deadline waarop het geld en de rente moeten worden terugbetaald. Een voordeel van deze lening is dat je van tevoren precies weet wat je kunt verwachten. De persoonlijke lening is om die reden ook zeer geschikt als je van plan bent een grote aankoop te doen, zoals een auto of keuken.

Voordelen

Een consumptief krediet is een krediet dat heel gemakkelijk af te sluiten is. Je krijgt het geld snel tot je beschikking en hebt brengt meestal geen extra kosten met zich mee, wat bij het afsluiten van een hypotheek doorgaans wel het geval is.

Nadelen

Een groot nadeel van lenen is dat het nooit gratis is. Het zal ook nooit gratis zijn. Een ander nadeel van deze vormen van lenen is dat het rentepercentage bij het consumptief krediet dus bij het doorlopend krediet en de persoonlijke lening behoorlijk hoog liggen.

Afsluiten van een consumptief krediet

Talloze banken en geldschieters bieden het consumptief krediet aan. Wanneer je een consumptief krediet af wilt sluiten, zal er eerst gekeken wordt of je kredietwaardig bent. Als dit het geval is, kun je in de meeste gevallen probleemloos een krediet aangaan. Grote banken zoals de Rabobank en ING bieden het consumptief krediet aan. Ook andere instanties, zoals AFAB geven de mogelijkheid om dit krediet af te sluiten.
© 2009 - 2024 Paulsmiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld lenen: Consumptief kredietGeld lenen: Consumptief kredietEr zijn verschillende manieren om geld te lenen, waaronder het afsluiten van een consumptief krediet. Het krediet is voo…
Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Via de media worden wij als consument aangespoord om geld te lenen voor grote uitgaven. Kredieten zijn er ook in meerder…
Doorlopend kredietDoorlopend kredietBij het lenen van geld zijn altijd diverse mogelijkheden. Je kunt geld lenen middels het afsluiten van een hypotheek, ma…
Op vakantie met vakantiekredietOp vakantie met vakantiekredietLenen voor een vakantie, dat kan. Extra geld voor een fijne vakantie hebt u met uw vakantiegeld, maar ook een vakantiekr…
Geld lenen. Welke lening is het goedkoopste?Geld lenen. Welke lening is het goedkoopste?Geld lenen. De goedkoopste lening, welke is dat? Een lening of een persoonlijk krediet afsluiten is voor veel mensen gee…
Paulsmiezen (97 artikelen)
Gepubliceerd: 13-06-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.