Een WOZ-krediet aanvragen

Een WOZ-krediet aanvragen Een WOZ-Krediet is een leningsvorm. Niet iedereen kan zomaar een WOZ-krediet aanvragen. Hier gelden bepaalde eisen voor, zoals bijvoorbeeld het hebben van een onderpand. Wil jij graag een WOZ-krediet aanvragen? Zorg dan dat je goed weet wat de eisen zijn. Hoe kun je zelf een WOZ-krediet aanvragen en waar moet je zoal op letten?

Wat is een WOZ-krediet?

Een WOZ-krediet is een doorlopend krediet. Je kunt het echter niet precies zien zoals een doorlopend krediet. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om een onderpand te hebben. Je kunt dus geen WOZ-krediet aanvragen als je geen koopwoning hebt. De afkorting WOZ betekent Wet waardering onroerende zaken. De overheid bepaalt jaarlijks wat de waarde is voor de onroerende zaken. De rente van een WOZ-krediet is normaal gesproken lager dan bij een doorlopend krediet. Het onderpand biedt namelijk een zekerheid en de kans op wanbetalers is doorgaans minder groot. Je bent vrij om te bepalen hoeveel geld je leent en hoe lang je erover doet om het terug te betalen.

Variabele rente bij een WOZ-krediet

Bij een WOZ-krediet betaal je de rente over het openstaande bedrag. Je krijgt dus te maken met een variabele rente. Dit kan je erg veel geld schelen, aangezien je niet de rente over het volledige bedrag hoeft te betalen. De rente is hierdoor een stuk lager. Als je schuld hebt afgelost kun je dit bedrag ook opnieuw weer lenen. Logischerwijs betaal je dan weer meer rente.

Geld besparen op overige kosten

Als je een tweede hypotheek gaat afsluiten, dan krijg je vaak te maken met veel extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan taxatiekosten en de kosten voor de notaris. Dit maakt een tweede hypotheek al snel een stuk prijziger. Een WOZ-krediet heeft dit soort extra kosten niet, waardoor het vaak een stuk voordeliger is en je er behoorlijk wat geld op kunt besparen.

WOZ-krediet aanvragen

Er zijn allerlei geldverstrekkers waar je een WOZ-krediet kunt aanvragen. Vraag jezelf wel af of je financiële status het redt om een WOZ-krediet aan te vragen. Je moet de rente natuurlijk wel weer aflossen en het kan verleidelijk zijn om meer geld te lenen zodra je een gedeelte hebt afgelost. Zorg dat je ook altijd geld achter de hand hebt, zodat je bij een financiële tegenvaller toch de lening kunt aflossen. Ga een gesprek aan met een geldverstrekker. Bekijk wat de voorwaarden zijn en oordeel niet te snel.

Vergelijk de aanbieders

Als je een WOZ-krediet gaat aanvragen is het van groot belang dat je de geldverstrekkers goed met elkaar vergelijkt. Er zijn talloze aanbieders en het rentepercentage is overal anders. Ook de voorwaarden zijn telkens anders. Je kunt bij de meeste geldverstrekkers boetevrij aflossen, maar niet overal. Check dit soort dingen dus goed.

Geld lenen kost geld

Onthoud goed dat geld lenen geld kost. Dit geldt ook voor het WOZ-krediet. Bedenk daarom heel goed of je wel daadwerkelijk een WOZ-krediet wilt afsluiten, of dat het beter is zonder. Je moet immers altijd meer betalen dan dat je ontvangt en in sommige gevallen ben je beter af zonder WOZ-krediet. Dit zal echter per situatie verschillen en een WOZ-krediet hoeft lang niet altijd een verkeerde keuze te zijn.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Via de media worden wij als consument aangespoord om geld te lenen voor grote uitgaven. Kredieten zijn er ook in meerder…
Lening met variabele rente goedkoperLening met variabele rente goedkoperEen lening met een variabele rente, hypotheekrente of leenrente, is vaak goedkoper. Een lening met een lage variabele re…
Het doorlopend kredietHet doorlopend kredietHet lijkt tegenwoordig zo gemakkelijk. U wilt graag verbouwen of u wilt een product aanschaffen waarvoor u momenteel gee…

Geld lenen zonder baanGeld lenen zonder baanVeel mensen denken dat geld lenen zonder baan niet mogelijk is. Dit is echter niet waar. Geld lenen zonder werk is mogel…
Direct geld op de rekening: hoe?Direct geld op de rekening: hoe?Direct een paar honderd euro op de rekening krijgen van een bank of pandhuis. Een bedrag van een paar honderd euro, 500…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 24-06-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.