Positieve BKR registratie

Positieve BKR registratie Een positieve BKR, wat is dat? Een BKR registratie kan zowel positief als negatief zijn. Deze melding is belangrijk als u in 2019 of 2020 geld wilt lenen. Schrik niet wanneer u een positieve BKR registratie heeft, omdat u rood kunt staan. Als de registratie positief is, kunt u gewoon geld lenen. Als u een negatieve registratie hebt, is geld lenen vaak moeilijk en is het beter om te proberen van deze negatieve registratie af te komen. Gaat de financiering van uw project nog wel door?

Heb ik ook een positieve vermelding bij het BKR?


Wat is een positieve BKR registratie bij een krediet?

De taak van het BKR is om met zijn registraties een overkreditering te voorkomen. Met andere woorden voorkomen dat een consument meer geld leent dan goed voor hem is.Te veel geld lenen is voor de klant niet goed, want dan ontstaan er betalingsachterstanden en allerlei geldproblemen. De geldverstrekker of bank wil te veel krediet geven ook tegen gaan, omdat het niet terugbetalen van een lening tot verliezen leidt. Dat u dus vermeld staat in de databestanden en boeken van het BKR is niets bijzonders. Een positieve registratie betekent dat er achter uw naam geen negatieve codes staan die aangeven dat u eerder in betalingsproblemen bent gekomen. Een betalingsachterstand van 120 dagen of meer bij een hypotheek leidt ook tot een negatieve registratie.

Is een positieve BKR-registratie voor altijd positief?

De eerste aanmelding van een lening bij het BKR is een positieve notering. Het BKR krijgt te horen dat een bepaald bedrag hebt geleend en wanneer deze kredietovereenkomst is gesloten. Zodra er betalingsachterstanden ontstaan, kan de geldverstrekker of bank wederom contact opnemen met het BKR en verandert uw positieve registratie in een negatieve registratie.

Maar, hoe lang houd ik een negatieve registratie?

Om van een negatieve BKR-registratie af te komen komen moeten allereerst de betalingsachterstanden zijn weggewerkt. Pas dan zal de geldschieter of bank aan het BKR melden dat u uw rekeningen hebt betaald. De achterstandsvermelding bij uw lening wordt dan veranderd met een herstelcode. Het vervelende is wel dat u daarna nog vijf jaar in de bestanden van het BKR terug te vinden bent als iemand die een betalingsachterstand heeft gehad. Zichtbaar is ook hoe lang geleden u uw betalingsachterstand hebt ingelopen als dit korter dan vijf jaar geleden is. Het BKR houdt hiervoor een zogenaamde einddatum bij.

Een lening afsluiten met een positieve registratie, is dat gunstig?

Als u alleen een positieve registratie hebt, zal geld lenen of een hypotheek afsluiten geen probleem zijn. Wat dan nog aan de orde is of uw inkomen voldoende is om de lening of hypotheek te kunnen betalen. Een positieve registratie is dus een goed begin, maar geen zekerheid voor een nieuwe lening.

Een lening afsluiten met een negatieve registratie

Geldverstrekkers zijn verplicht om na te gaan of u een negatieve BKR-registratie hebt. Vervolgens weegt de kredietverlener of bank de bevindingen uit de BKR bestanden af. Als iemand een betalingsachterstand al vier jaar geleden heeft hersteld en een behoorlijk inkomen heeft, kan dat de bank voldoende vertrouwen geven om een nieuwe lening af te sluiten. Als u nog een betalingsachterstand hebt met BKR-code A, dan weet u haast zeker dat u geen nieuwe lening zult krijgen, in ieder geval niet voor een groot bedrag.

Hoe staat u bij het BKR bekend?

U kunt afwachten waarmee de geldverstrekker komt, u kunt ook zelf contact opnemen met het BKR om zo direct te horen hoe u bij het BKR geregistreerd staat. Het kan zelfs zo zijn dat de conclusie is dat u ten onrechte een negatieve registratie heeft. In dat geval kunt u het BKR vragen om een correctie. In eerste instantie zal de kredietmaatschappij die de negatieve registratie aan het BKR heeft doorgegeven, de fout moeten corrigeren.

Conclusie welke registratie hebt u bij het BKR?

U kunt een positieve maar ook een negatieve BKR-registratie hebben. Zolang het allemaal positief is, is geld lenen geen probleem als u voldoende inkomen heeft. In andere gevallen hangt het doorgaan van een nieuwe lening af van de eventuele herstelbetalingen, uw inkomen en de kredietmaatschappij die uw lening beoordeelt.

Lees verder

© 2015 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Welke leningen registreert het BKR wel?Welke leningen registreert het BKR wel?Welke leningen en krediet registreert het BKR, Bureau Krediet registratie in 2020? Registreert het BKR uw hypotheek, een…
BKR-codering en hypotheek in 2020BKR-codering en hypotheek in 2020De vraag is of u in 2020 of 2021 met een BKR-codering nog een hypotheek kunt afsluiten. In de praktijk blijkt dit niet o…
Hypotheek met BKR registratieHypotheek met BKR registratieEen BKR registratie is iets anders dan een BKR notering of een BKR codering. Een hypotheek met BKR registratie is vaak w…

Een lening afsluiten bij de kiosk. Hoe is dat mogelijk?Een lening afsluiten bij de kiosk. Hoe is dat mogelijk?Naast tijdschriften, sigaretten en kauwgom kan je vanaf 2015 ook een consumptieve lening bij de kiosk afsluiten. Hoe dat…
Producten kopen op afbetalingProducten kopen op afbetalingStel, je hebt een nieuwe wasmachine of een auto nodig, maar je hebt er geen geld voor. Bij heel veel winkels kun je deze…

Reageer op het artikel "Positieve BKR registratie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 12-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Special: Lenen & BKR
Schrijf mee!