Jazeker. De Hypotheker

Jazeker. De Hypotheker Jazeker. De Hypotheker. Iedereen heeft deze zin wel eens ergens gehoord of gelezen in een reclame. Wat is de Hypotheker en wat doet de Hypotheker nou precies? De Hypotheker is een hypotheekadviesorganisatie die vanaf 1985 in Nederland is gevestigd om consumenten advies te geven over het afsluiten van een hypotheek.

Wat is de Hypotheker?

De Hypotheker is een grote onafhankelijke organisatie die advies geeft op het gebied van hypotheken en andere financiële zaken die met het kopen van een huis te maken hebben. De Hypotheker bestaat sinds 1985 en is in 2015 de grootste hypotheekadviseur van Nederland. Sinds de start in 1985 hebben de medewerkers van de Hypotheker in 2015 al meer dan één miljoen mensen geholpen met advies, bemiddelen of het afsluiten van een hypotheek. De Hypotheker heeft het keurmerk van de Nederlandse Franchise Vereniging.

Wat doet de Hypotheker?

De Hypotheker geeft onafhankelijk advies aan mensen die een hypotheek willen afsluiten of financieel advies willen met betrekking tot hun huis. Dit advies kan bijvoorbeeld gaan over de verschillende verkrijgbare vormen van een hypotheek, de rente of de verzekeringen die bij een hypotheek komen kijken. Naast adviseren kan de Hypotheker ook bemiddelen bij het afsluiten van een hypotheek. De Hypotheker probeert voor iedere klant de meest voordelige en betrouwbare mogelijkheid voor een hypotheek te vinden. Als de klant na het advies een keuze heeft gemaakt voor de meest geschikte hypotheek, verzorgt de Hypotheker de offerte en sluit de hypotheek voor de klant af.

De Hypotheker is volledig onafhankelijk, het bedrijf heeft geen contracten of afspraken met aanbieders van hypotheken en richt zich alleen op de belangen van de klanten. Doordat het bedrijf zo groot is, kan de Hypotheker wel afspraken maken met hypotheekverstrekkers over bijvoorbeeld aanbiedingen.

Wat kost de Hypotheker?

Het eerste gesprek bij de Hypotheker is altijd gratis. Dit gesprek is ook geheel vrijblijvend, je bent hierna niet verplicht om diensten af te nemen bij de Hypotheker. Wat je hierna moet betalen hangt af van de vervolgstappen die moeten worden genomen en hoe uitgebreid de dienstverlening is die de Hypotheker voor je verzorgt. De Hypotheker geeft je wel altijd de garantie dat het hypotheekadvies goedkoper is dan bij de bank. De waarde van een huis of het totaalbedrag van de hypotheek heeft geen invloed op de advies- en bemiddelingskosten.

Voorbeeld van de kosten voor hypotheekadvies van de Hypotheker bij de aanschaf van een eerste huis in 2015:
 • Starttarief advies 1.245,-
 • Bemiddeling en afsluiten hypotheek 1.145,-
 • Bemiddeling 2 verzekeringen 500,-
 • Totaal: 2890,-

Voorbeeld van de kosten voor hypotheekadvies van een ING hypotheekadviseur bij de aanschaf van een eerste huis in 2015:
 • Starttarief advies 2100,-
 • Bemiddeling hypotheek niet van toepassing, dus 0,-
 • Afsluiten hypotheek 1000,-
 • Advies bijbehorende verzekeringen 450,-
 • Totaal: 3550,-

Voorbeeld van de kosten voor hypotheekadvies van een SNS hypotheekadviseur bij de aanschaf van een eerste huis in 2015:
 • Starttarief advies 1195,-
 • Bemiddeling hypotheek niet van toepassing, dus 0,-
 • Afsluiten hypotheek 1000,-
 • Advies bijbehorende verzekeringen 750,-
 • Totaal: 2945,-

Waar zit de Hypotheker?

De Hypotheker heeft meer dan 160 vestigingen in Nederland. De filialen zitten in bijna alle grote steden, op de site kun je zoeken naar een vestiging bij jou in de buurt. De grote steden met een vestiging van de Hypotheker zijn, op alfabetische volgorde: Amersfoort, Arnhem, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Als je onafhankelijk advies wilt kun je vrijblijvend langskomen bij een van de vestigingen om een afspraak te maken. Je kunt ook bellen of e-mailen om een afspraak te maken.

Waar moet je verder op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Het afsluiten van een hypotheek is een ingrijpende beslissing die invloed kan hebben op de rest van de leven. Het is dan ook erg belangrijk om altijd goed na te denken over te kosten van te voren en de verschillende opties tegen elkaar af te wegen. Let bij het afsluiten van een hypotheek in ieder geval altijd op de volgende punten:
 • de afsluit- en bemiddelingskosten
 • de looptijd
 • de rente
 • de totale maandlasten
 • WOZ-waarde van het huis

Lees verder

© 2015 - 2024 Loes_e, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Iemand die je helpt bij je hypotheek: De HypothekerIemand die je helpt bij je hypotheek: De HypothekerDe hypotheker is een organisatie die optreedt als bemiddelaar tussen de hypotheekverstrekker en degene die opzoek is naa…
De Spaarbeter Hypotheek is de betere SpaarhypotheekDe Spaarbeter Hypotheek is de betere SpaarhypotheekBanksparen is het nieuwe slimme sparen en de Spaarbeter Hypotheek van de Hypotheker is een slimme spaarhypotheek. De kla…
Vastgoed, de woonwaardegarantie voor uw huisVastgoed, de woonwaardegarantie voor uw huisVastgoed kopen is een hele investering, maar hoe behoudt u de waarde en voorkomt u een restschuld? In Nederland bieden e…
Uurtarief bij financieel advies en provisieverbod 2020Uurtarief bij financieel advies en provisieverbod 2020Wat kost een online financieel advies in 2020 of een hypotheekadvies van uw hypotheekadviseur? Hoe hoog is de afsluitpro…

De hoogte van de hypotheekrenteDe hoogte van de hypotheekrenteIn de media wordt in 2015 veel aandacht besteed aan de hypotheekrente. De lage rente op de geldmarkt zorgt voor een zeer…
Verstandig een huis kopenVerstandig een huis kopenOp het moment dat de mens weer meer zekerheid in het leven krijgt, wat vaak gekoppeld is aan een vast inkomen, worden er…
Bronnen en referenties
 • https://www.hypotheker.nl/hoe-wij-werken/wat-betaal-je-ons/
 • https://www.ing.nl/particulier/hypotheken/advieskosten/nieuwe-hypotheek-of-verhoging/index.html
 • http://www.snsbank.nl/particulier/hypotheken/hypotheekadvies/kosten-van-hypotheekadvies.html
 • http://www.snsbank.nl/particulier/verzekeren/woonhuisverzekering.html
Loes_e (147 artikelen)
Laatste update: 29-07-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Hypotheek
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.