Experty maakt experts makkelijk benaderbaar via blockchain

Experty maakt experts makkelijk benaderbaar via blockchain In het bedrijfsleven is het niet ongebruikelijk dat experts worden geraadpleegd wanneer informatie of advies nodig is over een onderwerp waar de kennis niet van in huis is. Vaak gebeurt dat, vooral in het buitenland, telefonisch. Er wordt contact gezocht en vooraf een prijs en tijdsduur afgesproken voor een telefonisch advies. Experty vindt dit achterhaald. Zij maken het gemakkelijker om experts te benaderen, waarbij de kosten dalen. Door het gebruik van blockchain is het mogelijk om per minuut te betalen, waarbij de betaling automatisch wordt voldaan. Een tussenpersoon voor de financiële afhandeling is niet nodig.

Wat is Experty?

Experty is een bedrijf dat is opgezet in 2017. De oprichters van Experty hebben eerder React Poland opgericht. Het grootste deel van de werknemers van React Poland zijn overgestapt naar Experty. Met React Poland hebben ze laten zien een bedrijf succesvol te kunnen opzetten en te runnen. Experty is echter het eerste blockchainproject van het team. Om die reden is besloten om een grote groep adviseurs aan Experty toe te voegen. Waar een gemiddeld nieuw blockchainproject 4 tot 6 adviseurs toevoegt aan de opstartfase, heeft Experty gekozen voor 15 adviseurs.

React Poland is een bedrijf dat adviseert over het ontwikkelen in de programmeertaal React. Met Experty richt het team zich weer op de consultancywereld, al bieden ze dit keer een oplossing om het geven van advies te vergemakkelijken. In de visie van Experty was het te lastig om snel (telefonisch) advies in te winnen bij experts en was de drempel voor experts te hoog om hun kennis aan te bieden. Zij lossen dit op door gebruik te maken van Blockchain technologie.

Wat is blockchaintechnologie?

Simpel gezegd is blockchaintechnologie het opslaan van informatie op een netwerk aan (persoonlijke) computers, in plaats van op één centrale plaats. Hierdoor is de informatie voor veel personen beschikbaar en hebben ook veel personen de originele informatie beschikbaar. Wanneer één persoon besluit de informatie aan te passen, zal dit opgemerkt worden door alle overige computers waarop de originele informatie is opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat informatie, zoals een contract, dat via blockchaintechnologie is opgeslagen, niet aangepast kan worden. Dit maakt het een stuk veiliger voor verlies of fraude.

Welk probleem lost Experty op?

Experty is gespitst op het toegankelijk maken van advies van experts. Dit is in de ogen van Experty omslachtig, aangezien vooraf vaak een totaalprijs en een tijdsduur wordt afgesproken. De financiele afwikkeling gebeurt daarbij vaak door een extern bedrijf, wat extra kosten en extra werk met zich meebrengt.

Het probleem dat Experty schetst is te vergelijken met betaald parkeren. Van oudsher kon men betalen voor een parkeerplaats via een parkeermeter:
 • Er is een afgesproken prijs, bijvoorbeeld 2 euro per uur.
 • Bij aankomst moet direct bepaald worden hoe lang de persoon geparkeerd wilt blijven.
 • Er wordt een totaalpijs gegeven, die vaak direct moet worden voldaan.
 • Wanneer uiteindelijk minder tijd nodig is dan vooraf aangegeven, is te veel betaald voor de parkeeractie. Het teveel wordt niet terugbetaald.
 • Wanneer vooraf te weinig tijd is opgegeven, kan enkel worden bijbetaald bij de parkeermeter. Dit vereist dus extra actie om het risico van een boete weg te nemen.

Deze inefficientie werd bij het betaald parkeren gespot en is opgelost door bedrijven als ParkMobile. Experty lost dit vergelijkbare probleem op voor consultants.

Hoe lost Experty dit probleem op?

Door gebruik te maken van blockchain kan per minuut worden afgerekend, waarbij achteraf wordt bepaald hoe lang het advies heeft geduurd. Er is enkel een prijs per minuut voor het advies nodig. De totale tijdsduur bepaalt de totaalprijs, die automatisch wordt voldaan via cryptocurrency. Dit is sterk vergelijkbaar met de oplossing die ParkMobile biedt voor betaald parkeren:
 • Er is een afgesproken prijs per minuut.
 • Bij aankomst wordt via de ParkMobile-app de parkeeractie geactiveerd.
 • De tijd blijft doorlopen totdat de parkeeractie wordt beëindigd.
 • Op dat moment wordt de totale tijdsduur bepaald en de totaalprijs berekend.
 • De totaalprijs wordt automatisch voldaan via de gekoppelde betaalmethode.

Wat zijn vergelijkbare oplossingen?

Er zijn verschillende aanbieders van (telefonisch) advies van experts. Velen bieden een vaste prijs voor een vaste tijdsduur. Enkele aanbieders wijken hiervan af, waardoor ze beter te vergelijken zijn met Experty.

Clarity

Clarity is een zeer breed platform waar experts van verschillende disciplines zich kunnen aanmelden voor het geven van telefonisch advies. De experts vragen een prijs per minuut, wat door Clarity wordt omgerekend in een prijs per half uur (de gemiddelde duur van een adviesgesprek). Clarity brengt vooraf de kosten in rekening. Mocht het gesprek korter dan 30 minuten duren, dan wordt het verschil in minuten terugbetaald. Terugbetaling vindt plaats in de vorm van saldo op je account, dat gebruikt kan worden voor een volgend adviesgesprek. Wanneer een gesprek langer duurt dan vooraf aangegeven, zal Clarity de extra kosten achteraf in rekening brengen. Gesprekken vinden plaats in een aangeleverde conference call.

121With

Via 121With is het mogelijk om experts om advies te vragen waarbij de totaalkosten achteraf in rekening gebracht worden op basis van het aantal minuten. Hierdoor lijkt deze oplossing sterk op de oplossing die Experty biedt. 121With biedt experts in verschillende en uiteenlopende vakgebieden aan, al is het aantal experts in veel categorieën erg beperkt. Ook is het aanbod vooral op Engeland gericht. Aangezien het advies online gegeven wordt, is het echter gemakkelijk om de dienst uit te breiden naar meerdere landen.

Ether

Ether biedt de mogelijkheid om je advies via een speciaal en persoonlijk telefoonnummer aan te bieden tegen een door jou bepaalde prijs. Dit kan per minuut of per uur, waarbij de keuze door de expert gemaakt wordt. Een expert geeft zelf aan wanneer hij/zij beschikbaar is. Op die momenten kan iedereen contact opnemen via het speciale telefoonnummer. De kosten voor het gesprek worden vooraf in rekening gebracht bij de persoon die om advies vraagt. Ether biedt geen platform aan waarop experts te vinden zijn, ook maken zij geen reclame voor experts. De promotie is daardoor volledig in handen van de expert zelf.

Deze alternatieven geven aan dat Experty niet de eerste is die een oplossing voor het probleem aanbiedt. Toch denkt Experty een betere oplossing te hebben.

Waarin verschilt Experty van vergelijkbare oplossingen?

Het grote verschil tussen Experty en de vergelijkbare oplossingen is het gebruik van blockchain. Dit maakt de oplossing zeer flexibel. Hierdoor is een derde partij voor de financiële afhandeling niet nodig en is het mogelijk om de oplossing te integreren met websites en social media.

Door het gebruik van blockchain is het mogelijk om vooraf afspraken vast te leggen. Deze worden vastgelegd in de blockchain en zijn voor iedereen in te zien. Hierdoor kunnen de afspraken niet gewijzigd worden en is de kans op oplichting minimaal. Ook is het altijd mogelijk om gebruik te maken van de vastgelegde afspraken, zoals een vastgestelde prijs per minuut voor een telefoongesprek.

Experty biedt een voicecall-applicatie, vergelijkbaar met Skype, dat de prijs per minuut voor een gesprek vastlegt in de blockchain. Met dit programma is het mogelijk om overal, op elk moment, advies aan te bieden via voice calls. Door de relatief makkelijke integratie met social media en websites is de drempel om advies in te bieden een stuk lager. Er kan bijvoorbeeld een link naar deze voicecall-applicatie op je LinkedIn-profiel geplaatst worden, waardoor iedereen binnen je netwerk gemakkelijk je advies kan inwinnen.

Wie kan het product van Experty gebruiken?

Experty richt zich op bedrijven of individuen die advies nodig hebben of willen aanbieden, maar hier niet veel extra moeite voor willen doen. Er zijn vergelijkbare mogelijkheden, maar vaak kunnen deze enkel via een specifiek platform gebruikt worden. Door een integratie met onder andere LinkedIn mogelijk te maken, is het voor iedereen gemakkelijk om binnen je netwerk advies te vragen of aan te bieden.

Lees verder

© 2017 - 2024 Quasi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verzekering en een geschil over de omvang van de schadeBij veel schade is de omvang van de schade direct duidelijk of wordt deze naar tevredenheid vastgesteld door een expert.…
Wat is Google VoiceWat is Google VoiceGoogle breidt zijn diensten steeds verder uit. Op internet is Google al onmisbaar. Nu lijkt ook de telefonie en spraakhe…
Ratio spreads met optiesRatio spreads met optiesDe ratio spread is een verhouding tussen het aantal opties long en het aantal opties short in een spread (link) die ande…
Spreads in optiesSpreads in optiesEen spread is het tegelijkertijd kopen van een optie en verkopen van een andere optie op dezelfde aandeel, met verschill…

Bitcoin: een betaalmiddel en betaalstelselBitcoin: een betaalmiddel en betaalstelselBitcoin is zowel een betaalmiddel als een betaalstelsel. De gebruiker heeft hierbij volledige controle over zijn of haar…
Wat je moet weten als je een VISA creditcard aanschaftWat je moet weten als je een VISA creditcard aanschaftAls je op zoek bent naar een creditcard, bestaan hier tal van bedrijven voor. VISA is één van deze creditcardmaatschappi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: MichaelWuensch, Pixabay
 • https://experty.io/en#team
 • https://medium.com/@acepka/experty-ico-review-54d186636ec
 • https://medium.com/@cryptoastro1/experty-ico-review-9cc8f1238240
 • https://bitcoinexchangeguide.com/experty/
 • https://steemit.com/ico/@jlanzago/experty-io-ico-review
 • https://hacked.com/ico-analysis-experty/
 • https://cryptocoin.news/news/ethereum/experty-ico-reviewed-3267/
 • https://cryptovest.com/ico/experty/
Quasi (7 artikelen)
Gepubliceerd: 20-12-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.