Cryptocoin Stack maakt betalen met je smartphone mogelijk

Cryptocoin Stack maakt betalen met je smartphone mogelijk Cryptocoins zijn in 2016 enorm in populariteit gestegen. Veel investeerders zagen cryptocoins als een manier om snel rijk te worden, door te anticiperen op waardestijgingen van de coins. Door het gebrek aan mogelijkheden om cryptocoins uit te geven, was investeren ook de grootste reden om cryptocoins aan te schaffen. Stack maakt het mogelijk om cryptocoins gemakkelijk en op veel verschillende plaatsen uit te geven in het dagelijks leven. Door hun 'tap-to-pay' oplossing kan een gebruiker met vele verschillende cryptocoins betalen voor kleding, boodschappen of zelfs een kop koffie.

Wat is Stack?

Stack is een mobiel platform om je persoonlijke financien bij te houden, waarbij de focus vooral ligt op cryptocoins. Het platform is geheel gratis en maakt het mogelijk om met cryptocurrency betalingen te doen voor alledaagse producten. Stack kan verbinding maken met elk contactloos betaalsysteem. Op dat moment zal Stack real-time cryptocurrency omzetten in dollars, euro of elke andere benodigde munteenheid om de betaling te voltooien. Hierdoor is het mogelijk om met cryptocoins te betalen op elk punt waar contactloos betalen mogelijk is. In 2017 zijn dit 39 miljoen verschillende verkooppunten die contactloos betalen accepteren.

Welk probleem lost Stack op?

Cryptocurrency zijn in 2016 enorm in populariteit gestegen, maar eind 2017 zijn de mogelijkheden om te betalen met cryptocoins nog altijd beperkt. Hierdoor blijft adoptie bij het grote publiek ook in 2017 nog uit. Doordat het gebruik van cryptocurrency beperkt is in 2017, zijn de koersen van cryptocoins enorm instabiel. De waarde van een munt wordt vooral bepaald door hoeveel investeerders geloven in de munt. Omdat de munt niet wordt uitgegeven, is de munt vooral waard wat een investeerder ervoor wenst te geven. Door Stack kan de munt ook in het dagelijks leven gebruikt worden. Hierdoor zal een constantere vraag ontstaan, waardoor de waarde van de munt stabieler wordt.

Wat zijn vergelijkbare oplossingen?

Er zijn verschillende coins die het betalen met cryptocoins voor dagelijkse aankopen mogelijk maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van credit cards of debit cards:
 • TenX - Een cryptocoin die via een VISA debit card betalen met cryptocurrency mogelijk maakt. Dit betekent dat je overal waar je met een VISA credit card kunt betalen met de TenX card kunt betalen. Niet alle cryptocoins worden ondersteund door TenX.
 • Monaco - Een cryptocoin die via een VISA debit card betalen met premium cryptocurrency mogelijk maakt. Monaco kiest zelf, na grondige analyse, welke cryptocoins in de categorie 'premium' vallen en waarmee dus betaald kan worden.
 • Centra - maakt betalen mogelijk via een debit card, waarbij Centra zowel Mastercard als Visa ondersteunt. Centra ondersteunt niet alle cryptocoins.
 • Token Card - Een cyrptocoin die via een VISA debit card betalen met Ethereum mogelijk maakt. Er worden geen andere cryptocoins ondersteund. Ook is het mogelijk om direct cryptocoins te kopen, zodat je met de debit card kunt betalen.

Waarin verschilt Stack van vergelijkbare oplossingen?

Zoals duidelijk is te zien, gebruiken vergelijkbare coins een debit card om betalingen mogelijk te maken. Stack gebruikt je mobiele telefoon en contactloos betalen.

Dit onderscheidt Stack duidelijk van andere coins, wat niet per definitie een voordeel hoeft te zijn. Contactloos betalen is een nieuwere vorm van betalen dan credit cards of debit cards. Hierdoor is de markt beter ingericht voor betalen met credit cards en heeft contactloos betalen nog een inhaalslag te maken. In 2017 is het op veel meer plaatsen mogelijk te betalen met een credit card dan met contactloos betalen via je mobiele telefoon.

Stack is door het gebruik van het platform via je mobiele telefoon weer flexibeler. Wanneer je credit card gestolen wordt, moet deze geblokkeerd worden en moet een nieuwe aangevraagd worden. Wanneer je telefoon gestolen wordt, kun je met een andere telefoon inloggen op het stackplatform en direct je betalingen doen.

Wie zijn de oprichters van Stack?

De oprichters van Stack komen niet uit de blockchainwereld. Stack is het eerste blockchainproject voor het team. Om dit gemis aan ervaring te compenseren, hebben zij het team bij oprichting van Stack verrijkt met vier adviseurs, die tezamen veel blockchainervaring met zich mee brengen. Het Stackteam zelf komt veelal uit de financiële wereld, met onder andere ex-werknemers van MasterCard, CIBC en TD Bank. Ook ervaring van de mobiele markt is vertegenwoordigd met ex-werknemers van Ericsson en Virgin Mobile.

Een volledig overzicht van het Stack team tijdens de oprichting:
 • Miro Pavletic - CEO - Voormalig CIBC
 • Nicolas Dinh - COO - Voormalig MasterCard
 • Chad Leger - CFO - Voormalig Freshly Inc.
 • Ethan Wilding - Strategy - Voormalig Ledger Labs
 • Alicia Wilson - Marketing Analist - Voormalig H&M
 • Yervant Kulbashian - CTO - Voormalig Shopify
 • Teddy Yip - Strategy - Voormalig CIBC
 • Amanda Ashford - Brand/PR - Voormalig Brandproject LP
 • Casey Rovinelly - Digital Marketing - Voormalig Virgin Mobile
 • Jeffrey Ace Fulgar - Design - Voormalig freelancer
 • Angela Au - Partnerships - Voormalig Virgin Mobile
 • Sharaf Ansari - Engineering - Voormalig University of Waterloo

Wie kan het Stackplatform gebruiken?

De enige barrières om Stack te gebruiken zijn de beschikbaarheid van contactloos betalen en het bezit van ondersteunde cryptocoins. Iedereen die voldoende gelegenheden heeft om contactloos te betalen, kan baat hebben bij Stack. Voor deze personen rest de enige vraag of zij cryptocoins bezitten of wensen te bezitten. De personen die deze vraag positief beantwoorden, hebben baat bij Stack. Hiermee kunnen zij hun cryptocoins gemakkelijk gebruiken om te betalen voor dagelijkse aankopen.

Lees verder

© 2017 - 2024 Quasi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…
ANWB creditcard: aanvragen, rente en voorwaardenANWB biedt leden de mogelijkheid om wereldwijd gebruik te maken van een MasterCard of Visa creditcard. Naast de vele acc…
Contactloos betalen: de nieuwe betaalmethodeBetalen met je betaalpas zonder dat je je pincode hoeft in te vullen? De nieuwste ontwikkeling is het contactloos betale…
MasterCard Creditcard: waar aanvragen?MasterCard Creditcard: waar aanvragen?De creditcards van MasterCard behoren tot de meest gebruikte ter wereld. Voor vele mensen is een creditcard een ideale b…

Bitcoin: een betaalmiddel en betaalstelselBitcoin: een betaalmiddel en betaalstelselBitcoin is zowel een betaalmiddel als een betaalstelsel. De gebruiker heeft hierbij volledige controle over zijn of haar…
Wat je moet weten als je een VISA creditcard aanschaftWat je moet weten als je een VISA creditcard aanschaftAls je op zoek bent naar een creditcard, bestaan hier tal van bedrijven voor. VISA is één van deze creditcardmaatschappi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: MichaelWuensch, Pixabay
 • https://stktoken.com/STK_whitepaper_en.pdf
 • https://bitcoinexchangeguide.com/stack-token/
 • https://coinfunda.com/stack-stk-token-ico-review-solution-for-cryptocurrency-to-fiat-payaments-via-nfc/
 • https://icodrops.com/stack/
 • http://jorgejimenez.co/ico-review-stk-new-cryptocurrency-stack-for-pos/
 • https://blockchain.wtf/2017/11/series/ico-or-no/episode-20-stk/
 • https://mona.co/cards
 • https://www.tenx.tech/whitepaper/tenx_whitepaper_final.pdf
 • https://www.centra.tech/products/
 • https://tokencard.io/
Quasi (7 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.