Wat je moet weten als je een VISA creditcard aanschaft

Wat je moet weten als je een VISA creditcard aanschaft Als je op zoek bent naar een creditcard, bestaan hier tal van bedrijven voor. VISA is één van deze creditcardmaatschappijen. Het bedrijf is gestart in 1958. In 1977 werd het een bundeling van verschillende banken. Sinds die tijd is het bedrijf erg groot geworden en worden de creditcards wereldwijd geaccepteerd. In Nederland is de kredietkaart van VISA ook een bekend begrip en wordt er steeds vaker voor gekozen.

Over VISA creditcards

Voordelen

Als je kiest voor een VISA creditcard, dan kies je voor een kaart die wereldwijd geaccepteerd is. Dit geldt voor Europa, maar ook buiten Europa kun je met de kaart betalen. Er zijn maar liefst 27 miljoen acceptatiepunten beschikbaar. Als je bijvoorbeeld een wereldreis maakt, vormt betalen dus geen enkel probleem. Ook het feit dat je automatisch aanvullende reisverzekeringen krijgt, is hierbij fijn. De verzekeringen bestaan uit een reisongevallenverzekering, een hulpverleningsverzekering, een vluchtvertragingsverzekering en een bagagevertragingsverzekering. Daarnaast zijn de aankopen die je met de VISA creditcard doet, tot 180 dagen verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal of schade.

Kosten

De kosten van de kredietkaart zijn afhankelijk van welke versie je kiest en waar je de kaart aanvraagt. Kies je voor de VISA World Card Classic, dan betaal je in 2017 36,50 euro per jaar. Hierbij krijg je een bestedingsruimte tot 2500 euro. Hierbij wordt er wel getoetst of dit binnen jouw financiële status past. Als dat niet zo is, kan het zijn dat je minder bestedingsruimte krijgt. Het is belangrijk om je openstaande saldo binnen 21 dagen te betalen. Doe je dit niet, dan kun je een boete krijgen. Deze bedraagt 2% van het openstaande bedrag. Als je kiest voor gespreid betalen, mag je in termijnen jouw saldo betalen. Zo hoef je dus geen boete te betalen, maar betaal je wel de rente. Je betaalt bij deze optie in 2017 14% rente per jaar. Verder betaal je een koersopslag van 2% voor landen zonder euro binnen en buiten de EU.

Verschillende soorten creditcards

Er zijn vier verschillende versies van de kredietkaarten van VISA beschikbaar. Zo heb je de VISA World Classic. Dit is de basisvariant van de kaart. Daarnaast heb je de VISA World gold card, met extra bestedingslimiet en voordelen zoals bagageverzekering en bonusprogramma's. Vervolgens is er de VISA World platinum card voor mensen met een hoger bestedingspatroon. Hierbij is het mogelijk dat je extra voordelen, zoals een WA-verzekering voor huurauto's en deels kosteloos met vreemde valuta betalen, kunt ontvangen. Dit is afhankelijk van bij welke bank je de kaart aanvraagt. De meest exclusieve kaart van VISA is de VISA World infinite. Deze kaart kun je alleen aanschaffen als je hiervoor een uitnodiging krijgt. Hierbij krijg je fantastische voordelen, zoals een grote reisverzekering, een persoonlijke conciërgeservice en uitnodigingen voor exclusieve evenementen.

Aanvragen

Bij de bank

De meeste mensen halen de VISA creditcard bij de bank. Je kunt hier gewoon een afspraak voor maken. Daarnaast is het ook mogelijk om de creditcard online aan te vragen. Hierbij is de kaart direct gekoppeld aan jouw bankrekening en hoef je geen nieuw betaalpakket aan te vragen. Je logt in zoals je gewend bent, kiest de kaart die bij jou past en vraagt deze aan. Vaak is hierbij een verificatie nodig.

Co-Branding

Je kunt de kaart ook halen bij een bedrijf, zoals bijvoorbeeld bij ANWB. ANWB maakt in dat geval gebruik van co-branding. Dit betekent dat er een kaart wordt uitgegeven in samenwerking met de VISA creditcards. Hierbij wordt het logo en de huisstijl van een ander bedrijf weergeven op de creditcard. Dit betekent dat het bedrijf een speciale dienst kan leveren aan haar klanten. Bovendien kunnen zij er ook voor kiezen om andere voorwaarden aan te bieden. Zo kan het zijn dat je meedoet aan een spaarprogramma. Door goed naar de voorwaarden te kijken, kun je veel geld besparen.

Prepaid kredietkaart

Is geld uitgeven dat niet van jou is niet jouw ding? Dan kun je ook een prepaid creditcard aanvragen. Hier moet je eerst geld op zetten voor je het kunt uitgeven. De kaart kun je, net zoals de andere kaarten, gebruiken in de hele wereld. Deze kun je aanvragen bij VISA.

De rol van de ICS

ICS staat voor International Card Services. Dit bedrijf geeft onder andere creditcards uit in Nederland. Het is marktleider in Nederland en heeft een bankvergunning van de Nederlandsche Bank (DNB). Daarnaast zijn er ook vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). ICS zorgt voor de uitgifte van de kaarten van VISA. Ze zorgen hierbij ook voor de promotie en nemen administratieve taken op zich. Zo verwerken ze bijvoorbeeld transacties. Het bedrijf is voortgekomen uit de Nederlandse versie van Bank of America. Deze bank zorgde voor de introductie van de kredietkaart.
© 2017 - 2023 Star2000, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Visa Creditcard: waar aanvragen?Visa Creditcard: waar aanvragen?De meest gebruikte creditcards ter wereld zijn de Visa creditcards. Visa creditcards zijn te verkrijgen via Internationa…
Prepaid creditcard aanbiedersPrepaid creditcard aanbiedersDe prepaid creditcard wint aan terrein, omdat deze veel gemakkelijker aan te vragen is dan een reguliere creditcard. Bij…
ANWB creditcard: aanvragen, rente en voorwaardenANWB biedt leden de mogelijkheid om wereldwijd gebruik te maken van een MasterCard of Visa creditcard. Naast de vele acc…
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…

Cryptocoin Stack maakt betalen met je smartphone mogelijkCryptocoin Stack maakt betalen met je smartphone mogelijkCryptocoins zijn in 2016 enorm in populariteit gestegen. Veel investeerders zagen cryptocoins als een manier om snel rij…
Digitale betaalmiddelen en blockchain-techniekenDigitale betaalmiddelen en blockchain-techniekenOnder cryptovaluta verstaat men digitale betaalmiddelen, uitsluitend gebaseerd op software. Digitaal geld wordt geadmini…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: MorganK, Pixabay
  • https://www.icscards.nl/ics-producten/cards/visa-world-card
  • https://www.icscards.nl/ics-producten/verzekeringen/aanvullende-reisverzekeringen
  • https://www.visa.nl/producten/
  • https://www.icscards.nl/info/over-ics
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/VISA_Inc.
Star2000 (45 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.