GoNetwork zorgt voor schaalbare mobiele cryptotransacties

GoNetwork zorgt voor schaalbare mobiele cryptotransacties De Bitcoin is in 2008 ontstaan en is de eerste cryptocurrency-munt die in omloop is. Sinds 2016 is echter een probleem van Bitcoin aan het licht gekomen: schaalbaarheid van de transacties. Aangezien Bitcoin maar enkele transacties per seconde kan verwerken, kan het voltooien van een transactie relatief lang duren. Ook Ethereum heeft geen oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen die Bitcoin ondervindt. GoNetwork biedt als eerste een oplossing voor dit schaalbaarheidsprobleem in de mobiele markt. Het netwerk van GoNetwork kan via alternatieve routes transacties voltooien, waardoor veel meer transacties per seconde kunnen worden voltooid.

Wat is GoNetwork?

GoNetwork is een bedrijf dat gericht is op de mobiele markt. Zij heeft in het verleden succesvolle mobiele apps als 'Happy Park' uitgebracht. Eind 2017 was GoNetwork de winnaar van 'ETHWaterloo', de grootste Ethereum hackathon ter wereld. Zij won met de 'Pocket', een app gericht op het stimuleren van sparen bij jongeren. De app past Gamification toe op sparen, waarbij ouders hun kinderen kunnen belonen wanneer deze bepaalde mijlpalen bereiken. Een mijlpaal kan bijvoorbeeld bestaan uit een procentuele vermindering van uitgaven aan snacks of in-app aankopen. De jury van deze hackathon bestond onder andere uit Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum.

Welk probleem lost GoNetwork op?

Hoe meer een cryptocoin gebruikt wordt voor transacties, hoe langer het duurt voordat de transactie voltooid is. Bitcoin kan 3 tot 4 transacties per seconde verwerken, Ethereum kan 20 transacties per seconde verwerken. Ter vergelijking: VISA kan 1667 transacties per seconde verwerken, meer dan 80x zo veel als Ethereum. Visa heeft in 2016 aangegeven dat zij na uitvoerig testen geloven meer dan 50.000 transacties per seconde te kunnen verwerken.

Hoe lost GoNetwork dit probleem op?

GoNetwork maakt het mogelijk om via Smart Contracts transacties te voltooien buiten de blockchain om. Na voltooiing van de transactie wordt de blockchain geüpdatet. Doordat de transactie niet in de blockchain wordt voltooid, maar via Smart Contracts, worden de schaalbaarheidsproblemen van de blockchain weggenomen. Hierdoor wordt het mogelijk om miljoenen transacties per seconde te verwerken.

Er is een parallel te trekken met een lange reis en het vervoer dat je kiest:
  • Je kunt de kortste route nemen. Op deze route is echter een tolbrug die maar maximaal 4 auto’s per minuut kan doorlaten. Er willen echter miljoenen auto’s deze brug over. Hierdoor ontstaat een enorme file, waardoor je enorme vertraging oploopt. Dit is de Bitcoin-tolbrug.
  • Je kunt een alternatieve route nemen, die even kort is. Op deze route is echter een tolbrug die maar maximaal 20 auto’s per minuut kan doorlaten. Ook hier willen miljoenen auto’s deze brug over. Hierdoor ontstaat wederom een file. Weliswaar is de file korter, maar er is nog altijd een significante vertraging. Dit is de Ethereum-tolbrug.
  • Je kunt ook een omweg nemen. Hierdoor leg je meer kilometers af, maar hierdoor kom je aan bij een tolbrug die alle auto’s direct door kan laten. Omdat er geen vertraging ontstaat, ben je via deze omweg uiteindelijk vele malen sneller op je eindbestemming. Deze omweg is de GoNetwork-omweg. Je neemt een langere, afwijkende route, maar je beginpunt en eindpunt wijken niet af van de Bitcoin-tolbrug en Ethereum-tolbrug.

Wat zijn vergelijkbare oplossingen?

GoNetwork is niet de enige speler die het schaalbaarheidsprobleem kan oplossen.
  • Raiden biedt het Raiden Network aan. Dit netwerk biedt een vergelijkbare omweg als de GoNetwork-omweg. Raiden is gebaseerd op Ethereum, de route die schaalbaarheidsproblemen heeft, maar sneller is dan Bitcoin.
  • Bitcoin heeft het Lightning Network. Ook dit netwerk biedt een vergelijkbare omweg als de GoNetwork omweg. Het Lightning Network is echter gebaseerd op Bitcoin, de route die het langst duurt.

Waarin verschilt GoNetwork van vergelijkbare oplossingen?

Er is een heel duidelijk verschil: GoNetwork focust op de mobiele omgeving. Raiden Network en Lightning Network zijn gericht op desktops. Beide alternatieven hebben geen mobiele oplossing, wat betekent dat GoNetwork de eerste partij is die een oplossing voor de schaalbaarheid van Bitcoin in de mobiele omgeving biedt.

Wie zijn de oprichters van GoNetwork?

Het team van oprichters bestaat uit:
  • Rashid Khan – Oprichter van Infinidy Corp, een zeer succesvolle Canadese Game ontwikkelstudio.
  • Amit Shah – Voormalig vice president Software Engineering van BlueRover, een vooraanstaand Canadees Internet of Things bedrijf. Heeft verder ervaring met meerdere Ethereum-projecten.
  • Mede-oprichter van Infinidy Corp, een zeer succesvolle Canadese Game ontwikkelstudio.
  • Miao Jiang – Werkte bij Google aan het optimaliseren van Android.
  • Harry Peng – Werkte bij Google aan het uitbreidingsplatform van Gmail. Leidde daarnaast Android ontwikkelingen van het Google Fiber project.
  • Jesse Guild – Mede-oprichter van Blitzen, een online marketing bureau gericht op personalized marketing

Het team heeft veel ervaring gericht op het ontwikkelen van mobiele omgevingen en/of applicaties. Het succes van Infinidy Corp toont daarnaast aan dat het team een bedrijf tot een succes kan maken.

Wie kan het product van GoNetwork gebruiken?

Elke mobiele applicatie die mobiele transacties uitvoert, kan deze oplossing gebruiken. Dit betekent dat alle apps met in-app aankopen een mogelijke gebruiker zijn van de GoNetwork-oplossing.

Doordat het team al meerdere succesvolle mobiele games heeft uitgebracht, is het relatief gemakkelijk om hun mobiele oplossing te implementeren in een bestaande applicatie. Deze combinatie zorgt voor een groot potentieel aan gebruikers voor GoNetwork. Bij elke mobiele applicatie dat het team uitbrengt, kan deze mobiele applicatie immers direct geïmplementeerd worden.

Lees verder

© 2017 - 2025 Quasi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Risico’s of gevaren bij investeren in cryptomuntenRisico’s of gevaren bij investeren in cryptomuntenInvesteren in cryptomunten of cryptovaluta is populair, doch niet zonder risico’s. Nieuwe valuta met betere technologieë…
Seele introduceert Blockchain 4.0nieuws uitgelichtSeele introduceert Blockchain 4.0In 2008 is blockchain ontwikkeld, in het spoor van de geboorte van de Bitcoin. Blockchain is een gedecentraliseerd netwe…

Dividendbeleggen: de voor- en de nadelenDividendbeleggen: de voor- en de nadelenIn tijden van historisch lage rente zien veel beleggers zich genoodzaakt om over te stappen op meer riskante beleggingen…
Investeren in cryptocurrencies en ICO'sInvesteren in cryptocurrencies en ICO'sMet de opkomst van digitale valuta's, ofwel cryptocurrencies, is een geheel nieuwe markt ontstaan. Een markt die in 2017…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: MichaelWuensch, Pixabay
  • https://raiden.network/101.html
  • http://lightning.network/how-it-works/
  • https://medium.com/@gonetwork/we-won-ethwaterloo-hackathon-the-worlds-largest-ethereum-hackathon-2322670a7646
  • https://icodrops.com/gonetwork/
  • https://cryptobriefing.com/gonetwork-ico-review-got-token-analysis/
  • https://gonetwork.co/GoNetwork_WhitePaper.pdf
Quasi (7 artikelen)
Laatste update: 15-12-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.