QuantStamp wil Smart Contracts in cryptowereld veilig maken

QuantStamp wil Smart Contracts in cryptowereld veilig maken In het spoor van Bitcoin zijn de verschillende cryptocoins in 2017 enorm in populariteit gestegen. Ethereum is in 2017 uitgegroeid tot een van de populairste cryptomunten. Met zijn 'Smart Contracts' heeft Ethereum bovendien gezorgd voor een relatief gemakkelijke basis om een nieuwe cryptomunt te ontwikkelen. Dit heeft een grote stijging in aantal nieuwe cryptomunten veroorzaakt. Het gevaar van een gemakkelijk te creëren cryptomunt is echter dat een nieuwe munt niet altijd veilig is. QuantStamp is een bedrijf dat een keurmerk geeft aan nieuwe cryptocoins die gebruikmaken van veilige, stabiele Smart Contracts.

Wat zijn Smart Contracts?

Simpel gezegd is een Smart Contract een digitaal contract, dat wordt opgeslagen in een blockchain. Een blockchain is een database waarin alle transacties met cryptocoins decentraal worden opgeslagen. Hierdoor zijn alle transacties voor iedereen inzichtelijk. Transacties en Smart Contracts worden voor altijd in een blockchain vastgelegd, waardoor een contract niet meer aan te passen is. Het contract wordt via een algoritme uitgevoerd, waardoor transacties als gevolg van het contract automatisch zullen verlopen.

Waarom zijn Smart Contracts niet veilig?

Smart Contracts hebben de drempel om een cryptomunt te ontwikkelen drastisch verlaagd. In potentie kan iedereen zijn eigen Smart Contracts opstellen. Daarnaast is blockchain (anno 2017) nog relatief nieuw, waardoor ervaren programmeurs op dit gebied schaars zijn. Dit heeft tot gevolg dat ook onervaren ontwikkelaars cryptomunten met Smart Contracts ontwikkelen waar potentieel vele miljoenen in omgaan. Hierdoor hebben hackers kans gezien om vele miljoenen buit te maken wanneer er fouten in een Smart Contract sluipen.

Hoe zorgt QuantStamp voor meer veiligheid?

Nadat een ontwikkelaar een Smart Contract heeft ontwikkeld, kan deze bij QuantStamp ingediend worden voor een keuring. Vervolgens wordt het Smart Contract getest op instabiliteiten, fouten en mogelijkheden om misbruik te maken van het contract. Er worden twee rapporten gegenereerd:
  • Een publiek rapport. Dit is voor iedereen inzichtelijk en bevat de hoofdpunten van de keuring.
  • Een privérapport. Dit is enkel voor de ontwikkelaar(s) inzichtelijk en bevat gedetailleerde informatie over verbeterpunten

Dit rapport geeft een ontwikkelaar de nodige objectieve feedback om zijn product te verbeteren en stabiliseren. Hierdoor zal een door QuantStamp gekeurd project een kleinere kans hebben om slachtoffer te worden van hackers.

Wie zijn de oprichters van QuantStamp?

Het team van oprichters bestaat uit een groep van acht ervaren krachten met werkervaring bij onder andere Google, Microsoft, Amazon en Samsung. Daarnaast is bij de oprichting van QuantStamp een adviesgroep van acht personen aan QuantStamp verbonden, waaronder de Director of Engineering van Facebook, Evan Cheng. Ook enkele voorname experts op het gebied van cryptocoins hebben bij de oprichting plaatsgenomen in de adviesgroep. Dit geeft QuantStamp inzichten van experts uit verschillende invalshoeken.

Is QuantStamp de oplossing voor veilige Smart Contracts?

QuantStamp heeft een erg belangrijke stap genomen in het veiliger maken van Smart Contracts. Het is de eerste partij die een automatische keuring voor Smart Contracts aanbiedt. Een volledig waterdichte keuring lijkt niet haalbaar, aangezien zowel de cryptowereld als hackers zich blijven doorontwikkelen. Het keurmerk kan buitenstaanders echter wel duidelijkheid bieden over nieuwe cryptocoins. Een QuantStamp-keuring staat voor veiligheid en geeft een goede basis voor een betrouwbare, stabiele cryptocoin.

Lees verder

© 2017 - 2024 Quasi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Seele introduceert Blockchain 4.0nieuws uitgelichtSeele introduceert Blockchain 4.0In 2008 is blockchain ontwikkeld, in het spoor van de geboorte van de Bitcoin. Blockchain is een gedecentraliseerd netwe…
Risico’s of gevaren bij investeren in cryptomuntenRisico’s of gevaren bij investeren in cryptomuntenInvesteren in cryptomunten of cryptovaluta is populair, doch niet zonder risico’s. Nieuwe valuta met betere technologieë…
Bitcoins minen: wat heeft u nodig?Bitcoins minen: wat heeft u nodig?De bitcoin is een nieuwe virtuele munteenheid die snel in waarde is gestegen. De munt wordt niet gemaakt door overheden…

NS Flex: treinreis achteraf betalen via je rekeningNS Flex: treinreis achteraf betalen via je rekeningNS Flex biedt de mogelijkheid om de kosten voor je treinreis achteraf via een automatische incasso te betalen. In plaats…
Ripple: digitale munteenheid (XRP) en betalingsprotocolRipple: digitale munteenheid (XRP) en betalingsprotocolRipple (ook aangeduid als XRP) is zowel een virtuele munteenheid als een betalingsprotocol voor financiële instellingen.…
Bronnen en referenties
  • https://docsend.com/view/shcsmhe (De whitepaper van QuantStamp, enkel in te zien nadat deze is aangevraagd middels het achterlaten van een emailadres).
  • https://www.bestebank.org/blockchain/
  • https://github.com/quantstamp
  • https://quantstamp.com/#team
  • https://quantstamp.com/#roadmap
  • https://quantstamp.com/wp-content/uploads/2017/09/A-Securities-Law-Framework-for-Blockchain-Tokens-Securities-Law-Framework.pdf
Quasi (7 artikelen)
Gepubliceerd: 20-10-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.