ANWB creditcard: aanvragen, rente en voorwaarden

ANWB biedt leden de mogelijkheid om wereldwijd gebruik te maken van een MasterCard of Visa creditcard. Naast de vele acceptatiepunten kunt u bijvoorbeeld ook uw aankopen gespreid betalen. ANWB biedt meerdere soorten creditcards, namelijk de ANWB MasterCard, de ANWB Visa Card en de ANWB Visa Gold Card. Kom alles te weten over de ANWB creditcards zoals de rente en voorwaarden. Tevens is informatie samengevat over de contactgegevens, de klantenservice en het online platform Mijn ANWB Creditcard Online.

Inhoud


ANWB creditcard

De ANWB, ook wel bekend als Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond, biedt verschillende diensten op het gebied van mobiliteit. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld pechhulp via de Wegenwacht, rijopleidingen, bewegwijzering, verkeersinformatie, verzekeringen en vakanties. ANWB biedt ANWB leden ook een creditcarddienst aan. De creditcards van ANWB worden uitgebracht door International Card Services (ICS). De creditcards van ANWB zijn volwaardige creditcards. U maakt gebruik van de netwerken van MasterCard of Visa waardoor de creditcards wereldwijd te gebruiken zijn.

Betalingen en rente

Wanneer u uitgaven doet met uw ANWB creditcard ontvangt u maandelijks een rekeningoverzicht met alle uitgaven die gedaan zijn met de creditcard. Na ontvangst van het rekeningoverzicht heeft u 21 dagen de tijd om de rekeningen te voldoen. Wanneer u de rekeningen binnen de 21 dagen voldoet hoeft u geen rente te betalen. Het is mogelijk om de rekeningen gespreid te betalen met de ‘gespreid betalen faciliteit’. Over het geldbedrag dat gespreid wordt afbetaald moet echter rente worden betaald. De rente die betaald moet worden over openstaande facturen bedraagt 15% op jaarbasis.

Sparen

Wanneer u een positief saldo van € 500,- of meer heeft gespaard ontvangt u rente over dit spaargeld. De hoogte van de rente die u ontvangst bedraagt 1,6%.

Geld opnemen

Een van de mogelijkheden die u heeft met een ANWB creditcard is geld opnemen bij geldautomaten wereldwijd. Over opgenomen geld betaalt u 4% kosten. Indien u geld opneemt van een positief spaarsaldo hoeft een lager percentage te worden betaald (1% met een maximum van € 1,50.

Soorten creditcards

Er zijn drie soorten ANWB creditcards, namelijk de ANWB MasterCard, de ANWB Visa Card en de ANWB Visa Gold Card. De ANWB Mastercard maakt gebruik van het MasterCard netwerk, terwijl de overige twee creditcards gebruik maken van het Visa netwerk. Onderstaand volgen per type creditcard de belangrijkste kenmerken.

ANWB MasterCard

 • € 12,- per jaar bijdrage
 • Extra kaart: € 12,-
 • Bestedingslimiet vanaf € 2.500,-
 • Aankoopverzekering 180 dagen

ANWB Visa Card

 • € 12,- per jaar bijdrage
 • Extra kaart: € 12,-
 • Bestedingslimiet vanaf € 2.500,-
 • Aankoopverzekering 180 dagen

ANWB Visa Gold Card

 • € 35,- per jaar bijdrage
 • Extra kaart: gratis
 • Bestedingslimiet vanaf € 5.000,-
 • Aankoopverzekering 365 dagen

Aanvragen creditcard

Een ANWB creditcard kan worden aangevraagd via de website van de ANWB. Hier dient u naast persoonlijke gegevens ook financiële gegevens te overleggen. U kunt ook de helpdesk bellen via 088-2692222.

Klantenservice

Wanneer u reeds klant bent en vragen of opmerkingen heeft omtrent de ANWB creditcard kan er contact worden opgenomen met de creditcard klantenservice via het telefoonnummer 020-6600660.

Mijn ANWB Creditcard Online

ANWB biedt in samenwerking met International Card Services (ICS) een platform aan waar u alles omtrent uw creditcard online kunt regelen. Met het Mijn ANWB Creditcard Online is het mogelijk om onder andere online geld over te maken, gebruikt te maken van de ANWB Creditcard applicatie voor de telefoon, uitgaven te bekijken en de ‘gespreid betalen faciliteit’ aan te vragen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…
Op zoek naar de beste creditcard!Op zoek naar de beste creditcard!Heb je nog geen creditcard, maar overweeg je wel om deze op korte termijn aan te schaffen? Een verstandige keuze, want e…
Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Een creditcard is handig in gebruik, maar heeft meestal hoge kosten. De Visa creditcard is de bekendste creditcard. Bove…
Prepaid creditcard aanbiedersPrepaid creditcard aanbiedersDe prepaid creditcard wint aan terrein, omdat deze veel gemakkelijker aan te vragen is dan een reguliere creditcard. Bij…

Uw bankrekening misbruikt voor witwaspraktijkenUw bankrekening misbruikt voor witwaspraktijkenGeld verdienen zonder iets te doen? Achter dat soort fantastisch klinkende kreten verschuilen zich doorgaans criminelen.…
Hoe we geld voor ons kunnen laten werkenHoe we geld voor ons kunnen laten werken"Laat uw geld voor u werken!" Zo lokken banken onze zuurverdiende centen in hun paleizen. Als u tot degenen behoort die…
Bronnen en referenties
 • www.anwb.nl
 • www.icscards.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 06-11-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.