Hoe rijke mensen denken

Hoe rijke mensen denken Heb je je ooit afgevraagd wat die vent in die Porsche anders doet dan jij? Als we Steve Siebold mogen geloven, dan berust zijn fortuin simpelweg op het feit dat hij een andere kijk op dingen heeft dan zijn normaal verdienende tijdgenoten. Gedurende een periode van bijna 30 jaar, heeft de auteur miljonairs over de hele wereld geïnterviewd om uit te vinden wat rijken rijk maakt en wat hen van normaalverdieners onderscheidt. Wat Siebold heeft ontdekt, heeft hij gepubliceerd in zijn boek "How Rich People Think". Openbaringen van een insider of wereldvreemde humbug? Oordeel zelf!

Geld de wortel van alle kwaad?

Normaalverdieners geloven dat geld de wortel van alle kwaad is. Rijken daarentegen geloven dat armoede de wortel van alle kwaad is. Normaalverdieners associëren rijk worden volgens Siebold met corruptie en oneerlijkheid. Want normaalverdieners zijn ervan overtuigd dat rijken ofwel geluk hadden of op een oneerlijke manier aan hun geld zijn gekomen.

Egoïsme, deugd of ondeugd?

Mensen met een doorsnee salaris menen dat egoïsme een ondeugd is. Rijke mensen geloven echter dat egoïsme een deugd is. Rijke mensen stellen alles in het werk om hun geluk te beproeven en pretenderen niet de wereld te willen redden. De middenklasse beschouwt dat als egoïsme en blijft als gevolge daarvan arm. Maar wie niet voor zichzelf zorgt, kan ook anderen niet helpen, menen veel rijke mensen.

Heden of verleden?

Mensen met een gemiddeld inkomen verlangen dikwijls naar het verleden. Rijke mensen kijken uitsluitend naar de toekomst. Miljonairs worden rijk omdat ze alles op zichzelf zetten en hun dromen, doelen en ideeën kost wat kost in de toekomst proberen te realiseren. Mensen die geloven dat hun beste dagen al voorbij zijn, worden zelden rijk en worstelen doorgaans ook met depressies, aldus Siebold.

Denken over geld in termen van kansen

Gewone mensen hebben doorgaans een emotionele band met geld. Rijke mensen denken uitsluitend logisch over geld, ze zien het als wezenlijk om bepaalde kansen te benutten. Anderzijds willen ze de rol van geld ook weer niet verheerlijken want ze beseffen heel goed dat niet alle problemen en zorgen kunnen worden opgelost met geld.

Geld verdienen met je passie of hobby

Gewone mensen verdienen hun geld met dingen die ze eigenlijk liever niet willen doen. Rijken volgen hun passie. Voor de doorsnee burger lijkt het alsof rijke mensen altijd bezig zijn met hun werk. Maar een van de slimste manieren om geld te verdienen, is om datgene te doen wat men graag doet en vervolgens een manier vinden om ervoor betaald te krijgen. Het is een feit dat "normale mensen" werk aannemen dat ze niet graag doen want ze hebben het geld nodig. Bovendien worden ze opgevoed met het idee dat geld verdienen alleen mogelijk is door lichamelijke of geestelijke inspanning.

Geld sparen of geld verdienen?

De doorsnee werknemer focust op bescheiden doelen om niet teleurgesteld te worden. Rijke mensen daarentegen “reiken naar de sterren”. Niemand kan rijk worden zonder hoge verwachtingen te hebben, schrijft Siebold hierover. Gemiddelde werknemers richten al hun aandacht op sparen, rijke mensen op geld verdienen. “De massa is zo druk met het uitknippen van tegoedbonnen, dat ze de écht grote kansen in het leven mislopen", aldus Siebold.

Welk startkapitaal is nodig om rijk te worden

Veel mensen geloven dat je startkapitaal nodig hebt om rijk te worden. Rijke mensen daarentegen benutten gewoon andermans geld. Rijke mensen beseffen dat geld bezitten niet belangrijk is. Wat telt is: "is het de moeite waard dat ik dit of dat koop of dat ik erin investeer?" En zo beseft men ook dat beleggen op de beurs minder met mathematiek van doen heeft dan menigeen denkt. De rijken weten dat angst en hebzucht de factoren zijn die de markten sturen.
© 2013 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Grootste valkuil van het levenGrootste valkuil van het levenWelke prijs betaal jij voor angst, verlangen en hebzucht? Hoe hard ga jij werken in een poging om de angst de kop in te…
100 euro extra per maand verdienen100 euro extra per maand verdienenExtra geld verdienen, wie wil dat nou niet? Met 100 euro extra per maand kun je vaak net wat meer. Je kunt eindelijk gel…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…

Hoe kan ik rijk worden?Hoe kan ik rijk worden?Geen tips om de loterij te winnen, maar een strategie om daadwerkelijke rijkdom binnen handbereik te brengen. Hoe wordt…
Zijn guldenzegels nog geldig naast eurozegels?Op 1 januari 2002 werd de euro de nieuwe munteenheid in Nederland waarmee betaald kan worden (maar ook in vele andere Eu…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: MichaelGaida, Pixabay
  • Dagblad Het Laatste Nieuws: bijdrage september 2012 "Hoe anders rijke mensen denken dan de rest."
  • HaberGelderland.com: "20 manieren waarop rijke mensen anders denken dan de rest"
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 15-06-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.