Overstappen van autoverzekering is eenvoudig en voordelig

Overstappen van autoverzekering is eenvoudig en voordelig Wilt u ook overstappen van autoverzekering. Dat is helemaal niet raar, want er is groot voordeel te behalen. Voordelig afsluiten van een autoverzekering bij een andere verzekeraar is eenvoudig, dit kan online. Vergelijk voordat u overstapt naar een ander goed de aanbiedingen van verzekeraars die uw wagen willen verzekeren. Let op de tips, maar welke verzekering wordt het dan? Een WA autoverzekering, de WA+ beperkt casco en de WA+ allrisk autoverzekering? Een autoverzekering kan al voor enkele euro's per maand worden afgesloten. Kies altijd een goedkope autoverzekering met voldoende dekking. Het internet helpt u daarbij.

Welke voordelige autoverzekering zal ik online nemen?

Een goede autoverzekering is niet alleen verplicht, maar ook zeer aan te raden. U moet bij wet in ieder geval WA verzekerd zijn. Deze wettelijke aansprakelijkheid, maakt daarom standaard deel uit van elke vorm van autoverzekering. Het dekt de schade die u aan derden toebrengt met uw auto, caravan of aanhanger. Zowel materieel als lichamelijk. Aan derden, dus niet aan u zelf of uw eigen voertuig. De WA-verzekering is noodzakelijk en de goedkoopste basisverzekering. Als de auto wat ouder is, volstaat de WA verzekering meestal, maar sommigen willen meer zekerheid. Dat kan via een beperkt casco of een all risk verzekering.

Autoverzekering vergelijken, opzegtermijn en overstappen

Online autoverzekeringen vergelijken is eenvoudig, vaak is er een opzegtermijn van twee maanden en zit u niet meer vast aan een jaarcontract. Bekijk goed wat de verzekering bij een concurrent gaat kosten, zo weet u precies wat de overstap u gaat opleveren. Online een autoverzekering afsluiten is relatief goedkoop, bovendien zijn er regelmatig allerlei aanbiedingen waarvan u gebruik kunt maken. Daarbij moet u natuurlijk wel weten wat voor autoverzekering u wilt en wat de dekking moet zijn. Dit kan van WA tot en met All risk plus. Let er ook op dat u de premie kunt drukken door een verhoogd eigen risico te nemen. Of dat de beste keuze is hangt af van uw individuele voorkeur en de waarde van de auto. Ook van belang zijn factoren als:
  • Uw leeftijd;
  • Uw beroep;
  • Het aantal kilometers dat u jaarlijks aflegt.

WA plus beperkt Casco afsluiten

De WA verzekering is wettelijk verplicht om zo zeker te stellen dat een slachtoffer van een ongeval ook schade krijgt vergoed. Bij de WA is alleen de schade gedekt die u aan een ander voertuig of persoon met uw auto veroorzaakt. Vaak is dit tot een bepaald maximaal bedrag. Bij de aanvulling met een Beperkt Casco verzekering is ook schade is gedekt door brand, storm, diefstal, vandalisme en dergelijke, maar nog steeds is het zo dat eventuele schade die u zelf veroorzaakt aan uw voertuig niet door de verzekering wordt niet. Dat is ander met de all risk verzekering, ook wel volledig cascoverzekering genoemd.

WA plus all risk verzekering

De all risk verzekering is een stuk duurder en gebaseerd op de cataloguswaarde van de auto. Het dekt de schades aan derden en de schade die u aan uw eigen auto toebrengt. Maar daarmee zijn in de regel de inzittenden nog niet verzekerd.

Ongevallen inzittendenverzekering en rechtsbijstandverzekering

Een inzittendenverzekering biedt u en uw passagiers de zekerheid van extra bescherming tegen de gevolgen van een ongeval. Advocaten zijn duur. Toch loopt een ieder elke dag de kans om in een conflictsituatie terecht te komen met ingrijpende financiële gevolgen. Het financiële leed bij een verkeersongeluk kan groot zijn. Om u hiervoor in te dekken kunt u zich verzekeren van een juridische hulp en rechtsbijstandverzekering. Deze kan zich beperken tot conflicten in het verkeer, maar desgewenst ook zeer uitgebreid zijn.

No-Claim Beschermer - schadevrije jaren

De no-claim beschermer is relatief nieuw. Het is een aanvulling op uw autoverzekering en beschermt u bij autoschade tegen een dure terugval in no-claim. Meestal mag u met deze bescherming één schade per verzekeringsjaar claimen op uw verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van uw opgebouwde no-claim.

Overstappen naar andere verzekeraar

Met internet is een vergelijking tussen aanbieders van verzekeringen snel gemaakt. Dat kan nog wel een tot de conclusie leiden dat overstappen naar een andere verzekeraar loont. Bij een dergelijke overstap wilt u de inmiddels opgebouwde no-claim natuurlijk niet verliezen. Tot voor kort gold hiervoor een wat omslachtige procedure, waarbij de voormalige verzekeraar een royementsverklaring moest opsturen naar de nieuwe verzekeraar. Alle Nederlandse verzekeraars zijn aangesloten op een gemeenschappelijk geautomatiseerd computersysteem. Met een klik worden de gegevens doorgestuurd, waardoor de procedure sterk is verkort.

Hoe hoog wordt de premie voor de nieuwe autoverzekering, premie autoverzekering vergelijken

Hoe hoog in uw situatie de premie voor de autoverzekering wordt, hang af van:
  • De aanbiedingen. Daar zijn er vele van met allerlei kortingen en voordelen.
  • Uw leeftijd en de gelden schade tot nog toe.
  • Het soort auto, merk, model, type, gewicht en inbraakgevoeligheid van de auto.
  • Vooral zakelijk of privé-gebruik.
  • Waar u woont.
  • Hoeveel kilometers er per jaar worden gereden.
  • Veel naar het buitenland of niet.

Slot

Met de versoepeling van de regels is overstappen naar een goedkope autoverzekering alleen maar eenvoudiger geworden. Vergelijk de verschillende aanbiedingen op de sites van de verzekeraars. Vaak is een autoverzekering wel goedkoper als u bij dezelfde verzekeraar al andere verzekeringen hebt lopen. Gewoon doen dus.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Autoverzekering voor ouderenVeel verzekeraars blijken een hogere premie te vragen aan de ouderen, indien de regelmatige bestuurder een man of vrouw…
In Nederland mag je je auto zonder rijbewijs verzekerenJe zou denken dat als je een auto koopt en je rijbewijs hebt behaald, zelf een autoverzekering gaat afsluiten. Dat klink…
Korting op je autoverzekeringKorting op je autoverzekeringEr zijn vele manieren op extra korting te krijgen op een autoverzekering. Omdat deze vorm van verzekeren voor vele mense…
Bonusbeschermer autoverzekering en no-claimkortingBonusbeschermer autoverzekering en no-claimkortingHebt u al een bonusbeschermer voor uw autoverzekering, een no-claimkorting? Met veel schadevrije jaren betaalt u ook vee…

Lijfrente & uitgesteld betalen van lijfrenteLijfrente & uitgesteld betalen van lijfrenteUitgesteld betalen van lijfrente of juist niet? Als de rente omhoog gaat, is dat gunstig voor de hoogte van uw vrijgekom…
Zorgpremies 2020 - 2021: het eigen risico en de jaarbetalingZorgpremies 2020 - 2021: het eigen risico en de jaarbetalingU kunt op de zorgpremies en de inkomstenbelasting besparen door een hoger eigen risico en door de betaling van de zorgpr…
Reactie

Jolanda Oostdijk, 04-01-2010
Vraag:. ik ben al jaren bij de zelfde maatschappij en wil nu overstappen naar een andere auto verzekering. moet ik dat jaar wel volmaken of is die regel ook veranderd.
groeten jolanda oostdijk Reactie infoteur, 04-07-2020
Beste Jolanda Oostdijk,
1. Het hangt van de verzekeraar en diens verzekeringsvoorwaarden af of je tussentijds kunt opstappen. Soms kan dit maandelijks:

https://financieel.infonu.nl/verzekering/13192-verzekeren-verzekeraar-ditzo.html

2. De automatische verlenging van verzekeringen mag in 2020 niet meer: contracten lopen maximaal 1 jaar. Als tussentijds de premie wordt gewijzigd of de voorwaarden veranderd, mag tussentijds opzeggen ook.

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.