Bonusbeschermer autoverzekering en no-claimkorting

Bonusbeschermer autoverzekering en no-claimkorting Hebt u al een bonusbeschermer voor uw autoverzekering, een no-claimkorting? Met veel schadevrije jaren betaalt u ook veel minder premie voor uw autoverzekering door de no-claimkorting. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje waardoor uw no-claimgarantie zomaar ook fors kan dalen. Een direct gevolg is een hogere premie betalen. De oplossing kan de bonusbeschermer zijn, ook al zitten ook hieraan wat haken en ogen. Ook de term no-claimkorting beschermer wordt wel gebruikt.

Hoe minder autopremie betalen?


Minder schade vrije jaren en no-claimkorting

De no-claimkorting krijgt u korting op de premie die u betaalt voor uw autoverzekering. De no-claimkorting wordt berekend op basis van de bonus-malusladder.

Schadevrije rijden

Wie langer schadevrij rijdt, betaalt in veel gevallen een lagere autopremie. U bouwt namelijk schadevrije jaren op en zo ook een no-claimkorting die kan oplopen tot wel 80% van de premie, trede 19 of 20. Let daarom op de schadevrije jaren autoverzekering en royementsverklaring. Niet elke verzekering hanteert dezelfde criteria, maar minder schade betekent in de meeste gevallen minder zelf betalen aan verzekering. Niet onlogisch want u kost de verzekeringsmaatschappij dan ook minder dan iemand die wel regelmatig schade heeft. Maar een klein ongelukje is niet altijd uit te sluiten. In geval van een klein ongelukje hebt u de keuze om zelf voor de kosten op te draaien of om enkele schade vrije jaren in te leveren. Wat het voordeligste is, hangt van het geval en de betreffende schade af. Maar er is nog een andere mogelijkheid: u doet een beroep op de bonusbeschermer van uw autoverzekering.

Hoe werkt de bonusbeschermer of no-claim beschermer in een autoverzekering?

Wie een no-claimkorting beschermer heeft, betaalt hiervoor een klein verzekeringsbedrag. Wat u voor dat geld terugkrijgt, is dat u ook bij een schadegeval niet direct terugvalt in het aantal schadevrije jaren. Als er een enkele schade is, merkt u hiervan niets in de premielasten. Als er vaker schade is, is er door de beschermer een minder grotere terugval dan normaal het geval zou zijn geweest. Vaak weegt het bedrag dat u betaalt voor de bonusbeschermer op tegen de terugval in schadevrije jaren waarmee u anders zou zijn geconfronteerd. Het is een zekerheid die u koopt. Hebt u geen schade dan was u zonder no-claim beschermer natuurlijk nog goedkoper uit geweest. Maar goed, dat is bij elke verzekering zo.

De bonusbeschermer heeft ook nadelen

Maar aan de bonusbeschermer kleven ook nadelen als u naar een andere verzekeringsmaatschappij wilt overstappen. De bonusbeschermer beschermt immers het aantal schadevrije jaren dat u bij de betreffende verzekeringsmaatschappij en verzekering hebt, maar een andere verzekeringsmaatschappij zal bijna altijd naar het werkelijke aantal schadevrij jaren kijken en niet naar het opgepoetste aantal schadevrije jaren. Dat betekent in veel gevallen dat u wel bij uw bestaande verzekeringsmaatschappij moet blijven als u niet plots veel duurder uit wilt zijn. Ook hier is dat geen probleem als u geen behoefte hebt om naar een andere autoverzekering over te stappen, maar kan het een obstakel zijn als u wel bij uw verzekeringsmaatschappij weg wilt.

Hoe vaak hebt u schade aan de auto?

Niet iedereen heeft even vaak en evenveel schade. Niet iedereen is vaak op de weg of rijdt in de spits. Dat zorgt ervoor dat de keuze voor een autoverzekering, of het nu all-risk, WA, met of zonder bonusbeschermer is, ook een individuele zaak is en afhankelijk is van de vraag hoeveel geld u voor uw autoverzekering bereid bent uit te geven.

Conclusie bonusbeschermer autoverzekering en no-claimkorting bij de autoverzekering

Wat voor iedereen geldt is dat het goed vergelijken op internet van de aanbiedingen zeker de moeite loont, want er zijn regelmatige mooie aanbiedingen voor een goede autoverzekering te vinden die u anders zeker zou mislopen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schadevrije jaren  Zo gaat uw verzekeraar er mee omSchadevrije jaren Zo gaat uw verzekeraar er mee omVoor de autoverzekering is het van groot belang hoeveel aantoonbare schadevrije jaren u hebt opgebouwd. Het aantal jaren…
Minder kilometers rijden: autopremie omlaag bij BundelzMinder kilometers rijden: autopremie omlaag bij BundelzU wilt uw autopremie omlaag brengen omdat u weinig kilometers rijdt. Dan is het zonde om te veel premie te betalen voor…
Autoverzekering en overlijdenAutoverzekering en overlijdenWat gebeurt er met de autoverzekering bij een overlijden, als in het bijzonder de hoofdbestuurder van de auto komt te ov…

Een autoverzekering kiezen betekent voorwaarden vergelijkenEen autoverzekering kiezen betekent voorwaarden vergelijkenEen autoverzekering is meestal een dure en heel belangrijke verzekering. Schade aan uw auto is geen denkbeeldig gevaar e…
Hoogte eigen risico zorgverzekering 2020 en 2021Hoogte eigen risico zorgverzekering 2020 en 2021De hoogte van het verplicht eigen risico voor een zorgverzekering is in 2020, 2021 en 2022 gelijk aan 385 euro, terwijl…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 12-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.