Korting op je autoverzekering

Korting op je autoverzekering Er zijn vele manieren op extra korting te krijgen op een autoverzekering. Omdat deze vorm van verzekeren voor vele mensen ingewikkeld en omslachtig is, blijven veel mensen onnodig lang bij eenzelfde autoverzekering. Dit is jammer, omdat bij het overstappen doorgaans veel bespaard kan worden. Als je voor een ongunstige prijs verzekerd bent kan het te besparen bedrag zelfs oplopen tot enkele honderden euro's per jaar!

No claim korting

Een van de bekendste soorten korting op een autoverzekering is de no claim korting. No claim korting krijg je als je schadevrij rijdt. Dit houdt in dat je geen schade mag melden bij de verzekeraar. Als je eventueel schade hebt veroorzaakt en je betaalt deze zelf, zal de verzekeraar deze schade dus niet noteren in je dossier. Doorgaans geldt hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting. Dit gaat door totdat je de maximale korting bereikt hebt. Als je vervolgens schade rijdt, worden de schadevrije jaren aangepast. Vaak zal je ongeveer vijf jaren achteruit gaan. No claim kortingen door schadevrije jaren kunnen hoog oplopen, het is dan ook zaak om er voor te zorgen dat je een verzekering afsluit met zo veel mogelijk schadevrije jaren.

Mogelijkheden voor een hogere no claim korting

Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat de no claim korting van je autoverzekering hoger wordt.

Verzekeren op andere naam

Een manier is om de auto te verzekeren op naam van je partner of je ouders, indien zij een hoger aantal schadevrije jaren hebben. Nadeel is echter wel dat je bij veel verzekeraars zelf geen schadevrije jaren opbouwt, en als je een ongeluk maakt je ouder of je partner de dupe zijn. Als je dit wil doen, zoek dan een verzekeraar die de schadevrije jaren ook bij de meeverzekerde optelt. Zorg ook dat je geen schade door eigen schuld maakt, hoewel je dit laatste natuurlijk niet altijd in de hand hebt.

Schadevrije jaren overdragen

Een andere manier is dat je partner of ouders de schadevrije jaren overdragen. Het nadeel van deze methode is echter dat zij zelf hun opgebouwde schadevrije jaren verliezen.

Goedkope auto

Tenslotte is het nog mogelijk om te beginnen met een goedkope auto en een daarbij horende goedkope autoverzekering. Als er voldoende schadevrij jaren zijn opgebouwd, kun je vervolgens overstappen op een duurdere auto en een verzekering die een hogere dekking biedt.

Cashbackkorting

Een andere manier om korting te bedingen is cashbackkorting. Deze korting wordt meestal gegeven als je de verzekering online afsluit via een cashbackwebsite. Voorbeelden van cashbackwebsites zijn Cashback.nl, LadyCashback, ShopBuddie, ShopFish, Shopkorting.nl en StudentenCashback. De cashbackwebsites kunnen deze korting geven omdat zij afspraken hebben met de verzekeraars. Voor elke afgesloten polis krijgen ze een bepaald bedrag, waarvan een deel voor degene is die de verzekering afsluit. Het gaat hierbij dan meestal om een eenmalige korting. Deze vorm van korting is vooral interessant voor kortlopende autoverzekeringen. Als je het slim speelt kan op deze manier namelijk de auto soms (bijna) gratis verzekerd worden, zoals ook te lezen is in het artikel bijna gratis je auto verzekeren.

Collectiviteitskorting

Een werkgever kan met verzekeraars afspraken maken voor collectiviteitskorting. De verzekeraar probeert zo alle werknemers van een bedrijf te lokken om bij hun een verzekeringen af te sluiten. Vaak kun je maar kiezen uit een verzekeraar en het is de vraag of deze het goedkoopst is. Zelfs met korting kan deze namelijk nog duurder zijn dan een andere verzekeraar zonder korting. Collectiviteit is ook steeds vaker mogelijk via een club waar je je bij kunt aanmelden. Op deze manier is de keuze uit verzekeraars groter. Het kan dus zin hebben om te checken of de verzekeraar van jouw keuze collectiviteitskorting aanbiedt.

Tips voor een lage premie

Korting bedingen op je autoverzekering scheelt in het algemeen behoorlijk wat geld. Maar het blijft altijd van belang om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken en de verzekeraar met de beste prijs-kwaliteit verhouding te kiezen. Het blijkt namelijk dat er onderling behoorlijke prijsverschillen zijn, en dat goedkopere aanbieders ook betere voorwaarden kunnen hebben. Kortingen die duurdere verzekeraars geven wegen niet altijd op tegen de lage prijzen van verzekeraars die geen korting geven. Je kunt verschillende verzekeraars makkelijk online vergelijken via vergelijkingssites of neem contact op met een verzekeringsagent. Het nadeel van een verzekeringsagent kan echter zijn dat deze ook kosten berekent en dat cashbackkorting niet mogelijk is omdat de verzekering niet online wordt afgesloten.

Lees verder

© 2015 - 2024 Mrst, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bonusbeschermer autoverzekering en no-claimkortingBonusbeschermer autoverzekering en no-claimkortingHebt u al een bonusbeschermer voor uw autoverzekering, een no-claimkorting? Met veel schadevrije jaren betaalt u ook vee…
Opzeggen & overstappen autoverzekeringOpzeggen & overstappen autoverzekeringWelke stappen moet u ondernemen om over te stappen naar een goedkopere autoverzekering? En wat is de opzegtermijn voor d…
Autoverzekering opzeggen: hoeveel opzegtermijnAutoverzekering opzeggen: hoeveel opzegtermijnU wilt uw autoverzekering opzeggen of uw schadeverzekering opzeggen? U kunt direct online overstappen en meteen overslui…
Schade veroorzaakt in geleende auto! Wat nu?Schade veroorzaakt in geleende auto! Wat nu?Het maakt voor de te betalen premie voor de autoverzekering een groot verschil wie de schuld van het ongeval krijgt toeg…

Vergoeding inboedelverzekering. Nieuwwaarde of dagwaarde?Vergoeding inboedelverzekering. Nieuwwaarde of dagwaarde?Als je schade hebt aan je inboedel, kan je de schade claimen op je inboedelverzekering. Maar welke uitkering kan je dan…
Een verzekering voor je zakenreisEen verzekering voor je zakenreisLang niet iedereen heeft in de gaten dat een normale reisverzekering niet geschikt is voor een zakenreis. Wanneer je voo…
Bronnen en referenties
  • http://www.autoverzekeringvergelijking.com
Reactie

Jan, 05-05-2015
Het onderwerp is best interessant. Helaas is een groot aantal genoemde feiten onjuist. Zo lijkt het mij lastig om duizenden euro's per jaar te besparen op een autoverzekering, terwijl de gemiddelde jaarpremie geen duizenden euro's bedraagt. Hiernaast is het overdragen van schadevrije jaren op iemand anders niet mogelijk; schadevrije jaren zijn strikt persoonsgebonden en worden bijgehouden in een centraal systeem (Roy-data). Verzekeren op naam van iemand anders kan wel, maar dit is gewoon fraude en kan grote gevolgen hebben in geval van schade. Tenslotte rekent een verzekeringsagent (bijna) nooit extra kosten, omdat deze d.m.v. provisie betaald wordt. Ook het verhaal van Cashback waarnaar verwezen wordt rammelt nogal, maar dat terzijde. Reactie infoteur, 06-05-2015
Beste Jan,
Een besparing vaan duizenden euro's is theoretisch haalbaar, maar zal in de praktijk waarschijnlijk niet of zelden voorkomen. Daarom wordt in het artikel ook aangegeven dat het een bedrag is dat sommige beweren, en niet dat het een realistisch bedrag is. Verder is het zeker mogelijk om in bepaalde gevallen schadevrije jaren over te dragen. Een voorbeeld is als je hoofdbestuurder geweest bent van een bedrijfsauto. De schadevrije jaren kunnen dan, na toestemming van de werkgever, overgenomen worden van het bedrijf naar de werknemer. een en ander wordt overgenomen in Roy-data. Tenslotte zijn de kosten voor een tussenpersoon niet altijd zichtbaar omdat deze via provisie betaald kunnen worden, maar indirect betaal je deze kosten wel zelf. Ik hoop dat deze informatie meer duidelijkheid biedt over de genoemde feiten.

Mrst (283 artikelen)
Laatste update: 25-04-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.