Onbezorgd € 1.000,- sparen

Onbezorgd € 1.000,- sparen Sparen is niet altijd even gemakkelijk. Elke maand een behoorlijk bedrag opzij zetten doe je niet even zonder daar iets van te voelen in je portemonnee. Sparen kan slimmer en makkelijker, zolang je maar de tijd hebt. Maak een spaarplan en spaar dagelijks of wekelijks een klein bedrag, wat later kan groeien naar een flinke pot geld. Zet geld opzij wat je kan missen en vergeet niet gewoon verder te leven.

Bepaal een spaardoel

Ongemerkt sparen is altijd leuk. Je hoeft je levensstijl er niet drastisch voor te wijzigen. Het is wel makkelijk om een doel te hebben, waarvoor je spaart. Een vakantie of een duur item wat je wilt aankopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een bedrag als doel nemen, zoals bijvoorbeeld € 1.000,-. Hiermee kun je altijd later nog beslissen waaraan je het op dat moment wilt besteden.

Hoe lang ga je sparen?

Als je ongemerkt wilt sparen zullen de euro’s niet je spaarrekening invliegen. Dat is natuurlijk ook logisch, want je levensstijl moet er natuurlijk niet teveel op achteruit gaan. In één keer € 1.000,- sparen kan een verkeerde invloed hebben op je lopende saldo van je betaalrekening ten behoeve van je vaste lasten. Het is belangrijk om een tijdsduur aan je doel te plakken, aangezien je voor een vakantie meer tijd nodig hebt dan een nieuw horloge van een paar honderd euro. Als je snel een nieuwe aankoop moet doen dan is deze spaarmethode niet handig. Hier moet je de tijd voor hebben.

Spaar elke week een beetje

Als je elke week uitgeeft aan van alles en nog wat, dan kun je net zo goed ook een beetje apart zetten op een spaarrekening. Als het kleine bedragen zijn is sparen echt niet zo moeilijk. Als je bijvoorbeeld dagelijks een bedrag van € 2,- op je rekening wegzet, dan zul je zien dat het aan het einde van het jaar toch even zo’n € 730,- oplevert. En zo kan het op diversen manieren met verschillende bedragen. Afhankelijk van het spaardoel.

Maak een spaarplan voor jezelf

Om je doel te bereiken heb je een plan nodig, waar je jezelf aan kan houden. Als je bijvoorbeeld € 1.000,- in een jaar wilt sparen hoef je maar € 83,- per maand te sparen. Dat is ongeveer € 2,75 per dag. Dat kun je makkelijker missen uit je huishoudportemonnee. Als het te veel is per dag kun je altijd nog de tijdsduur aanpassen, geheel naar eigen wens.

Starten met sparen

Sparen kan op verschillende manieren. Het is wel altijd handig om een internetspaarrekening te openen naast je gewone betaalrekening(en). Je kunt een vast bedrag elke dag of week of maand overmaken naar je spaarrekening. Dit kun je zodanig instellen dat je er geen omkijken meer naar hebt. Ook kun je natuurlijk gewoonweg geld (munten) opzij leggen en deze iedere maand afstorten bij de bank en vervolgens doorstorten naar je spaarrekening. Het belangrijkste is dat het ongemerkt gaat en dat je het niet teveel voelt in je portemonnee.

Ga door met je leven

Het belangrijkste is en blijft dat je geld spaart wat je kunt missen en dat het ongemerkt gaat. Als je alles via je internetspaarrekening automatisch hebt ingesteld kun je gewoon lekker doorgaan met je leven. Na verloop van tijd zie je wel wat er op staat. Na verloop van tijd is je doel bereikt en kun je extra genieten van je leven.

Lees verder

© 2012 - 2020 Mayorfrits, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lange termijn of korte termijn sparenAfhankelijk van uw spaardoel kunt u kiezen voor sparen op lange of op korte termijn. Het lange termijn sparen geeft een…
Makkelijk en effectief geld sparenMakkelijk en effectief geld sparenGeld sparen kan best lastig zijn. Veel dingen worden steeds duurder en je hebt vaak al veel geld uitgegeven zonder dat j…
Voordeel Oranje spaarrekening ING bank: sparen voor een doelVoordeel Oranje spaarrekening ING bank: sparen voor een doelVoordeel op de nieuwe spaarrekening in 2020 van de Oranje spaarrekening van de ING bank? Wat is uw voordeel dan precies?…

Spaargarantie depositogarantiestelsel omlaag (spaargeld)?Spaargarantie depositogarantiestelsel omlaag (spaargeld)?Depositogarantiestelsel, wat gaat er gebeuren met de spaargarantie in 2020? Het depositogarantiestelsel regelt de spaarg…
Een simpel stappenplan om meer te sparen!Geld opzij zetten om te sparen is heel belangrijk. Bijvoorbeeld een noodfonds voor noodgevallen en onverwachte kosten (k…
Bronnen en referenties
  • www.zuinig.info
  • www.consumentenbond.nl
  • www.spaar-tip.nl

Reageer op het artikel "Onbezorgd € 1.000,- sparen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mayorfrits
Gepubliceerd: 11-04-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!