Tien uitgaven om op te besparen in een recessie

Tien uitgaven om op te besparen in een recessie Iedereen kan wel wat extra geld gebruiken tijdens deze recessie. Het is ook niet makkelijk om de inkomsten te verhogen in dit economische klimaat. Dan zit er niks op anders op dan uitgaven te zoeken waarop bespaard kan worden. Tien handige tips die bij elkaar voor meer lucht in je budget kunnen zorgen.

1. Marktplaats

Neem marktplaats eindelijk eens serieus. Op dit handige en heel Nederlandse handelsplatform zijn goede deals te vinden. Kijk bij de volgende aankoop die gedaan moet worden eerst hier. Een nog leukere optie is om spullen die je eigenlijk nooit gebruikt maar die wel waarde hebben te verkopen. Meer ruimte in huis en in je portemonnee.

2. Telefoonkosten

Telefoonkosten kunnen aardig oplopen door data downloads en gesprekken. Veel mensen betalen bovendien veel te veel voor hun maandelijkse abonnement. Is je abonnement al een tijd verlopen neem dan contact op met de maatschappij waar je bij zit en vraag wat de beste deal is die ze je kunnen bieden. Noteer dit en probeer een betere deal te vinden. Niet tevreden over de aanbiedingen die je worden gedaan. Stap tijdelijk over op pre-paid (doe dit alleen als je ook kan minderen naar het belgedrag dat daar bij hoort). Wacht af met welke aanbiedingen je telefoonaanbieder nu komt...

3. Tweedehands winkel

Het is een goed bewaard geheim maar in de hippe winkelstraten van Amsterdam zitten verschillende tweedehands kledingwinkels. Tegenwoordig is er niks mis mee om mooie vintage kleding op te pikken uit de tweedehands winkel. Veel mensen zijn trots op de koopjes die ze hier vinden. Bij een goede winkel zijn de kleren goed gewassen en anders doe je dit thuis nog een keer over.

4. Eet vegetarisch

Vegetarisch eten wordt steeds populairder. Minder vlees eten is voor de meeste mensen gezonder. Daarnaast is het milieubewust om wat minder biefstukken te verorberen. Het staat in deze lijst van besparingstips omdat vegetarisch eten bovendien veel geld bespaart.

5. Sportschool

Een abonnement op de sportschool is snel afgesloten maar de maandelijkse kosten tikken aan. Een onbeperkt sporten abonnement kost al snel 60 per maand. Voor dat bedrag koop je ook een paar goede sportschoenen. De dagelijkse rondjes in de natuur zijn dan gratis. De lente komt eraan en met een lentezonnetje is buitensporten heerlijk.

6. Koop geen flesjes water

Het is een trend. Het kopen van water in flesjes van diverse merken met bronwater. Het is niet beter voor de gezondheid, het is niet lekkerder en het is slechter voor het milieu. Daarnaast is water in een flesje ongeveer 1500 - 2000 x zo duur. Is het dat waard?

7. Stop met roken

Als je nog niet bent gestopt met roken voor je gezondheid stop dan om te besparen. Rook je twee pakjes per week dan bespaar je 590 per jaar door nu te stoppen. Grijp de recessie aan om van de verslaving af te komen.

8. Koop een dikke trui

In de tweedehands winkel natuurlijk. Zet de thermostaat een paar graden lager en je energiekosten zakken hard. De dikke trui heb je snel terugverdiend. Als de isolatie in huis slecht is werkt deze tip extra goed. Het kan ook een goed geld besparend idee zijn om te investeren in betere isolatie van je huis. Het ziet er niet naar uit dat de energieprijzen in de toekomst hard gaan dalen.

9. Knip je credit card door

Een radicale tip voor mensen die zichzelf maar al te goed kennen. Het is goed om op een verstandige manier te besparen op kosten die vaak terugkomen. Als je vaak impulsaankopen doet of valt voor onweerstaanbare aanbiedingen dan is het een goed idee om je credit card in te leveren, door te knippen of ergens ver weg te verstoppen. Op deze manier maak je het voor jezelf makkelijker om je te beheersen als je wordt geconfronteerd met de volgende prachtaanbieding.

10. Verzekeringen uitkammen

Het is een vervelende klus maar wel een die je veel geld kan besparen op lange termijn. Geld dat eigenlijk niet uitgegeven hoeft te worden. Pluis je verzekering zorgvuldig na. Veel mensen verzekeren zich dubbel of zelfs driedubbel met verzekeringen die dezelfde voorvallen dekken. Bedenk dat als je 20 / maand bespaart op dubbele verzekeringen deze besparing nog jaren doortelt. Zo kun je in een uur hard werken honderden euro's verdienen.

Lees verder

© 2013 - 2022 Gosupress, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ook minima moeten maandelijks sparenGeld sparen is een goede manier om geldzorgen in de toekomst te voorkomen. Door een geldbuffer op te bouwen kunt u in mo…
Zuinig zijn is een manier van levenZuinig omgaan met geld voorkomt financiële zorgen. Zuinig leven is altijd goed nadenken voordat u geld gaat uitgeven. De…
Tips om uw geldzaken weer op orde te krijgenTips om uw geldzaken weer op orde te krijgenGeldzorgen zijn op te lossen door te besparen op de uitgaven of door de inkomsten te verhogen. In de praktijk blijkt dat…

Veilige banken Nederland voor sparenVeilige banken Nederland voor sparenWaar kunt u in 2020 en 2021 in Nederland veilig sparen? Wat zijn dan de veilige banken bij faillissement of bankrun op s…
Sparen levert niets op! Wat zijn de alternatieven?Sparen is een relatief veilige manier van investeren van uw geld. In tijden met lage spaarrentes moet er gezocht worden…
Gosupress (24 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.