Laat je veel te dure creditcard oversluiten

Een creditcard is makkelijk en ideaal, maar deze vorm van geld lenen is wel erg duur. De kosten van een creditcard lopen sterk uiteen per aanbieder. Als je alleen maar om het gemak en niet precies weet waar je de creditcard voor wilt gebruiken, is het een overbodige luxe. Een hele hoge rente betalen terwijl er andere mogelijkheden zijn om “nu te kopen en later te betalen” is bij nader inzien beter. Zoals een voordelige persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Verschil creditcard en gewone pinpas en abonnementskosten

Je kan in je behoefte voorzien door nu de goederen aan te schaffen en die pas later af te rekenen. De creditcard is makkelijk in gebruik omdat je over de hele wereld mee kan betalen. Het grote verschil met een gewone pinpas is dat je met de creditcard achteraf een hoge rente betaalt, terwijl bij het betalen met de pinpas geld op de rekening moet staan om een aankoop te doen. Waar wil je de creditcard voor gebruiken? Waar ligt bij jou de prioriteit en wil je een duur leven leiden? Die overweging moet je met alle zorgvuldigheid maken.

De abonnementskosten voor de creditcard ligt tussen de tien en 85 euro jaarlijks en meestal horen bij een hogere bestedingsruimte, hogere kosten. Elke keer als jij je creditkaart gebruikt sluit je als het ware een kleine persoonlijke lening af met een hoge rente, dat is de prijs die je voor deze faciliteit moet betalen. Voor kleine aankopen online heb je beslist geen dure creditcard nodig.

Aanbieders van creditcards

Er zijn in principe drie soorten creditcard aanbieders. Dat zijn de banken, de creditmaatschappijen en winkels of verenigingen. Elke type aanbieder beïnvloedt de prijs. De creditcardmaatschappijen zijn de specialisten, die weten precies welke kosten ze moeten maken en die zijn het duurst. De banken hebben de creditcard als onderdeel in een dienstenpakket zitten en kunnen niet de precieze kosten bepalen, iets wat jou als consument niet ten goede komt. Als je een los abonnement en geen hoge kosten wilt betalen kan je beter een creditcard bij een winkel of vereniging nemen. Als lid betaal je dan tussen de tien en vijftien euro op jaarbasis voor.

Hoge en dure creditcard kosten

Er zijn hoge kosten verbonden aan het gebruik van een creditcard. De rente is variabel en loopt van tien tot vijftien procent per jaar. Bij een hoge bestedingslimiet is dat een fors jaarlijks bedrag. Laat je de betalingen binnen een maand van je rekening afschrijven dan betaalt je geen extra rentekosten, anders wel. Het zal ook wel eens voorkomen dat aan het einde van de maand er te weinig geld op je betaalrekening staat om de aankopen met de creditcard te voldoen en gaat dat uiteraard geld kosten.

Gebruik je de creditcard buiten de eurozone dan moet je meestal een extra vergoeding per transactie betalen, dat heet “koersopslag”. Die koersopslag is variabel en ligt tussen de één en drie procent. Geld opnemen uit de betaalautomaat met een creditcard is altijd duur, gebruik beter een gewone bankpas als je contant geld nodig hebt.

Bij opname, verlies of diefstal van de creditcard

Iedere keer als je geld opneemt met de creditcard moet er minimaal vier euro en vijftig cent aan kosten worden betaald. Bij sommige aanbieders wordt er zelfs een percentage van het opgenomen bedrag in rekening gebracht, als zijnde gemaakte kosten. Dus hoe groter het bedrag dat je opneemt, hoe groter de kosten en dat kan al gauw hoog oplopen zonder dat je daar erg in hebt.
Sommige aanbieders van creditcards gaan wel heel erg ver met het stellen van voorwaarden. Een daarvan is dat de eigenaar op zijn minst één keer per etmaal controleert als hij de creditcard nog in zijn bezit heeft, mocht dat niet het geval zijn dan wordt bij diefstal of verlies de schade niet vergoedt.

Creditcard laten oversluiten

Overweeg serieus de voor -en nadelen van de creditcard tegenover die van de persoonlijke lening of het doorlopend krediet en je zal merken dat het toch het beste is om je dure creditcard over te laten sluiten in een voordelige persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kan gratis en geheel vrijblijvend, online een offerte aanvragen om je creditcard te laten omzetten en zodoende honderden euro`s per jaar besparen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Aucan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoper geld lenen, hoe dan?Goedkoper geld lenen, hoe dan?Kan goedkoper geld lenen eigenlijk wel? Het antwoord is ja, een goedkope lening kan maar dan moet u daarvoor leningen en…
Lening oversluiten voor een goedkopere leningLening oversluiten voor een goedkopere leningSluit nu uw veel te dure lening over en profiteer van de laagste maandlasten. Deze zin hoor je regelmatig voorbij komen…
Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Een creditcard is handig in gebruik, maar heeft meestal hoge kosten. De Visa creditcard is de bekendste creditcard. Bove…
Creditcard: kosten & renteCreditcard: kosten & renteDe creditcard is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Betalen in restaurants, in winkels of bij het bestellen van t…

Geld lenen bij de RabobankGeld lenen bij de RabobankWanneer je direct geld nodig hebt, is geld lenen bij de Rabobank een aantrekkelijke optie. De Rabobank heeft namelijk di…
Rijke mensen sparen niet, ze lenenRijke mensen sparen niet, ze lenenVan bijdragen op internet over manieren om uit de schulden te raken, wordt een mens niet echt vrolijk. Beter kan men op…
Bronnen en referenties
  • http://www.denederlandsekredietmaatschappij.nl/nieuws/109-dure-creditcard-oversluiten.html
Aucan (7 artikelen)
Laatste update: 14-08-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.