Goedkoper geld lenen, hoe dan?

Goedkoper geld lenen, hoe dan? Kan goedkoper geld lenen eigenlijk wel? Het antwoord is ja, een goedkope lening kan maar dan moet u daarvoor leningen en aanbiedingen goed onderling vergelijken. Online geld lenen, de hypotheek oversluiten, het kan allemaal. Maar de verschillen in rentetarieven en voorwaarden kunnen groot zijn. Rood staan is bijvoorbeeld erg duur. Let daarom op deze voorwaarden en prijsverschillen. Kies tot slot een goedkope lening uit, goedkoper kan bijna altijd.

Geld lenen maar dan wel goedkoop


Goedkoper geld, online geld lenen

Online geld lenen is wel de eenvoudigste manier van geld lenen. Bij het online lenen gaat u naar de website van een bank en bekijkt de mogelijkheden. U tikt in welk bedrag u zou willen hebben en voor hoe lang en dan is vrijwel direct ook duidelijk hoeveel u kunt lenen en welke rente daar bij hoort. Door verschillende mogelijkheden uit te proberen krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden. Doe dat bij een paar bedrijven en zoek vervolgens het aanbod uit met de laagste lasten.

Flitslening

Snel lenen noemen ze dat omdat het geld dezelfde dag en soms binnen 10 minuten op de rekening staat. De flitslening is meestal een bedrag van en paar honderd euro. Niet zo veel geld, maar wel handig. En de kosten? De kosten vallen enorm mee als u op tijd terug betaalt. Dan worden geen extra kosten in rekening gebracht. We noemen dit wel snel geld lenen met het mobieltje. Deze minilening is bij personen van 18 jaar en ouder populair.

Lenen met onderpand maakt lening goedkoper

Lenen met een onderpand is ook relatief goedkoop. De bank loopt minder risico en u leent tegen een lagere rente. Beiden hebben dus voordeel bij een belening met onderpand. Bekende voorbeelden zijn de hypotheek en het lenen bij de Kredietbank of Bank van lening. Een hypotheek oversluiten naar een hypotheek met een lagere rente kan u ook veel voordeel geven. Hoeveel voordeel is vaak afhankelijk van uw inkomen, de hoogte van de hypotheek, de waarde van de woning en natuurlijk de bank van uw keuze. Houdt er wel rekening mee dat er soms een boeterente moet worden betaald. Bij het oversluiten van de hypotheek is uw voordeel dan gelijk aan het verschil in rente minus de kosten die voor het oversluiten maken moet. Is de WOZ-waarde van uw woning omhoog gegaan, dan kan de renteopslag omlaag wat een nog lagere hypotheekrente betekent. De boeterente is bovendien fiscaal aftrekbaar. Zo wordt voordeliger geld lenen een fluitje van een cent. Laat u zich wel altijd goed inlichten over de kosten en de mogelijkheden om op deze manier goedkoop geld te lenen.

De goedkoopste lening

De goedkoopste lening is de lening met de laagste rente en zonder allerlei opslag. Er zijn leningen die goedkoop lijken, maar dat niet zijn doordat u ook een verzekering moet afsluiten. Die lening moet u dus vermijden als u goedkoop geld wilt lenen. Ook moet u letten op de actierente. Een actierente is fijn, omdat de rente laag is. Maar een actierente kan na een aantal maanden vervangen worden door een veel hogere rente. Kortom, een lening met actierente moet u alleen nemen voor de periode waarin de lage rente geldt of gewoonweg vermijden.

Creditcard en geld lenen

Kopen op krediet met een creditcard is lekker handig, maar bij uitstek een dure manier van lenen. Wilt u kopen met een creditcard en niet die hoge rente betalen, dan neemt u de prepaid creditcard. De prepaid creditcard is goedkoop. Combineer zo slim niet rood staan op de bankrekening met handig en snel inkopen doen.

BKR lenen

Het BKR houdt in veel gevallen bij wat we lenen. Soms wordt te veel geleend of is er een betalingsachterstand. In dat geval weet het BKR dat zodra de bank dit doorgeeft. Soms ook staat er de vermelding van een betalingsachterstand, terwijl dat al lang niet meer zo is. In dat geval moet u bij het BKR vragen uw notering te schrappen. Nu moet u nog bij het BKR uw gegevens opvragen als u wilt weten hoe u ervoor staat, maar straks kan ook dat gelukkig online. En wie kiest voor een flitslening of lenen met onderpand heeft meestal geen last van het BKR, omdat dan geen BKR-toetsing plaats vindt. U kunt gratis inzien of u een negatieve BKR hebt.

Slot goedkoper geld lenen

Ondanks alle waarschuwingen kunt u wel degelijk goedkoop geld lenen. Het is een kwestie van goed vergelijken op internet en dan uw slag slaan. Leen niet te veel, maar wel genoeg. Bij de lage bedragen is de rente namelijk meestal hoger dan bij een groter bedrag.

Lees verder

© 2011 - 2024 Info4mij, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenen is een keuze. Snel geld lenen kan bij aanbieders van geld zoals Ferratum. Extra krediet door go…
Op vakantie met vakantiekredietOp vakantie met vakantiekredietLenen voor een vakantie, dat kan. Extra geld voor een fijne vakantie hebt u met uw vakantiegeld, maar ook een vakantiekr…
Verschillende leningen voor extra geldVerschillende leningen voor extra geldExtra geld nodig, welke lening kunt u afsluiten? U kunt uit vele verschillende leenvormen en leningen kiezen, maar hoe k…
Goedkoopste flitslening en minilening vergelijkenGoedkoopste flitslening en minilening vergelijkenMet spoed een paar honderd euro lenen kan bij verschillende specifieke aanbieders. Maar wat kost een flitslening, flitsk…

Geld lenen: de ING bank leningGeld lenen: de ING bank leningGeld lenen kan op diverse manieren bij de ING bank. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten, met een va…
Schulden oplossen door ze samen te voegenSchulden oplossen door ze samen te voegenParticulieren die betalingsproblemen hebben bij verschillende bedrijven en instanties, zullen het zelf niet voor elkaar…
Info4mij (91 artikelen)
Laatste update: 04-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.