Nu geld nodig: hoe kun je snel geld lenen?

Nu geld nodig: hoe kun je snel geld lenen? Het kan voorkomen dat je snel geld nodig hebt om bepaalde onkosten te dekken. Dat houdt in dat je bekenden of een andere officiële geldverstrekker zoals een bank moet benaderen om zodoende geld te verkrijgen. Omdat je het geld nu nodig hebt, kan het zijn dat je niet zomaar een lening kunt aangaan. Op welke manier kun je zoal snel geld lenen of krijgen om zo de onverwachte aankoop of uitgave te kunnen bekostigen?

Snel geld lenen


Het aanwenden van je eigen spaarpotje

De meest logische manier om snel geld te kunnen gebruiken is dat je daartoe vooraf een buffer hebt aangelegd. Dat bereik je door daartoe geld te sparen van je normale loon. Sparen loont zondermeer omdat je door het opzij zetten van geld een potje hebt aangemaakt waarmee je in de toekomst onverwachte uitgaven mee kunt dekken. Maar het kan ook voorkomen dat je niet de mogelijkheid hebt gehad om geld vooraf te sparen. Wat voor mogelijkheden heb je dan om snel geld te lenen?

Het aanspreken van kennissen

Een manier om snel aan geld te komen is daartoe bekenden aan te spreken. Uiteraard moet er een goede verstandhouding tussen beiden zijn om over te gaan tot een lening. Deze lening wordt een particuliere lening genoemd waarmee jij tijdelijk extra geld hebt. Tussen beiden wordt afgesproken om een bepaald bedrag te lenen voor een bepaalde duur tegen een bepaalde rente. Het is verstandig om tussen beiden een concreet contract op te stellen om later problemen te voorkomen. Laat eventueel het contract met getuigen ondertekenen en doe transacties via de bank.

Is er een relatie met stamrecht BV

Iemand kan bijvoorbeeld een gouden handdruk hebben ontvangen welke is geplaatst binnen een stamrecht BV. Dit houdt in dat die persoon zelf kan beschikken over het bruto vermogen en dat houdt in dat aan bekenden of familieleden geld uitgeleend kan worden om daarop een hoger rendement voor terug te krijgen. Uiteraard moet ook hier na looptijd al het geleende retourneren bij de oorspronkelijke eigenaar van de stamrecht BV. Zodoende kun je om de bank heen zonder controle van het kredietverleden snel geld verkrijgen. Let wel dat ook hier alles concreet moet zijn vastgelegd.

Naar de bank en snel geld lenen

Heb je snel geld nodig, echter heb je geen andere mogelijkheden dan is het nodig om een lening af te sluiten bij de bank of een geldverstrekker. Dat houdt in dat je financiële kredietverleden wordt gecontroleerd waarnaast je moet aantonen dat je voldoende financiële ruimte binnen je netto loon hebt. Op die manier kun je een lening afsluiten. Daartoe heb je twee mogelijkheden.

Persoonlijke lening

Je hebt onverwachte onkosten of wilt een bepaalde aankoop financieren door daartoe een lening aan te gaan. Je leent exact dat bedrag en dat leen je voor een bepaalde periode. In die termijn betaal je rente en aflossing zodat je na looptijd geen schuld meer hebt.

Doorlopende krediet

Dit is een krediet dat je reeds vooraf kunt nemen bij de bank zodat je financiële ruimte hebt. Het krediet kun je te allen tijde opnemen zodat je gemakkelijk gebruik kunt maken van extra geld. Je bepaalt daarbij zelf hoeveel je per keer leent en je bepaalt wanneer je aflost. Het krediet blijft altijd voor je beschikbaar ook al heb je het volledige bedrag afgelost.

Het geldleningscontract

Welke vorm van lenen je ook gebruikt om je geldproblemen op te lossen, zorg ervoor dat er altijd een geldleningscontract is opgesteld. Dat biedt zekerheid voor beide partijen. Het legt namelijk de rechten en plichten vast welke onderling zijn aangegaan. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de verhoudingen concreet zijn omschreven zodat er geen onduidelijkheden ontstaan aangaande de gemaakte afspraken. Het is dus van groot belang om het geldleningscontract schriftelijk vast te leggen om zekerheid te bieden. Snel geld lenen moet dus betrouwbaar zijn, zodat je weet wat je concreet kunt verwachten.

Lees verder

© 2012 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening?Via de media worden wij als consument aangespoord om geld te lenen voor grote uitgaven. Kredieten zijn er ook in meerder…
Snel een lening afsluitenSnel een lening afsluitenSnel een lening afsluiten betekent op zoek gaan naar informatie. U wilt snel geld lenen dus overweegt u een snelle lenin…
Doorlopend kredietDoorlopend kredietBij het lenen van geld zijn altijd diverse mogelijkheden. Je kunt geld lenen middels het afsluiten van een hypotheek, ma…
Het doorlopend kredietHet doorlopend kredietHet lijkt tegenwoordig zo gemakkelijk. U wilt graag verbouwen of u wilt een product aanschaffen waarvoor u momenteel gee…

Waarom moet je geen mondeling contract aangaan?Waarom moet je geen mondeling contract aangaan?Onderlinge overeenkomsten kunnen worden aangegaan met het woord als contract. Men vertrouwt elkaar en dus zal het allema…
Alle soorten leningen op een rijAlle soorten leningen op een rijWanneer u als particulier van plan bent om een lening af te gaan sluiten is het van belang dat u op de hoogte bent van a…
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 16-03-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.