Goud belenen direct contant geld

Goud belenen  direct contant geld Goud belenen is interessant. Het levert direct contant geld op, ook al is de goudkoorts even voorbij. Zet uw goud om in contanten. Goud is veel geld waard vandaag de dag en het blijft aantrekkelijk om in te beleggen. Wie oud goud, zilver of gouden sieraden heeft, kan die verkopen tegen een hoge goudprijs of zilverprijs en zo geld vangen. Maar u kunt goud en zilver ook belenen. Belenen van goud als onderpand bij pandjeshuis of lommerd heeft voordelen. Het is de snelste manier van direct contant geld in handen en hoeft geen afstand te doen van uw goud. Goud kan veel geld waard zijn per 31 gram goud. Dat is dus snel cashen.

De hoge waarde van oud goud bij verkoop

Het mooie van goud is dat het eigenlijk nooit oud goud is. We noemen oude gouden sieraden of tandgoud nog wel eens zo, maar goud behoudt zijn waarde. Bij goud gaat het namelijk om de intrinsieke waarde, dat wil zeggen dat het gaat om het gewicht in puur goud. Het gaat niet om de vraag of het goud is opgepoetst of niet. De smelterij smelt al het goud om en de latere koper van een goudstaaf of gouden horloge merkt daar helemaal niet van. De waarde van oud goud is dus vrijwel volledig de waarde van nieuw goud. Bij het omsmelten van oud goud is er een beetje verlies aan materiaal, maar eigenlijk valt dat erg mee. Er wordt dan ook vaak en veel geld omgesmolten voor hergebruik.

Waarde van goud bij de juwelier

Wie een gouden sieraad, ring of horloge koopt moet dat niet doen vanwege de goudwaarde. Vaak zijn de kosten van bewerking hoog en die krijgt u bij het inruilen van uw goud niet meer terug. Koopt u het wel vanwege het gehalte aan goud, bekijk dan hoeveel karaat het is en of de waarde daarvan in de buurt komt van de prijs die u voor het sieraad wilt kopen. Bij gouden munten gaat het om het goudgehalte. Dat kan 90% zijn, 900/100, maar ook minder.

Goud heeft ook een emotionele waarde

Goud heeft ook een emotionele waarde. De ketting van uw overleden moeder die ze altijd droeg en natuurlijk de mooie gouden spullen die u van een vriend of vriendin hebt gekregen. Allemaal hebben ze een emotionele waarde, maar de smelterij trekt zich daar helaas niets van aan. Die is geïnteresseerd in de hoeveelheid puur goud in gewicht, ook wel de hoeveel fijn goud genoemd.

Goud als onderpand belenen bij pandhuis of bank van lening

Wie wil profiteren van de hoge waarde van goud, hoeft het goud niet te laten omsmelten maar kan het goud ook belenen. U kunt namelijk ook naar de lommerd gaan, ook wel pandjeshuis of bank van lening genoemd. Die taxeren ter plekke de waarde van uw goud en betalen u contant uit. Het voordeel van deze methode is dat u:
  • Direct contant geld in handen krijgt;
  • Het gouden sieraad niet kwijt bent als u de lening op tijd terug betaalt. Sommigen gaan naar de lommerd, krijgen een hoge prijs voor het goud en laten het daarbij. Zij lossen de lening niet af en laten het goud bij de lommerd liggen. Wat u ook doet (aflossen of niet), bij de lommerd kunt u snel geld in handen krijgen.

Goud in onderpand geven en dan toch verkopen

Als u het goud nu of later toch wilt verkopen, kan dat ook bij de bank van lening. Nu verkopen in plaats van belenen betekent een hogere contante uitbetaling en straks verkopen betekent dat u het ophalen van uw sieraad bewust laat verlopen. In dat laatste geval wordt uw goud geveild tegen de prijs die dan geldt. Dan hebt u er even over na kunnen denken. Restjes oud goud kunt u ook bij de lommerd kwijt, maar zeker ook bij een opkoper van goud. Allerlei bedrijven willen nu uw goud kopen. U kunt terecht bij een winkel in de stad, maar vooral ook via het internet. Kijkt u gerust rond en wacht niet te lang, want de goudprijs kan ook weer omlaag op enig moment.

Lees verder

© 2011 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lenen & snel geld lenen met uw auto als onderpandLenen & snel geld lenen met uw auto als onderpandAuto verpanden of snel geld lenen kan in 2022 via aanbieders Ferratum, en bijvoorbeeld autoverpanden. 100 euro tot 1.000…
Gouden sierraden ruilen voor geldDoor de hoge prijs van goud, wordt het steeds interessanter om gouden sierraden om te smelten. Particulieren worden aang…
Keurmerk goud en keurmerk zilverKeurmerk goud en keurmerk zilverWat is echt zilver of echt goud en waaraan ziet u dat? Het keurmerk voor goud of zilver geeft aan wat het gehalte aan go…
Lenen  direct contant geld via stadsbank van leningLenen direct contant geld via stadsbank van leningDirect contant geld krijgen van een bank? Dit kan, super snel door te lenen met of zonder onderpand. 100 euro, 500 euro,…

Kopen op rekeningKopen op rekeningKopen op rekening of kopen op afbetaling is vooral comfortabel kunnen kopen. Niet meer direct afrekenen, maar kopen en m…
Goud kopen of niet?Goud kopen of niet?Moet ik goud kopen of niet? Vooral in tijden van financiële crises en bij inflatievrees spelen mensen met de gedachte om…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 30-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.