Kopen op rekening

Kopen op rekening Kopen op rekening of kopen op afbetaling in 2020 is vooral comfortabel kunnen kopen. Niet meer direct afrekenen, maar kopen en maandelijks de rekening voldoen. U opent een account bij het bedrijf en kunt uw aankopen doen. Vooral zakelijk is kopen op rekening zeker gebruikelijk, maar u kunt ook op rekening kopen bij een postorderbedrijf als Wehkamp.

Kopen op rekening, wat is de betekenis en wat zijn de voordelen?

Met kopen op rekening koopt u nu en betaalt u pas straks. Kopen op rekening heeft allerlei voordelen, particulier en zakelijk:
  • Niet steeds contant afrekenen of pinnen, maar maandelijks betalen.
  • U krijgt een overzichtelijke factuur, wat het allemaal gemakkelijker maakt.
  • De producten worden snel geleverd, waardoor u er direct profijt van hebt, betalen komt later.
  • Vaak is er ook de mogelijkheid om krediet op te nemen.

Kopen op afbetaling is in feite geld lenen tegen een vergoeding

Kopen op rekening hoeft niet hetzelfde te zijn als kopen op afbetaling. Als u netjes elke maand de rekening voldoet, wordt dat gezien als een directe betaling zonder dat u rente verschuldigd bent. Ook een creditcard werkt zo. U krijgt aan het einde van de maand de rekening en kunt er dan voor kiezen de rekening te voldoen. Betaalt u de rekening in één keer, dan is het kopen op rekening, smeert u de betaling uit in de tijd dan gaat het om kopen op afbetaling. Kiest u voor betaling op krediet, dan betaalt u een kleiner maandelijks bedrag, maar ook rente. Posterorderbedrijven zoals Wehkamp en Neckermann bieden ook het kopen op rekening aan. Ook dan worden de gekochte spulletjes snel geleverd. Hebt u een krediet bij het postorderbedrijf, dan kunt kiezen voor een gespreide betaling en anders betaalt u het bedrag ineens. Het is een zeer comfortabele manier van inkopen doen en vaak zonder dat u de deur uit moet. Bij postorderbedrijven kunt u bijvoorbeeld op rekening kopen.

Onder rembours betalen

U kunt er ook voor kiezen om onder rembours te betalen. Dan betaalt u bij aflevering van de aankopen direct aan de chauffeur. Dan moet u dus wel contant betalen. Vaak wordt daarvoor een extra opslag in rekening gebracht wat het een stuk duurder maakt dan het betalen op rekening. Een aantal webwinkels biedt betalen onder rembours ook in 2020 aan. Wordt het bestelde product geleverd, dan betaalt u met pinnen.

Achteraf betalen met Afterpay

U kunt ook kiezen voor AfterPay. Ook AfterPay is een manier om achteraf te betalen, alleen zit er dan een organisatie (AfterPay) tussen die een vergoeding vraagt voor de geleverde diensten. U geeft door dat het product is geleverd en Afterpay regelt verder de betaling.

Is kopen op rekening duur?

Neen, kopen op rekening is niet per se duur. Kopen op rekening kan duur worden, als u op krediet koopt of meer koopt dan op dat moment verstandig is. Wie gewoon op tijd betaalt, heeft nergens last van. Dan heeft u wel alle voordelen en geen nadelen. Als u toch op afbetaling koopt, moet u ervoor zorgen dat u voldoende aflost elke maand, want dan is de lening ook weer snel afgelost. Omdat de rente in 2020 laag is, kan er relatief goedkoop op afbetaling (op krediet) worden gewinkeld.

Een prepaid creditcard gebruiken

Een manier om te voorkomen dat u meer koopt dan u kunt betalen is het gebruik van de voordelige prepaid creditcard. Met deze creditcard hebt u ook alle voordelen van een gewone creditcard en geen contant geld nodig, maar hoeft u geen rente te betalen en geen kosten van lidmaatschap. De prepaid creditcard is de manier van goedkoop kopen. Niet voor niets bieden steeds meer bedrijven deze creditcard aan als betaalmiddel.

Lees verder

© 2011 - 2020 Info4mij, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sparen - creditcard sparen geeft hoge renteSparen - creditcard sparen geeft hoge renteOok creditcard sparen bestaat en het levert een mooie spaarrente op. Een creditcard aanvragen en sparen geeft een hogere…
Verschillende leningen voor extra geldVerschillende leningen voor extra geldExtra geld nodig, welke lening kunt u in 2020 afsluiten? U kunt uit vele verschillende leenvormen en leningen kiezen, ma…
Geld lenen bij WehkampGeld lenen bij WehkampHet is sinds een aantal jaren mogelijk om geld te lenen via Wehkamp.nl. Het bedrijf Wehkamp biedt deze mogelijkheid aan…

Banken in NederlandBanken in NederlandDestijds waren banken gehuisvest in grote statige panden, gelegen aan drukke straten. Van oudsher waren ze dicht bij de…
Goud belenen  direct contant geldGoud belenen direct contant geldGoud belenen is interessant. Het levert in 2020 direct contant geld op, ook al is de goudkoorts even voorbij. Zet uw gou…

Reageer op het artikel "Kopen op rekening"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Info4mij
Laatste update: 11-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: BKR lenen
Schrijf mee!