Voordelig uitgaan: Goedkoop stappen

Voordelig uitgaan: Goedkoop stappen Voordelig uitgaan kan op verschillende manieren, en kan je veel geld opleveren. Stappen is voor veel mensen namelijk een behoorlijke kostenpost, en daar kun je dus behoorlijk op besparen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je minder vaak gaan stappen, maar je kunt ook het uitgaan (gedeeltelijk) naar thuis verplaatsen. Ook zijn er mogelijkheden om korting te krijgen op uitgaansgelegenheden; zeker als je uit eten gaat. Door jezelf een vast bedrag te geven kun je ervoor zorgen dat je niet meer uitgeeft dan je van tevoren gepland had. Als het besparen op uitgaan toch moeilijk blijft, kun je overwegen zelf in de horeca te gaan werken.

Stappen en uitgaan kost geld

Stappen en uitgaan zijn hartstikke leuk, maar ze kosten wel veel geld. Op uitgaan kun je behoorlijk besparen, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. Je kunt moeilijk een hele avond in een café gaan zitten en niets drinken. Of elke keer dat je uit eten gaat kiezen voor het goedkoopste gerecht. Maar er zijn wel andere tips die kunt gebruiken om het stappen goedkoper te maken en die uitgaan voordelig maken.

Besparen door minder vaak uitgaan

De meest simpele manier om te besparen op uitgaan is door minder vaak te gaan stappen. Het helpt daarbij wanneer je voor jezelf in kaart brengt hoeveel geld je per maand besteed aan uitgaan. Dus gewoon een maandlang bijhouden wat uitgeeft in bioscopen, restaurants, cafés, etc. De meeste mensen hebben geen idee waar hun geld precies blijft, en uitgaan kan wel eens een grotere kostenpost blijken te zijn dan dat je zelf denkt. Wanneer je aan uitgaan bijveerbeeld meer dan honderd euro per maand uitgeeft, betekent dat dat uitgaan behoorlijk drukt op je totale budget. Om het weekend uitgaan in plaats van elk weekend levert je al gauw enkele tientjes op; misschien nog wel meer!

Het voordeel van besparen door minder vaak te stappen is dat je jezelf verder geen voorwaarden of verplichtingen hoeft op te leggen (tenzij je het combineert met andere tips). Als je uitgaat kun je gewoon geld uitgeven zoals je dat anders deed. Uitgaan wordt hierdoor ook nog eens minder een gewoonte, en daardoor wordt het mogelijk ook nog eens leuker.

Minder geld uitgeven door thuis indrinken

Thuis indrinken is niet alleen iets voor jongeren die zoveel mogelijk alcohol tot zich willen nemen. Je kunt ook indrinken om geld te besparen; ook als je minder drinkt. Wanneer je met vrienden uitgaat is het helemaal niet raar om voor te stellen om eerst anderhalf uur bij iemand thuis te zitten. Dat bespaart je al gauw 2 kopjes koffie of de eerste paar drankjes; misschien zelfs een hele maaltijd. Een bijkomend voordeel van bij iemand thuis zitten is dat het daar doorgaans een stuk rustiger is dan in de meeste cafés en restaurants. Als je graag eerst een goed gesprek met elkaar wilt hebben, dan is bij iemand thuis starten een hele goed optie.

Thuis uitgaan: Veel goedkoper

Je kunt er ook voor kiezen om de hele avond (of nacht) bij iemand thuis te gaan zitten. Dat hoeft helemaal niet suf te zijn. Wanneer je met een groep vrienden bent en je geeft normaal gesproken per persoon op een avond stappen €30 uit, kun je in plaats daarvan nu allemaal €15 inleggen. Daar kun je van tevoren drank van kopen, snacks, een film huren, etc. In plaats van uit eten, kun je thuis met elkaar een uitgebreide maaltijd bereiden: een stuk goedkoper, zelfs als je gebruik maakt van exclusieve ingrediënten.

Voordelig uitgaan in studenten gelegenheden

Veel studentensteden hebben speciale uitgaansgelegenheden voor studenten; sommige daarvan zijn voor iedereen toegankelijk. Vaak zijn de prijzen in dit soort gelegenheden een stuk voordeliger dan elders. Voor een biertje betaal je bijvoorbeeld €1 in plaats van €2. Ook verenigingshuizen van sportclubs, biljartclubs, etc. hebben vaak vriendelijke tarieven en kunnen heel gezellig zijn.

Aanbiedingen en veilingen

Voor sommige uitgaansgelegenheden geldt dat je korting kunt krijgen als je daar een beetje je best voor doet. Zo kun je op veilingssites zoals vakantieveilingen, en kortingssites zoals groupon, waardebonnen kopen zodat je soms voor minder dan de helft van wat je normaal betaalt uit eten kunt. Met name via vakantieveilingen kun je hele voordelige dagjes en avondjes uit regelen.

Voordelig uitgaan en budgetteren

Uitgaan wil nog weleens resulteren in teveel geld uitgeven. Eigenlijk wil je niet meer dan €25 uitgeven en de volgende ochtend kom je erachter dat je dubbel zoveel kwijt bent. Om dit te voorkomen kun je jezelf voor een avond een vast bedrag meegeven. Stop dit bedrag contant in je portemonnee, en laat je pinpas thuis. Dit is de meest effectieve manier van budgetteren; je zult nooit meer geld uitgeven dan gepland.

Werken in de horeca

Wanneer uitgaan voor jou echt heel belangrijk is, en je vindt het heel moeilijk om hierop te besparen, is er nog een andere mogelijkheid. Je kunt zelf werk zoeken in de horeca. Wanneer je bijvoorbeeld barman wordt, ben je eigenlijk de hele avond aan het stappen, het kost je niks en je verdient zelfs geld. Natuurlijk heb je als barman niet dezelfde vrijheden als wanneer je als gast in een café bent, maar je hebt nog steeds de mogelijkheid om praatjes te maken, nieuwe mensen te ontmoeten en te drinken. Zeker het overwegen waard dus.

Lees verder

© 2015 - 2024 Brempie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schulden zijn op te lossen met besparingenSchulden zijn op te lossen met besparingenSchulden worden veroorzaakt door te hoge uitgaven ten opzichte van de inkomsten. Schulden ontstaan niet vanuit het niets…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
Een dagje pretpark tegen lagere kostenDoor een goede voorbereiding kunt u geld besparen op uitjes zoals pretparken. Ook kunt u teleurstellingen voorkomen door…
Top 10 bespaartips voor de autoTop 10 bespaartips voor de autoDe maandelijkse lasten voor de auto kunnen flink oplopen. Op een eenvoudige manier kunt u honderden euro’s per jaar besp…

Als je geld gaat lenen aan vriendenAls je geld gaat lenen aan vriendenGeld lenen aan vrienden en bekenden kan prima, tot het moment dat er iets fout gaat met de terugbetalingsregeling die je…
Nieuwe kinderalimentatie 2020 en 2021Nieuwe kinderalimentatie 2020 en 2021Of de nieuwe kinderalimentatie al in halverwege 2021 ingaat of dat we tot 2022 of 2023 moeten wachten is nog even de vra…
Bronnen en referenties
Brempie (229 artikelen)
Laatste update: 04-07-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.