Op zoek naar de beste creditcard!

Op zoek naar de beste creditcard! Heb je nog geen creditcard, maar overweeg je wel om deze op korte termijn aan te schaffen? Een verstandige keuze, want een creditcard biedt vele voordelen en mogelijkheden! Zorg er echter wel voor, dat je een creditcard neemt die past bij jou en je bestedingspatroon. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. Er is een tijd geweest, dat het hebben van een creditcard alleen voorbehouden was aan de rijkeren der aarde. Niet verwonderlijk dus dat de creditcard ook vandaag de dag nog door veel mensen wordt gezien als luxe (positief) of soms poenerig of opschepperig (negatief). Maar laten we wel wezen: een creditcard is gewoon ontzettend handig.

De diverse voordelen van een creditcard op een rij

Twijfel je nog over de aanschaf van een creditcard, denk dan eens aan de voordelen die het hebben van een dergelijke kaart je opleveren. Bijvoorbeeld:
  • Met een creditcard kan je wereldwijd betalen. Een leuk jurkje gezien op eBay of een mooi kerstcadeautje laten importeren? Geen probleem: met een creditcard betaal je net zo gemakkelijk in Engeland, de Verenigde Staten of Frankrijk als in Nederland.
  • Veiligheid online. Als je online winkelt en je bestelling wordt niet of niet tijdig afgeleverd, dan kan je in veel gevallen fluiten naar je geld. Niet wanneer je winkelt met een creditcard. Betalingen zijn eenvoudig te annuleren.
  • Flexibele aflossing. Vrijwel alle creditcardmaatschappijen bieden de mogelijkheid tot gespreide betaling. Heb je dus in één keer een grote aankoop gedaan, dan kan je er voor kiezen om deze 'in etappes' te betalen. Wel betaal je rente voor deze service.

De creditcards van "De Grote Drie"

Ga je op zoek naar een geschikte creditcard, dan kom je altijd uit op één van deze maatschappijen: Visa, Mastercard of American Express. Visa is wereldwijd de meestgebruikte en -geaccepteerde creditcard. Er zijn circa 230 miljoen Visa cards wereldwijd in omloop! Ook Mastercard wordt vaak gebruikt. Er zijn in Nederland twee vormen van Mastercard voorhanden: bank-mastercards en bank-onafhankelijke mastercards. Bank-mastercards zijn alleen in combinatie met een bepaalde bankrekening te gebruiken. Vrijwel elke bank in Nederland biedt haar klanten de mogelijkheid een bank-mastercard aan te vragen. American Express tot slot is de minst gebruikte creditcard. Nadelen van deze kaart zijn dat deze relatief weinig geaccepteerd wordt en dat de maandelijkse bijdrage relatief hoog is.

Creditcards vergelijken

Er zijn verschillende banken en instellingen die creditcards aanbieden, Zo heb je onder meer een creditcard van de ANWB, de ING, de ABN Amro, de Bijenkorf, BMW, Ohra en de Rabobank. De voorwaarden en kosten van deze creditcards verschillen onderling soms sterk.
CreditcardKostenBestedingslimiet
ING 20 5000
Bijenkorf 12,50 2500
Ohra 17,50 2500
BMW 36,50 2000
ANWB Mastercard 12,50 2500
ANWB Visacard 12,50 2500
ABN Amro 20 2500
Rabobank 16,20 1000

(Bedragen 2013)
Houd er rekening mee dat deze opsomming niet uitputtend is: er zijn nog veel meer creditcards te verkrijgen. Ook is het waarschijnlijk dat de kosten in de loop van de tijd kunnen wijzigen. Een actueel overzicht moet je altijd navragen bij de bank of maatschappij waar je je creditcard afneemt!

Creditcards vergelijken

Denk je je creditcard maar af en toe te gebruiken, dan is het zonde om een kaart te kopen waarbij je een hogere bijdrage per jaar betaalt. Je bent dan waarschijnlijk beter af met een goedkopere kaart, ook wanneer de overige voorwaarden minder gunstig zijn. Voor big spenders geldt uiteraard juist het omgekeerde: je mag gerust wat meer betalen voor een creditcard wanneer je daardoor profiteert van een hogere bestedingslimiet of gunstiger voorwaarden, zoals een lager rentepercentage, een lager eigen risico of recht op juridische bijstand.
© 2014 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Een creditcard is handig in gebruik, maar heeft meestal hoge kosten. De Visa creditcard is de bekendste creditcard. Bove…
Visa Creditcard: waar aanvragen?Visa Creditcard: waar aanvragen?De meest gebruikte creditcards ter wereld zijn de Visa creditcards. Visa creditcards zijn te verkrijgen via Internationa…
Prepaid creditcard aanbiedersPrepaid creditcard aanbiedersDe prepaid creditcard wint aan terrein, omdat deze veel gemakkelijker aan te vragen is dan een reguliere creditcard. Bij…
American Express Creditcard: Flying Blue Credit CardAmerican Express wint veel terrein in Nederland op de, door banken aangeboden en in Nederland al erg populaire, Visa en…

Internetbankieren niet zonder risicoInternetbankieren niet zonder risicoNa de onthullingen van ene Edward Snowden weten we dat alles tegenwoordig wordt afgeluisterd, meegelezen en gemanipuleer…
Banken en bankierenBanken en bankierenEen bank is een bedrijf dat werkt met het geld dat de mensen storten. Als je geld op de bank stort, is het niet enkel be…
Bronnen en referenties
  • http://www.creditcardvergelijking.nl/
  • http://www.creditcard-vergelijk.nl/
Stippels (68 artikelen)
Gepubliceerd: 07-01-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.