Prepaid creditcard aanbieders

Prepaid creditcard aanbieders De prepaid creditcard wint aan terrein, omdat deze veel gemakkelijker aan te vragen is dan een reguliere creditcard. Bij een prepaid creditcard hoeft immers geen kredietcheck te worden gedaan, zodat het aanvragen slechts een kwestie is van aanschaffen en identificeren. Vervolgens kan de kaart worden opgeladen en is deze klaar voor gebruik. Maar bij welke aanbieders vind je deze creditcards en wat zijn de onderlinge verschillen?

De prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is een creditcard op saldo. Deze prepaid creditcards worden dus vooraf opgeladen en vervolgens kun jij het budget op de creditcard besteden bij aanbieders die de creditcard accepteren. Bij deze prepaid creditcard leen je dus geen krediet bij, maar kun je wel alle betalingen doen die je met een reguliere creditcard ook kunt doen. Omdat er bij deze prepaid creditcards minder sprake is van risico's en hoge kosten dan bij reguliere creditcards zijn deze creditcards soms interessant. Ook voor bijvoorbeeld eenmalig gebruik van een creditcard, bijvoorbeeld bij een reis naar het buitenland, biedt de prepaid creditcard uitkomst.

Prepaid creditcardmaatschappijen

Voor creditcards, en zo ook voor prepaidcreditcards, zijn een aantal grote maatschappijen, onder andere:
 • VISA
 • MasterCard
 • American Express
 • Diners Club
 • Cirrus
Als jij een (prepaid) creditcard aanschaft, is de kans dus zeer groot dat het gaat om een creditcard van deze maatschappijen. Echter zijn er wel veel verschillende soorten creditcards, elk met andere voorwaarden en specificaties. Hieronder verschillende doelgroepen en bijpassende creditcards.

Soorten creditcards

Hieronder enkele creditcards voor specifieke doelgroepen:

Business creditcard

Een business creditcard is speciaal bedoeld voor ondernemers, bijvoorbeeld voor een zakenreis naar het buitenland. Bij zakelijke creditcards kan men ook voornamelijk rekenen op hoge service en veel bijkomende zakelijke voordelen, zoals korting op businessclass vluchten. Enkele speciale businesscards zijn:
 • VISA world card business
 • American Express flying blue
 • American Express business gold
 • AMEX gold en platinum

Duurzame creditcard

Speciaal voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Hoe deze duurzaamheid is ingevuld door de creditcardmaatschappij is verschillend. Bijvoorbeeld CO2-compensatie voor aankopen met behulp van de creditcard of het steunen van goede doelen. Enkele speciale duurzame creditcards zijn:
 • ASN Bank creditcard
 • Nationale Nederlanden
 • VISA Greencard
 • VISA World panda card

Reis creditcard

Indien men op reis gaat is een creditcard noodzakelijk: sommige betalingen, zoals bijvoorbeeld het boeken van vluchten of andere buitenlandbetalingen kunnen enkel met een creditcard. Als reiziger kun je dan ook kiezen voor een creditcard, om kosten en risico's zoveel mogelijk te beperken. Buitenlandcreditcards geven je tevens de mogelijkheid om verschillende valuta op de creditcard te zetten. Onder andere zijn de volgende creditcards reiscreditcards:
 • VISA World Card
 • Cash Passport
 • Neteller MasterCard
 • ANWB Visa Card

Kosten creditcard

Een nadeel van de creditcard is dat er vaak extra kosten aan verbonden zijn, zowel voor de eigenaar van de creditcard als de winkelier. De prepaid creditcard is hierbij gunstiger dan de reguliere creditcard, maar alsnog is dit een nadeel. Bij de prepaid creditcard betaal je geen hoge rentekosten, maar alleen bijvoorbeeld aanschafkosten. Helaas wordt ook bij elke aankoop bij de winkelier ook nog een kostendeel in rekening gebracht. Dit is nadelig en heeft als resultaat dat vooralsnog niet alle winkels creditcards accepteren. Deze extra kosten worden wel aangevochten momenteel door winkeliers en resulteert op de lange termijn hopelijk in lagere kosten en dus meer mogelijkheden voor de creditcard.
© 2015 - 2024 Leningexpert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor- en nadelen van een prepaid creditcardVoor- en nadelen van een prepaid creditcardDe prepaid creditcard is anno 2014 een steeds wijder verspreid begrip. De prepaid creditcard is een creditcard met iets…
Prepaid creditcard voordelig?Prepaid creditcard voordelig?U kunt een prepaid creditcard zonder BKR-toets gebruiken in plaats van de gewone Visa creditcard, ANWB creditcard of Mas…
Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Kosten creditcard en prepaid creditcard (debitcard)Een creditcard is handig in gebruik, maar heeft meestal hoge kosten. De Visa creditcard is de bekendste creditcard. Bove…

Cash Passport: creditcard voor op reisCash Passport: creditcard voor op reisWanneer je op reis gaat, krijg je te maken met allerlei soorten valuta en alle andere zaken met betrekking tot (het opne…
De kredietcrisis: de maatregelen van de overheidDe kredietcrisis: de maatregelen van de overheidDe kredietcrisis is na het ontstaan in Amerika in 2008 overgewaaid naar Nederland. Jarenlang heeft Nederland te maken ge…
Bronnen en referenties
 • http://www.creditcard-vergelijk.nl/creditcards/business-creditcard/
Leningexpert (28 artikelen)
Gepubliceerd: 03-01-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.