Met Gaslicht.com vergelijken en overstappen: snel en veilig

Op Gaslicht.com kun je nagenoeg alle energieleveranciers op een rij zetten. Zo kun je snel achterhalen welk aanbod voor jou het meest interessant is. In veel gevallen kun je zo de nodige euro's besparen. Maar kun je zonder meer op de site vertrouwen? En is overstappen via de site wel altijd zo'n goed idee? De site verdient toch ook ergens aan? Energie wordt alleen maar duurder. Dit gaat met vlagen, maar de algehele trend over vele jaren is dat de prijs van energie alleen maar omhoog gaat. Of je het nu over een vat olie, een kubieke meter gas of een kilowatt elektriciteit hebt. Daarbij is de energiemarkt dramatisch veranderd in de afgelopen jaren. Er zijn nu vele aanbieders en we worden regelmatig overspoeld met reclame en advertenties van alternatieve aanbieders.

Overstappen van energie aanbieder

Er is een ware slag gaande om maar zoveel mogelijk klanten binnen te halen en te houden. Waar de energiemaatschappijen voorheen allemaal een redelijk stabiel klantenbestand hadden, moeten ze nu moeite doen om klanten te houden. En dat betekent dus ook dat ze nieuwe klanten moeten zien binnen te halen. Door de hervormingen in de energiemarkt is het nu ook mogelijk geworden voor andere bedrijven om energieleverancier te worden.

Het aanbod is groot

Er zijn tegenwoordig vele aanbieders waar je voor kunt kiezen. Die concurrentie en keuzemogelijkheden zijn op zichzelf natuurlijk positief, maar in de praktijk voor veel mensen ook een grote drempel. Het moeten verdiepen in al die bedrijven met verschillende voorwaarden kan de nodige tijd in beslag nemen. Bovendien is het nog niet zo simpel om een helder beeld te krijgen van welke financiële gevolgen een bepaalde keuze uiteindelijk zal hebben. Terwijl het de meeste mensen er natuurlijk omgaat dat zo weinig mogelijk kwijt te zijn aan de maandelijkse energierekening.

De kracht van Gaslicht.com

Voor wie dus op zoek gaat naar het beste energieaanbod kan wel wat hulp gebruiken. Een uitstekend middel daarvoor is de website Gaslicht.com. Op deze site vind je alle grote aanbieders. Op de site worden ze allemaal vergeleken en op die manier kun je snel een beeld krijgen van welke leverancier voor jou het meest voordelig is. Je kunt op de site je jaarlijkse gas- en elektriciteitsverbruik invullen. De site laat je dan zien hoeveel je kwijt bent bij de verschillende aanbieders. Ideaal om snel tot je einddoel te komen.

Via Gaslicht.com vaak goedkoper

Niet alleen zie je alle aanbieders overzichtelijk op een rij, de prijzen zijn in sommige gevallen ook nog eens lager. Dus lager dan wanneer je rechtstreeks dezelfde aanbieder zou benaderen. Dit komt omdat Gaslicht.com bepaalde kortingen mag aanbieden die exclusief voor deze site zijn. Bel je bijvoorbeeld met de energieaanbieder dan betaal je in die gevallen meer. En in veel gevallen weet de medewerker die je aan de lijn hebt, niet eens van deze korting. Om zo'n korting te kunnen krijgen, moet je dus ook overstappen via de site.

Is Gaslicht.com wel neutraal?

Ondanks de exclusieve aanbieding, is de site toch neutraal. Per slot van rekening kun je zelf de prijzen vergelijken met je huidige abonnement en de prijzen die je op andere sites vindt of die je bij de leveranciers zelf op kunt vragen. Gaslicht.com verdient echter natuurlijk wel aan jou. Dat kost jou echter geen geld, maar de site krijgt een vergoeding per klant die ze aanbrengen. Deze vergoeding is hetzelfde voor alle energiebedrijven. Het maakt voor Gaslicht.com dus niet uit, bij welke aanbieder je terecht komt. Er kan gewoon een eerlijk onafhankelijk beeld gegeven worden.

Waarom is het goedkoper via Gaslicht?

Doordat de site groot is en veel mensen er gebruik van maken, is het voor de aanbieders erg interessant om goed te scoren in de vergelijking. Ook als dat betekent dat ze minder verdienen op een klantcontract. Iets verdienen is immers beter dan niets verdienen. Doordat Gaslicht.com de aanmelding afhandelt, is de administratieve kant voor de energieleverancier minder arbeidsintensief. Daar besparen ze dus weer een beetje op. Daarbij is er altijd een groep mensen die na een jaar stilzwijgend hun contract laten verlengen. Veelal tegen een hoger tarief.

Ieder jaar even opnieuw kijken

Het is dus zeer aan te raden, ieder jaar opnieuw op de site te gaan kijken, naar welk aanbod voor jou het beste is. Overstappen is vrij simpel. Het meeste wordt voor je geregeld, inclusief het opzeggen van je huidige contract. Je kunt dus ieder jaar voor het voordeligste tarief energie afnemen, wanneer je daar even de moeite voor neemt. Ervan uitgaande, uiteraard, dat je een jaarcontract hebt genomen. Neem je een 3-jaren contract, dan kan dat niet. Wees daar dus terughoudend mee en kies bewust.

Neemt overstappen niet de nodige risico's met zich mee?

Elke overstap neemt risico met zich mee. Maar in de praktijk valt het echter nogal mee. Er is hier een groot verschil met televisie, telefoon of internet abonnementen. Bij dat soort zaken, moet er technisch het een en ander omgezet worden, waarbij er iets mis kan gaan. Bij gas en elektriciteit, is daar echter geen sprake van. Het enige dat moet gebeuren is dat je de meterstand van het moment van overstappen moet doorgeven. Daarmee kan de oude leverancier de eindafrekening opmaken. En weet de nieuwe leverancier de initiële meterstand.
De aanvoer van gas en elektriciteit wordt dus niet onderbroken. Eventuele problemen die kunnen optreden, zijn vaak van administratieve aard. Dat kan natuurlijk ook vervelend zijn. Vooral als er iets met de facturen mis gaat. Maar je komt niet zomaar in het donker of de kou te zitten. Iets waar de meeste mensen bang voor zijn.

Lees verder

© 2015 - 2024 Manniel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Energie-vergelijkingssites op een rijEnergie-vergelijkingssites op een rijDe meeste mensen die iets willen kopen, vergelijken eerst op internet. Bijna alle producten kunnen worden vergeleken op…
Ben Woldring: hoe werden zijn vergelijkingssites een succes?Ben Woldring is een succesvol internetondernemer. Van 13-jarige met een schoolopdracht schopte hij het tot miljonair, da…
Energieprijzen vergelijken levert veel geld opEnergieprijzen vergelijken levert veel geld opEen gemiddeld huishouden (2,2 personen) verbruikt ongeveer 3500 KwH (kilowattuur) aan elektriciteit en 1.600 m3 aan gas.…
Overstappen energiemaatschappijMet het overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij kunt u veel geld besparen. Hoe gaat het overstappen in zijn…

Bestellen in buitenland: Extra kosten - wanneer en hoeveel?Tegenwoordig is het eenvoudig om met een paar muisklikken een pakketje jouw kant op te laten komen, vanuit bijna ieder l…
Bronnen en referenties
  • http://www.gaslicht.com/over-deze-site
Manniel (221 artikelen)
Gepubliceerd: 08-01-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.