Besparen op je autoverzekering

Besparen op je autoverzekering De premies van autoverzekeringen veranderen door de jaren nogal veel. Vele jaren zijn de autoverzekeringen enorm gestegen. Zowel de WA- als Casco (allrisk) premies doen veel in de markt op dit moment. Momenteel zie je weer een daling in premies over de gehele markt. Dus het juiste moment om eens wat te besparen op je autoverzekering.

Grote verschillen

Het is merkwaardig genoeg dat de mensen weinig willen weten over hun verzekeringenen meestal vinden ze het wel prima zo, terwijl een prijsverschil bij de supermarkt van enkele euro's al enorme rellen veroorzaken! De meeste consumenten beseffen het niet of willen er gewoonweg niet over nadenken. Het blijft natuurlijk wel saaie stof al die voorwaarden en polisbladen doorlezen. Door de website 'independer.nl' is onderzoek gedaan en het blijkt dat de gemiddelde besparing op een autoverzekering zo'n 250,- betreft. Voor een Volledig casco (Allrisk) premie kan dit zelfs nog oplopen tot 275,- per jaar. Van dat geld kun je een hoop leuke dingen doen.

Overstappen moeilijk?

Vroeger was het beslist niet makkelijk om over te stappen van verzekeraar. Tegenwoordig is dat veel simpeler geworden door de komst van het internet. De verzekering kan na een periode van een jaar altijd elk moment opgezegd worden met een opzegtermijn van een maand. je kunt natuurlijk naar alle sites gaan van de verzekeraars en zelf uitzoeken wat het beste voor je is. Dit proces kost veel energie en tijd. Veel makkelijker zijn de vergelijkingssites. Zo'n vergelijkingssite heeft binnen enkele seconden tientallen verschillende verzekeringsproducten met elkaar vergeleken, zodat je de beste keuze kunt maken.Doordat deze vergelijkingssites een hoog aantal aanmeldingen hebben bij verzekeraars kunnen zij extra collectiviteitskorting regelen voor jouw als klant. Bij bijvoorbeeld 'www.independer.nl' is er ook een opzegservice waarmee je jouw oude polis op kunt zeggen als je via deze site ook een nieuwe verzekering weer afsluit. Erg handig, lijkt mij!

Besparing vaak voor nieuwe klanten

Als je als nieuwe klant een aanvraag doet voor een polis ontvang je meestal dikke korting, zodat de verzekeraar je kan binnenhalen. Natuurlijk weet de verzekeraar ook wel dat de meeste klanten wel een aantal tot heel veel jaren bij hun zal blijven. Toch is het goed als klant om na elk jaar weer eens rond te gaan kijken of je nog steeds wel goed verzekerd bent. Een auto van meer dan 5 jaar hoeft niet meer Volledig casco (allrisk) verzekerd te zijn, maar als je niet tegen de verzekeraar zegt zal je polis gewoon blijven lopen zoals je bent begonnen. Hierdoor betaal je veel te veel premie over je looptijd. Door over te stappen bespaar je soms wel de helft van je huidige premie.

Voorbeeld 1

Een man van 41 wil een WA/beperkt casco dekking voor zijn Ford Focus uit 2001. Hij heeft 4 schadevrije jaren. De hoogste premie op independer .nl die hij vind bedraagd 890,- per jaar en laagste bedraagd 350,- per jaar. Dat is een verschil van 540,-., wat hij weer gebruikt voor zijn APK-keuring.

Voorbeeld 2

Een jongeman van 26 wil een WA verzekering voor zijn Seat Ibiza van 1996. Hij heeft geen schadevrije jaren opgebouwd. De goedkoopste verzekering is 230,- per jaar en de duurste is 850,-. Als hij een aantal jaren schadevrij heeft gereden kan hij van het verschil een andere 2ehands auto kopen.

Voorbeeld 3

Een vrouw van 30 jaar wil een WA/volledig casco (allrisk) dekking voor haar Mercedes uit 2010. Zij heeft 8 schadevrije jaren. Zij betaald nu 1.300,- per jaar. Bij independer minimaal 560,- per jaar voor dezelfde dekking. Dat is een verschil op jaarbasis van 740,-.

Conclusies!

  • Verzekeringen alskuiten of oversluiten is veel gemakkelijker dan men denkt. Ga via google naar een vergelijkingssite als ''www.independer.nl en voor je wensen in om de producten goed te vergelijken.
  • Kijk na 1 verzekeringsjaar altijd of er iets beters en goedkopers is op de markt. Het gras is altijd groener aan de andere kant van de heuvel.
  • Overweeg kleine schades zelf voor je eigen rekening te nemen, zodat je B/M-korting niet direct naar beneden stort, Dit kan soms behoorlijke negatieve gevolgen hebben voor de premie.
  • Overweeg een hoger eigen risico, hierdoor betaal je kleine schades eerder zelf en betaal je minder premie voor je autoverzekering.
  • Kies de juiste dekking die bij jouw past. Dus of Wa of WA beperkt casco of WA volledig casco.
  • en let op de aanvullende dekkingen, zoals 'Schade voor inzittende verzekeringen' die schade voor o.a. letsel vergoeden.

De beste vergelijkingssites

Als je niet weet waar je moet zoeken, wordt er veelal aangeraden om via www.google.nl te gaan zoeken op trefwoorden. Hieronder nog even de beste vergelijkingssites van Nederland;
  • www.autoverzekeringsvergelijk.net
  • www.verzekeringen-online.nl
  • www.goedkoopverzekeren.info

Het belangrijkste blijft wel dat je erop moet letten dat je goed verzekerd bent en dat je wensen perfect aansluiten op het product en de voorwaarden van de verzekeraar. Ook is het belangrijk om te weten hoe een schade wordt afgehandeld.

Lees verder

© 2011 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een autoverzekering?Wat is een autoverzekering?Het is voor iedere autobezitter in Nederland wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Op deze manier wo…
Jaarlijks een andere autoverzekeringJaarlijks een andere autoverzekeringDe autoverzekering is een vaste last waar u veel geld op kunt besparen. De premies die verschillende verzekeraars vragen…
Wat kost een verzekering?Wat kost een verzekering?De premieverschillen tussen de verschillende verzekeraars is groot. Het loont de moeite om verzekeringen te vergelijken…
Autoverzekering soorten, autoverzekeringen vergelijkenEen autoverzekering afsluiten is niet eenvoudig. Welke soorten autoverzekeringen zijn er zoal? Er wordt veel aangeboden…

De inboedelverzekering: een te lage inboedelverzekeringDe inboedelverzekering: een te lage inboedelverzekeringVaak sluiten mensen een inboedelverzekering af als ze net in een woning komen wonen. Maar er verandert vervolgens vaak n…
Uitvaartverzekering afsluiten of nietUitvaartverzekering afsluiten of nietEen uitvaartverzekering sluit je af om de kosten van de uitvaart te kunnen bekostigen. Wanneer je een uitvaartverzekerin…
Bronnen en referenties
  • www.google.nl
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 02-04-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.