De ziektekosten in 2021, low budget basisverzekering ZEKUR

De ziektekosten in 2021, low budget basisverzekering ZEKUR De zorgpremies zijn bekend en in 2023 kost de zorgpremie bij budgetpolis Zekur u vanaf € 102,95 euro per maand. Opvallend is de succesvolle low budget basisverzekering van ZEKUR. Bij een totaal eigen risico van € 885 komt de maandelijkse premie voor de basisverzekering ongekend laag uit. ZEKUR is er ook aantrekkelijk voor studenten. Anders Anderzorg, Bewuzt of Ik! wel. Zo is de zorgpremie bij een budget polis zelfs lager dan de zorgtoeslag 2023. Zekur biedt een goedkope budget polis met selectie aan. U kunt ook kiezen voor de polis Zekur vrij, waarbij u zelf de zorgaanbieder kiest, maar die is ook wat duurder.

Zorgpremie basisverzekering 2023

De premieverschillen tussen de verschillende zorgverzekeraars zijn opvallend, met soms grote verschillen in de premies van de basisverzekering en vooral de aanvullende verzekeringen. Overstappen loont. Het is elk jaar erg de moeite waard om de verschillende aanbiedingen van verzekeraars goed te bekijken. Ook al is een vergelijking van deze aanvullende pakketten wat lastiger, omdat de vergoedingen voor een behandeling nogal kunnen verschillen. U kunt nog op tijd overstappen voor de zorgverzekering 2023.

Verplicht eigen risico 2023

Het verplicht eigen risico blijft in 2023 385 euro. Naast dit verplicht eigen risico kunt u een vrijwillig eigen risico nemen. Dat maakt de zorgpremie goedkoper, maar het risico op een behandeling voor eigen risico neemt natuurlijk wel toe.

Restitutiepolis of in natura

Wat u zoekt hangt af van uw wensen. De een wil liever zoveel mogelijk zelf regelen, de ander ziet het liefste dat alle zorgen uit handen worden genomen. Wie meer vrijheid wil en niet wil opdraaien voor hoge ziektekosten, kiest voor de restitutiepolis, de ander voor de natura polis. Een natura polis heeft voor de verzekeraar het voordeel dat hij met zorg aanbieders afspraken kan maken, en daardoor een goedkopere premie kan bieden. Hoe meer afspraken met zorg aanbieders, hoe goedkoper dus. Er mag over 20 procent van de zorg prijsonderhandelingen worden gevoerd. Dus geldt:
  1. restitutiepolis: u kunt nu zelf een zorgaanbieder kiezen. Nadeel is dat u de rekening van de behandeling moet voorschieten. De verzekering betaalt u na ontvangst van de originele nota’s.
  2. in natura: de verzekeraar betaalt de rekening rechtstreeks aan de zorgaanbieder. Daarbij is het zo dat verzorging door zorgaanbieders met wie de verzekeraar een contract heeft, veelal volledig wordt vergoed. Als u toch naar een andere zorgaanbieder gaat, is dat meestal niet het geval.

Tot slot is er nog een combinatie tussen 1 en 2 mogelijk. Een dergelijke polis heet een combinatieverzekering.

De low budget polis van Zekur

De low budget polis van Zekur kan u een goedkopere zorgpremie bieden, omdat de gecontracteerde zorg zeer concurrerend wordt ingekocht. Als u bij een ander dan de gecontracteerde zorg een behandeling laat doen, krijgt u tot 80% van de behandeling vergoed en komt een deel dus voor eigen rekening. In de voorwaarden beperkt Zekur dit bedrag voor uw rekening.

ZEKUR van verzekeraar Univé

Zorgverzekeraar Univé is relatief goedkoop met zijn low budget basisverzekering aan, ZEKUR genaamd. Enkele kenmerken van ZEKUR zijn:
  • De keuzevrijheid van de patiënt uit zorg aanbieders is beperkter in ruil voor een zeer lage basispremie.
  • U kunt terecht bij de ziekenhuizen met wie Univé een contract heeft afgesloten.
  • Medicijnen worden volledig vergoed, wanneer ze worden afgenomen bij de internet apotheek van Univé.
  • Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van een door Univé geselecteerd gezondheidscentrum.
  • Alles is online of per telefoon te regelen.
  • Er is ook ZEKUR Extra met een gratis doorlopende reisverzekering en creditcard.

Zorgpremie Zekur 2023

Ook bij Zekur gaat de premie omhoog, maar beperkt (eigen risico 385 euro), maar u kunt ook het eigen risico verhogen en komt dan op veel lagere bedragen uit:

Zorgpremie Zekur 2023

2023 eigen risico 385 euro2023 eigen risico 485 euro2023 eigen risico 885 euro
€ 102,95€ 118,95€ 102,95

Slot

De trend zal zijn dat verzekeraars steeds meer moeten concurreren. Collectief, zie bijvoorbeeld United Insurance of individueel. Prijs en kwaliteit zijn daarbij zeer belangrijk. Wanneer een goedkope polis kan worden geboden met goede kwaliteit, zullen velen daar op instappen. Misschien dat de zorg zo toch nog betaalbaar kan blijven. Univé zet hiermee een belangrijke stap voorwaarts. De verwachting is, dat vooral jongeren hiervoor zullen kiezen, omdat zij niet zo'n bezwaar zullen hebben tegen een verhoogd eigen risico en minder keuzevrijheid. Het scheelt ook in de te betalen zorg premie. Maar het blijft vooral zaak, om de zorg premies van de zorg verzekeringen goed te vergelijken. De verschillen in zorgpremie kunnen namelijk groot zijn.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zorgverzekering Hema 2021Zorgverzekering Hema 2021Ook de Hema heeft voor 2021 een goedkope zorgverzekering in de aanbieding. Niet zomaar een basisverzekering, maar een ve…
Zorgverzekering studenten 2021Zorgverzekering studenten 2021Studenten willen een goedkope zorgverzekering voor 2021 kunnen afsluiten en hebben het meestal niet breed. Gelukkig is e…
Acceptatie zorgverzekering 2021 verplicht?Acceptatie zorgverzekering 2021 verplicht?Bij de aanmelding voor een zorgverzekering is er in 2021 doet zich de vraag voor of een verzekeraar verplicht is om u aa…
De ziektekosten in 2021, uw zorgverzekering opzeggen in 2020De ziektekosten in 2021, uw zorgverzekering opzeggen in 2020Een zorgverzekering sluit u voor een jaar af. Als u wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan dat uiterlijk 3…

Zorgpremies 2020 - 2021: het eigen risico en de jaarbetalingZorgpremies 2020 - 2021: het eigen risico en de jaarbetalingU kunt op de zorgpremies en de inkomstenbelasting besparen door een hoger eigen risico en door de betaling van de zorgpr…
Verzekeren & Soorten VerzekeringVerzekeren & Soorten VerzekeringVerzekeren kan via verschillende verzekeringen. Wat is verzekeren en welke soorten verzekering zijn er? Wat is een polis…
Reactie

Ria, 22-02-2015
Onze zoon krijgt een ongeluk en gaat naar het UMCG en mag nu 500 Euro plus 375 eigen risico Waar komen die 500 Euro in eens vandaan?
Tweede zoon is geopereerd en voor hem het zelfde.
Dit zijn wij niet gewend van UNIVE en zijn dan ook boos en verdrietig wat een hoop geld.
Ik kan me niet herinneren dat wij een nieuwsbrief of iets dergelijks hebben gehad. Reactie infoteur, 04-07-2020
Beste Ria,
Is niet voor de goedkoopste premie gekozen waarbij ook nog een vrijwillig eigen risico van 500 euro geldt?
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 02-12-2022
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.