Sparen - renteplus rekening Centraal Beheer Achmea

Sparen - renteplus rekening Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer Achmea heeft de direct opneembare renteplus rekening en de rentevast rekening. Met de handige direct opneembare spaarrekening is het veilig sparen bij een bank met eigen bankvergunning. U kunt altijd bij uw geld. De rente wordt elke maand bijgeschreven, wat een extra voordeel is: zo hoeft u niet een jaar of kwartaal op de rente te wachten. Dat maakt het sparen op de renteplus rekening zeer aantrekkelijk voor wie een hoge rente wil en daar ook meteen gebruik van wil maken. Wilt u een vaste spaarrente, kies dan voor de rentevast rekening. De rentevast rekening geeft een hoge spaarrente.

Wie is Centraal Beheer Achmea?

Centraal Beheer Achmea is de grootste collectieve verzekeraar van Nederland. U kunt voor verzekeringen bij Achmea terecht, zo is Centraal Beheer is bekend van de zin Even Apeldoorn bellen. Maar Achmea heeft meer te bieden dan dat. U kunt er een hypotheek afsluiten, beleggen en sparen tegen een aantrekkelijke rente. De meest interessante spaarrekening voor particulieren is de renteplus rekening.

De renteplus rekening van Achmea

De renteplus rekening is een internetrekening met de vele voordelen, die daarbij horen. Iedereen die woonachtig is in Nederland en een tegenrekening heeft bij een Nederlandse bank kan de spaarrekening online openen. Wie minderjarig is moet wel toestemming hebben van een ouder of voogd. De spaarrente van 0,10 procent is de rente per jaar. Achmea berekent per dag op basis van het saldo op uw rekening de rente en keert die maandelijks uit. Dit is een groot voordeel voor wie direct van de opgebouwde rente wil profiteren. Wie de rente op de rekening laat staan ontvangt zo rente op rente. Vele andere spaarrekeningen keren per jaar uit of per kwartaal. Via Mijngegevens volgt u de bijschrijvingen, het saldo en de actuele rente.

Spaarrekening online openen is eenvoudig

De spaarrekening opent u online. U geeft daarbij uw gegevens op en de tegenrekening van een andere bank. Naar de tegenrekening kunt u op elk moment uw geld laten terug storten. U kunt de tegenrekening op een later moment nog wijzigen. De tegenrekening wordt door Achmea ook gebruikt om vast te stellen of de opgegeven gegevens juist zijn. U ontvangt één keer per jaar een fiscaal jaaroverzicht. De rest kunt u zelf thuis uitprinten. Overboeken van geld gaat in beginsel snel, want als u vóór 21.00 uur een opdracht geeft, dan staat het geld de volgende werkdag al op uw rekening.

Veilig sparen en het depositogarantiestelsel

Het totaal aan spaargeld bij Centraal Beheer Achmea, Avéro Achmea valt onder de bankvergunning van de Achmea Hypotheekbank en daarmee onder het depositogarantiestelsel. Dit betekent dat uw spaargeld tot een maximum van 100.000 euro per persoon wordt gegarandeerd door de Nederlandse banken. Deze garantie geldt voor sparen en niet voor beleggingen.

Voordelen van een renteplus rekening Centraal Beheer

De renteplus rekening heeft vele voordelen:
  • Variabele spaarrente die stijgt als de marktrente omhoog gaat.
  • Uw geld is altijd direct opneembaar door geld te boeken naar uw tegenrekening.
  • Opnemen van geld is kosteloos.
  • Er is geen minimum inleg vereist.
  • U kunt 24 uur per dag 7 dagen van de week uw saldo checken en geld storten.

Rentevast rekening

De rentevast rekening van Centraal Beheer heeft alle eigenschappen van een termijndeposito. U spaart tegen een vaste rente en legt uw geld voor een bepaalde periode in. De rente is een stuk hoger als u kiest voor een lange periode.

Slot

Het enige wat u moet doen om van de hoge rente te profiteren is een rekening openen bij Centraal Beheer en wat geld overmaken. Spaart u al bij een andere bank dan is het goed om uw geld wat te spreiden. De rekening opent u gratis en dus niets let u om bij Centraal Beheer een spaarrekening te openen.
© 2010 - 2024 Sparen4you, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Centraal Beheer Achmea en een veilig depositogarantiestelselCentraal Beheer Achmea en een veilig depositogarantiestelselHoeveel spaart u met de renteplus rekening van Centraal Beheer Achmea? Is dat veilig? Een verzekeringsmaatschappij valt…
Spaarrekening spaarrente Centraal Beheer of LeasePlan BankSpaarrekening spaarrente Centraal Beheer of LeasePlan BankKiest u voor een spaarrekening bij Centraal Beheer Achmea of bij de LeasePlan bank? Deze twee banken geven bijna altijd…
Hoogste rente sparen bij Nederlandse bankenHoogste rente sparen bij Nederlandse bankenWie de hoogste spaarrente in 2020 wil ontvangen, krijgt bij de middelgrote Nederlandse banken of verzekeraars, bijna een…
Overstappen: een nieuwe spaarrekening zonder voorwaardenOverstappen: een nieuwe spaarrekening zonder voorwaardenU wilt overstappen van bank, een nieuwe betaalrekening en spaarrekening bij een andere bank dan u gewend bent. U kunt ki…

Iedereen moet sparenVeel mensen hebben niet de mogelijkheid om te sparen. Het maandelijkse inkomen dat zij ontvangen is laag en zij hebben g…
Sparen - Sparen bij Westland Utrecht bankSparen - Sparen bij Westland Utrecht bankSparen bij de Westland Utrecht bank kan zowel particulier als zakelijk. Sparen doet u bij de Westland Utrecht bank, inmi…
Sparen4you (7 artikelen)
Laatste update: 13-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.