Overstappen: een nieuwe spaarrekening zonder voorwaarden

Overstappen: een nieuwe spaarrekening zonder voorwaarden U wilt overstappen van bank, een nieuwe betaalrekening en spaarrekening bij een andere bank dan u gewend bent. U kunt kijken bij een andere grootbank maar ook bij de relatief nieuwe banken. Dat zijn vaak kleinere banken met betere voorwaarden en mogelijk een mooie spaarrente. Overstappen naar de bank die u wel serieus neemt dus. Een hogere spaarrente vindt u veelal bij de kleinere banken.

Overstappen en veranderen van bank


De grote banken en de spaarrente

De zogenaamde grootbanken klagen al jaren over de kosten die ze moeten maken voor het onderhouden van een betaalrekening. Die betaalrekening zou de bank alleen maar geld kosten. Kosten die door de consument betaald moeten worden. Dat diezelfde consumenten ook allerlei andere producten afnemen, waarop wel winst wordt gemaakt wordt dan eenvoudigweg vergeten. Ook de lage rente die men op een spaarrekening bij een grote bank ontvangt, wordt vergeten. Banken verdienen echter vooral goed aan de verzekeringen, hypotheken, leningen en spaarrekeningen. En dan is het niet raar dat u ook graag de hoogste spaarrente op uw spaargeld wilt hebben. Maar er zijn ook andere banken bijgekomen waar u een betaalrekening of spaarrekening kunt afsluiten zonder voorwaarden en hoge kosten. Bij die banken betaalt u geen negatieve spaarrente.

Welke andere banken zijn er dan?

Er zijn verscheidene relatieve nieuwkomers die laten zien dat het wel degelijk anders kan. Denk aan de van oorsprong Belgische bank Argenta, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer Achmea de Triodos Bank:
  • Argenta biedt een goede spaarrekening, een kosteloze betaalrekening met gratis pasje en een creditrente bij een het positief saldo.
  • Ook de Triodos Bank en ASN bieden een betaalrekening aan met naar keuze een betaalpas, maar zijn niet gratis. Internet bankieren en maandelijkse rekeningafschriften zijn er gratis. Tot slot staan de Triodos Bank en de ASN Bank bekend als investeerders in duurzaam bankieren.
  • NIBC biedt pas vanuit Den Haag meerdere spaarprodukten aan waaronder een internetspaarrekening en termijndeposito's.
  • Centraal Beheer heeft de renteplus rekening. U kunt kosteloos altijd bij uw geld en krijgt u een mooie rente.

Online sparen, wat kost dat

Online een spaarrekening openen is bijna altijd gratis en daardoor zeer aantrekkelijk. U houdt online het overzicht en kunt eenvoudig overstappen zodra u dat wilt. Denk aan:
  • LeasePlan Bank;
  • NIIBC Direct;
  • ASR;
  • Nationale Nederlanden;
  • Centraal Beheer.
  • Lloyds bank.

De hoogste spaarrente, waar vind ik die?

De hoogste spaarrente vindt u niet bij de grote banken maar bij de middelgrote banken. Banken zoals NIBC Direct, Lloyds of LeasePlan Bank. Bekijk altijd een actueel overzicht met de hoogste rente op sparen.

Slot

U vraagt zich af wanneer de wal het schip zal keren. Wanneer zullen grote banken zoals ABN AMRO, Rabobank en ING zich gaan aanpassen aan de nieuwkomers in plaats van andersom. De keuze is aan de consument, die kan altijd overstappen naar een nieuwkomer en kiezen voor een betaalrekening zonder voorwaarden en gedoe. Nog steeds lijken banken in het algemeen volgens de Consumentenbond nauwelijks mee te werken bij een overstap naar een andere bank, maar u laat zich daardoor toch niet uit het veld slaan. Voor een spaarrekening kunt u via internet bovendien uiterst eenvoudig overstappen. Daar hebt u geen medewerking van uw bank voor nodig. Online is een dergelijke spaarrekening bij de concurrent zo geopend.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ja, een paar tiende procent maakt het verschilJa, een paar tiende procent maakt het verschilVaak wordt gedacht dat een klein verschil in spaarrente geen verschil maakt, maar uitgedrukt in geld is het verschil vaa…
Veilig de hoogste spaarrente bij een bankVeilig de hoogste spaarrente bij een bankKies ook in 2021 niet alleen voor de hoogste spaarrente, maar combineer dit met veilig sparen bij een bank met voldoende…
Rentevergoeding op de betaalrekeningRentevergoeding op de betaalrekeningRente op een betaalrekening ontvangen kan wel degelijk. Bij de meeste banken krijgt u op uw betaalrekening geen rentever…
Spaargeld overzetten naar andere bankSpaargeld overzetten naar andere bankJe wilt je spaargeld overzetten naar een andere spaarrekening bij een andere bank, die een hogere rente biedt. Maar hoe…

Verkoop uw huis zelf: MakelaarslandVerkoop uw huis zelf: MakelaarslandZelf snel uw huis en woning verkopen is een trend aan het worden. Het is goedkoper en het internet biedt u met allerlei…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 27-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.