Sparen - Sparen bij Westland Utrecht bank

Sparen - Sparen bij Westland Utrecht bank Sparen bij de Westland Utrecht bank kan zowel particulier als zakelijk. Sparen doet u bij de Westland Utrecht bank, inmiddels werkzaam als NN, met internetsparen of een spaardeposito. Deze nieuwe bruisende zelfstandige bank van de ING wil particulieren en ondernemers bedienen met een spaarrekening met hoge spaarrente. De rente op een spaardeposito loopt op naar 0,15% voor 9 jaar. Stap voor online sparen snel over naar deze bank voor een mooie spaarrente en vergelijk de rente met wat u nu op uw spaarrekening ontvangt.

Wie is de Westland Utrecht bank?

De Westland Utrecht bank bestaat al sinds het einde van de negentiende eeuw. De bank werd in 1985 onderdeel van de huidige ING Groep. De bank biedt hypotheken aan, beleggen, verzekeringen, vastgoedfinanciering en sparen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. De Westland Utrecht is een samenwerking tussen WestlandUtrecht Hypotheekbank, Westland Utrecht Verzekeringen, Westland/Utrecht Balanced Life en WestlandUtrecht Effectenbank. Allemaal onderdelen van de ING Groep. Nu wil de ING deze bank breder en nieuw in de markt gaan zetten en er vooral ook een consumentenbank van maken. Te beginnen met sparen en straks aangevuld met het verlenen van consumptief krediet.

Westland Utrecht als consumentenbank

De ING bank had eerder van de Europese commissie de opdracht gekregen om een aantal onderdelen af te stoten. De ING wilde de Westland Utrecht bank afstoten, maar eerst groot en aantrekkelijk maken in Nederland. Het plan is nu om deze bank samen te voegen met Nationale Nederlanden.

Internetsparen

En de consument kan nu al volop mee profiteren van deze ontwikkelingen. Internetsparen opent u eenvoudig via het internet. Daarbij gelden geen beperkende voorwaarden. Zo kunt u wanneer u dat wilt uw geld opnemen of bijstorten. Daarbij geldt geen minimale inleg of de verplichting om maandelijks extra te sparen. Online beheert u uw rekening. Zonder kosten doet u uw stortingen, en zonder kosten hebt u altijd en overal online zicht op uw spaarsaldo.

Spaarrekening online openen

Wat u nodig hebt om uw spaarrekening te openen is zeer overzichtelijk:
  • Uw e-mail adres voor de communicatie met de bank;
  • Uw burgerservicenummer ter identificatie;
  • Het rekeningnummer van uw betaalrekening dat als tegenrekening fungeert;
  • Uw legitimatiebewijs eveneens ter identificatie.

Online bankieren doet u eenvoudig met de MijnWestlandUtrecht Bank (mijn NN), naar analogie met Mijn ING van de ING bank. Tik uw rekening nummer in, uw gebruikersnaam en wachtwoord en u kunt aan de slag.

Spaardeposito Westland Utrecht en Nationale Nederlanden

U kunt ook een spaardeposito nemen. U zet uw geld dan voor minimaal één jaar vast. De vaste rente kan oplopen tot 0,15% per jaar, stand 15 oktober 2019:

Looptijd spaardepositoSpaarrente
8 jaar 0,1%
9 jaar 0,15%

Spaargarantie via het depositogarantiestelsel

De WestlandUtrecht, aan elkaar geschreven dus, heeft een eigen bankvergunning en valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel dat inhoudt dat in geval van een faillissement tot een maximum van 100.000 euro per persoon door de Nederlandse Bank is gegarandeerd.

Beleggen bij de Westland Utrecht

U kunt bij deze bank ook beleggen. Of u belegt zelf of u laat uw portefeuille over aan de experts van de bank. U blijft 24 uur per dag op de hoogte van de stand van zaken van uw portefeuille via Mijn WestlandUtrecht Bank, die u ook kunt gebruiken als u spaart.

Hoogste spaarrente, waar moet u zijn?

De spaarrente van 0,15% op een direct opneembare rekening hoort tot de hoogste spaarrente op een direct opneembare rekening in ons land. Voor een relatief hoge rente op een direct opneembare rekening kunt u ook terecht bij Knab of de Leaseplanbank. Wie spaart doet er immers altijd goed aan om zijn geld te spreiden en dan zijn er een aantal banken, waaruit u kunt kiezen die een hoge rente geven. En de Westland Utrecht bank hoort daar ook bij.

Slot

De WestlandUtrecht als nieuwe bank is een slimme keuze van de ING bank. Velen kenden de bank nog niet, maar zullen door de spaarrente en andere nieuwe mogelijkheden zeker worden aangetrokken. Bovendien zal de ING, voordat de bank echt groot is geworden als consumentenbank, nog veel reclame voor zijn dochter maken en ook dat zal weer nieuwe klanten trekken. Inmiddels is de Westland Utrecht Bank onderdeel van Nationale Nederlanden (is ook ING bank). Interessant die hoge spaarrente bij Nationale Nederlanden Bank..
© 2010 - 2024 Sparen4you, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sparen bij ING: de spaarrenteSparen bij ING: de spaarrenteDe ING bank is in 2020 slanker en steeds meer klantgericht. Sparen bij de ING kan aantrekkelijk zijn, maar grote spaarde…
Hoogste rente sparen bij Nederlandse bankenHoogste rente sparen bij Nederlandse bankenWie de hoogste spaarrente in 2020 wil ontvangen, krijgt bij de middelgrote Nederlandse banken of verzekeraars, bijna een…
Hoge spaarrente Nationale Nederlanden BankHoge spaarrente Nationale Nederlanden BankEen hoge spaarrente vindt u bij de Nationale Nederlanden Bank. Deze bank is samen met de verzekeraar Nationale Nederland…
Welke banken geven de hoogste spaarrente in NederlandWelke banken geven de hoogste spaarrente in NederlandOok in 2021 sparen met de hoogste spaarrente? Verander daarom direct van bank en kies voor een toprente, ook al is die t…

Sparen - renteplus rekening Centraal Beheer AchmeaSparen - renteplus rekening Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmea heeft de direct opneembare renteplus rekening en de rentevast rekening. Met de handige direct opn…
Sparen4you (7 artikelen)
Laatste update: 10-10-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.