Hoogste spaarrente top 8 banken

Hoogste spaarrente top 8 banken Welke 8 banken geven gemiddeld genomen de hoogste spaarrente op een direct opneembare spaarrekening? Welke banken vallen bovendien onder de collectieve garantie op sparen, het depositogarantiestelsel? Er is volop keuze voor een goede en betrouwbare spaarrekening. Bekende banken, maar ook relatieve nieuwkomers zoals Centraal Beheer Achmea of NIBC Direct. Maak gebruik van deze toplijst en haal zo toch nog het meeste uit uw spaargeld.

Welke banken met de hoogste spaarrente


Sparen met hoogste spaarrente in Nederland

Sparen kan op diverse manieren:
  • Sparen op een gewone spaarrekening bij de bank; Internetspaarrekening voor online sparen.
  • Sparen tegen vaste rente;
  • Sparen met basisrente en een bonus;
  • Klimrente sparen.

Onderstaand hierop een toelichting.

Sparen op een gewone spaarrekening bij de bank

Sparen op een gewone spaarrekening betekent meestal dat u direct weer bij uw geld kunt. De rente is meestal iets lager dan op een internetspaarrekening en variabel.

Internetspaarrekening voor online sparen

Online sparen is heel eenvoudig. U opent via het internet heel simpel een rekening bij een andere bank. U gebruikt uw gewone betaalrekening als tegenrekening en binnen korte tijd is de nieuwe online spaarrekening van de andere bank beschikbaar om te sparen. De variabele rente online is hoger dan op een traditionele spaarrekening.

Sparen tegen vaste rente

Maar u kunt ook kiezen voor sparen tegen een vaste rente. Dit betekent meestal ook kiezen voor een spaarrekening met voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is dat u uw geld enige tijd op de rekening laat staan. Een bekende variant hiervan is het sparen op een deposito of spaardeposito. De looptijd van deze spaarrekening bedraagt enkele maanden tot vele jaren.

Bonus sparen

Bonus sparen betekent dat u wat extra's krijgt, een bonus, als u aan de voorwaarden voldoet. Een voorwaarde kan een maandelijkse verplichte storting zijn, een bepaalde tijd dat u niet bij uw geld kunt en zo verder. De totale rente is dan de basisrente plus de bonus.

Klimrente sparen

Klimrente sparen kan op een deposito. Deze spaarvorm wijkt af van andere manieren van sparen. Met een klimrente deposito klimt de rente elk jaar volgens een van te voren aangeven schema. De vaste rente verandert niet met een zich wijzigende marktrente.

Collectieve garantie op sparen is belangrijk

Het depositogarantiestelsel in ons land garandeert dat uw geld tot 100.000 euro per persoon veilig is. Mocht een bank failliet gaan dan krijgt u uw geld terug van De Nederlandse Bank via het bestaande depositogarantiestelsel. Via deze garantie krijgt u uw geld terug en het zijn alle banken met een bankvergunning Nederland die dat vervolgens weer aan De Nederlandse bank terugbetalen. U spaart zo veilig. Spaart u bijvoorbeeld met uw partner op een en of rekening dan bedraagt de garantie het dubbele, te weten 200.000 euro. Dit geldt ook voor de meeste zakelijke rekeningen. Kijk dus of uw bank in deze top acht van banken staat die de hoogste spaarrente geven, want pas dan spaart u veilig tegen de hoogste rente op een spaarrekening.

Overzicht hoogste spaarrente, actueel overzicht, rentetarieven sparen vergelijken

Vele mensen zetten hun geld liever niet vast voor een bepaalde tijd en willen direct weer bij hun geld kunnen als dat nodig is. Direct en zonder boete. Dit kan op een aantal spaarrekeningen die ik hieronder met u naloop. Veranderen van spaarbank kan u dan ook veel geld opleveren.

Banken die regelmatig een hoge rente geven

Bekende banken die bekend zijn voor hun rente zijn:

Leaseplan bank

De Leaseplan bank is al vele jaren een koploper op de markt en geeft nog steeds een relatief hoge rente voor spaarders. U kunt bij deze bank kiezen voor een spaarrekening waarbij uw geld direct opneembaar is, maar ook voor een spaardeposito met een
hoge rente.

Centraal Beheer

Centraal beheer geeft een hoge rente. Dit is de spaarbank van Centraal Beheer. U kent Centraal Beheer ongetwijfeld ook van de talloze reclames met Even Apeldoorn bellen, maar dat is de verzekeringstak. De spaarrente krijgt u bij de bank van dit concern.

Anadolubank Nederland

De Anadolubank is onderdeel van de grote Turkse Anadolubank AS. U spaart ook bij deze bank in ons land veilig. De internet spaarrekening heet Alfa rente direct spaarrekening. U kunt er ook terecht voor een spaardeposito, maar dan moet u uw geld wat langer op de spaarrekening laten staan. De rente op de Alfa Spaarrekening wordt elk kwartaal bijgeschreven.

NIBC Direct

NIBC Direct opereert s op de Nederlandse markt als internetbank. NIBC Direct is onderdeel van de Nationale Investeringsbank in Den Haag, NIBC Bank. NIBC Direct staat regelmatig in de top lijst van banken die de hoogste rente geven en heeft ook vele deposito’s waaruit u kunt kiezen met een verschillende looptijd. De spaarrente op de internet spaarrekening wordt jaarlijks op 1 januari bijgeschreven die op de spaardeposito jaarlijks op aan het einde van de looptijd.

ASN Bank met ideaalsparen

De ASN Bank, vooral bekend van duurzaam en verantwoord sparen, heeft het aantal spaarrekeningen inmiddels sterk beperkt en maakt zo sparen zonder voorwaarden tegen een hoge rente mogelijk. Een hele verbetering.

Lloyds Bank Nederland

Lloyds Bank Nederland geeft u ook een garantie van 100.000 euro en valt onder het Europese stelsel van bankgaranties.

Nationale Nederlanden

Nationale Nederland is behalve verzekeraar ook bank en biedt vaak een mooie rente op spaargeld.

Argenta

Argenta is van oorsprong een Belgische bank. Ook Nederlanders kunnen hier sparen.

Vergelijk de spaarrente van 8 banken

Dat het zeer zinvol is om de spaarrente tussen banken onderling te vergelijken blijkt wel uit het feit dan genoeg banken die niet in de top 8 staan een rente geven die lager is dan 0,1% en zelfs 0 rente. Overstappen van spaarrekening is dan wel degelijk zeer zinvol. Door niet over te stappen verliest u veel rente terwijl bijvoorbeeld de Belastingdienst blijft veronderstellen dat u wel een mooi rendement maakt en blijft aankloppen om weer belasting te betalen over uw spaargeld en vermogen.

De verwachte spaarrente is een verder stijgende rente als de economie aantrekt

Zolang de ECB de rente laag houdt, zal deze laag blijven. Zodra de economie aantrekt en de ECB de teugels wat laat vieren, zal de spaarrente verder omhoog gaan. De rentetarieven op sparen goed vergelijken loont. Zet uw geld niet te lang vast.

Slot spaarrente top 8

Stap dus over als u te weinig rente op sparen krijgt. Overstappen van spaarrekening is zeer eenvoudig en een spaarrekening is via het internet zo geopend. Bevalt u de rente bij een bank niet meer dan verhuis u uw geld weer, zodat u altijd het beste rendement maakt en toch veilig spaart. Neem alleen met de maximale rente genoegen.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaargeld naar kleine bankenSpaargeld naar kleine bankenU kunt gerust sparen bij de kleine banken. Gaat u ook overstappen naar een andere bank voor een relatief hoge rente op u…
Hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente krijgt u eerder bij de nieuwe banken, een spaarplatform als Savedo en nieuwe spaarrekeningen dan b…
Hoogste rente sparen bij Nederlandse bankenHoogste rente sparen bij Nederlandse bankenWie de hoogste spaarrente in 2020 wil ontvangen, krijgt bij de middelgrote Nederlandse banken of verzekeraars, bijna een…
Hoogste spaarrente door staatssteun?Hoogste spaarrente door staatssteun?De hoogste spaarrente, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen. Als…

De belastingparadijzen voor zwart geldDe belastingparadijzen voor zwart geldWaar zijn de nieuwe belastingparadijzen? Wie geen risico wil lopen op een hoge boete gaat voor de hoogste spaarrente in…
Sparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen bij Aegon kan via de rekening flexibel internet. Deze spaarrekening geeft u een spaarrente die ook nog eens flexi…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 01-01-2021
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.