Hoogste spaarrente door staatssteun?

Hoogste spaarrente door staatssteun? De hoogste spaarrente, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen. Als u de hoogste spaarrente wilt, bekijkt u ook bij welke banken u de hoogste spaarrente op uw spaargeld krijgt. Profiteer van de hoogste spaarrente en vergelijk de actuele rente. LeasePlan Bankt, NIBC Direct geven een mooie hoge rente. Houd de ontwikkeling van de actuele rente dus in de gaten om de hoogste spaarrente te krijgen.

Hoogste spaarrente

De hoogste spaarrente is een relatief begrip. Het gaat om de hoogste rente ten opzichte van andere banken en spaarrekeningen. En dan zijn er tussen de verschillende spaarrekeningen ook nog vele verschillen mogelijk. Nogal wat overzichten met de hoogste spaarrente mengen de rekeningen met en zonder voorwaarden door elkaar, waardoor u de kans loopt appels met peren te vergelijken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het maakt voor u als spaarder immers nogal wat uit of u direct bij uw geld kunt of aan allerlei voorwaarden over inleg en opname van geld vast zit.

Waarom staatssteun voor banken?

Een aantal banken hebben staatssteun gehad. Denk aan de ING, ABN AMRO, NIBC Direct en Aegon. Met uitzondering van NIBC hebben al deze banken vele soorten spaarrekeningen. De ene rekening geeft een wat hogere, de andere een wat lagere rente. Daar doet de staatssteun weinig aan af. De staatssteun zorgde ervoor dat deze banken overeind konden blijven en niet failliet gingen, maar dat betekent zeker niet in alle gevallen dat deze banken uitblinken met een hoge spaarrente. Uiteraard is hierbij ook het beleid van de ECB van belang. Als deze centrale bank de rente laag houdt, zal ook voor een particuliere spaarder de spaarrente relatief laag zijn.

Spaarrente daalde sterk

Het punt is dat u als spaarder dus zelf goed moet opletten. De banken met staatssteun geven ook lage rentes. Let daarop, zeker als u niet of niet op tijd naar een andere spaarrekening overstapt. Het is dus veel te eenvoudig om te stellen dat juist de staatssteun een hoge spaarrente mogelijk maakt. De komende jaren zou de rente omhoog kunnen gaan, maar verdere stappen van de ECB kunnen dat wel eens verhinderen. In dat geval bent u het beste uit met een spaardeposito voor een langere tijd en met een vaste rente.

Veilig sparen bij een bank

En de hoogste spaarrente is niet alles zaligmakend: u moet niet alleen voor een hoge spaarrente kiezen, maar uw geld ook voldoende spreiden. Immers per instelling is per persoon tot een maximum van 100.000 euro spaargeld door de bankgarantie van De Nederlandse Bank gegarandeerd. Zit u boven dit bedrag, dan kunt u beter voor meerdere banken kiezen.

De hoogste spaarrente in Nederland vergelijken

De hoogste spaarrente vindt u niet zo zeer bij een bepaalde instelling, maar bij de voor u meest gunstige rekening van deze instelling. Banken hebben meerdere spaarproducten, van een direct opneembare rekening met variabele rente tot een termijndeposito waarop u de rente voor lange tijd kunt vastzetten. In Nederland vindt u bij de volgende rekeningen zonder beperkende voorwaarden regelmatig de hoogste spaarrente:
  • Leaseplan Bank.
  • Nationale Nederlanden.
  • NIBC Direct.
  • Anadolubank.
  • Centraal Beheer.
  • Knab.
  • ASR.

Blijf dus niet bij een bank die veel minder rente geeft.

Conclusie hoogste spaarrente door staatssteun

Een aantal rekeningen bij banken geven u de hoogste spaarrente. En dat kunnen net zo goed banken zonder staatssteun zijn. Wat de banken wel gemeenschappelijk hebben is een vaak lage rente, maar wie goed oplet haalt er toch nog een mooi rendement uit.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente krijgt u eerder bij de nieuwe banken, een spaarplatform als Savedo en nieuwe spaarrekeningen dan b…
Welke banken geven de hoogste spaarrente in NederlandWelke banken geven de hoogste spaarrente in NederlandOok in 2021 sparen met de hoogste spaarrente? Verander daarom direct van bank en kies voor een toprente, ook al is die t…
NIBC Direct: de kwartaalspaarrekeningNIBC Direct: de kwartaalspaarrekeningDe kwartaalspaarrekening van de NIBC Direct geeft een mooie rente voor wie het spaargeld een kwartaal laat staan. De spa…
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2020 voor e…

Zwart geld of de hoogste spaarrente in NederlandZwart geld of de hoogste spaarrente in NederlandZwart geld op een buitenlandse rekening is niet toegestaan en de controle hierop is ook in 2022 een speerpunt van de Bel…
Naar wie gaat de erfenis als u spaart via een bankNaar wie gaat de erfenis als u spaart via een bankHoe u spaart en bij wie u spaart kunnen direct bepalend zijn voor wie de erfenis krijgt en wat de bestemming van de tego…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 13-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.