Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)

Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank) De SNS Bank geeft niet alleen een hoge spaarrente in 2020, maar geeft u ook rente op uw betaalrekening. De SNS bank heeft zijn spaarrente regelmatig verhoogd. Ook het klimrente sparen bij de SNS bank is gunstig sparen. SNS geeft tot 0,8% rente. Verder is er internetsparen en maxisparen. De rente is aan de hoge kant. Bekijk ook de klimrente die oploopt naar 0,8% rente bij SNS. Bij een klimrente neemt de rente elk jaar toe. Of misschien toch kiezen voor Zilvervloot sparen?

Sparen en betalen bij de Volksbank in 2020


Volksbank SNS

In 2020 valt de SNS bank samen met een aantal andere merken onder de Volksbank:
 • SNS;
 • BLGWonen;
 • Regiobank;
 • ASN Bank.

SNS betalen en rente op betaalrekening en drie dagen rood staan

Met SNS Betalen krijg u rente over het saldo op de betaalrekening plus twee persoonlijke Wereldpassen en toegang tot uw online SNS Kasboek. Maar er is veel meer over SNS te vertellen. U mag zelfs zonder boete drie dagen rood staan.

Wie is SNS Bank?

Onderzoek onder spaarders geeft aan dat de SNS bank tot de vier meest betrouwbare banken in ons land behoort. En de SNS bank is niet klein. Tot de familie van deze bank behoren bijvoorbeeld ook SNS Regio Bank, SNS Reaal en de ASN Bank. De SNS bank is in handen van de Staat.

Depositogarantiestelsel en sparen

Sparen bij SNS betekent dat uw geld onder het depositogarantiestelsel valt. Hierdoor is per persoon en per instelling tot maximaal 100.000 euro van uw geld door De Nederlandse Bank gegarandeerd. Dat geldt ook voor het onderdeel ASN bank of SNS internetsparen. Als u veilig wilt sparen en een hoge rente ontvangen, is SNS sparen een uitstekende keuze vanwege de hoge rente.

Wat is SNS Internetsparen?

SNS internetsparen is sparen op een vrij opneembare spaarrekening zonder voorwaarden. U bent niet verplicht om regelmatige geld te storten of het geld enige tijd te laten staan. Aanvullende eisen zijn er verder niet. Uw geld is altijd bereikbaar en vrij opneembaar. Geen kosten en geen boete. Flexibel en een hoge rente, wat wilt u nog meer.

Hoe kan ik een spaarrekening openen bij SNS?

U opent bij SNS eenvoudig een spaarrekening online via internet. U geeft daarbij een tegenrekening aan van een bank in Nederland en klaar. U hoeft dus geen betaalrekening bij de SNS Bank te openen om te kunnen sparen via Plus Sparen en hoeft dus geen extra kosten te maken.

Wanneer wordt de rente bijgeschreven?

De Bank schrijft in januari van ieder jaar de rente bij. Als u voortijdig de rekening opzegt, wordt de rente bijgeschreven na opzegging van de rekening.

Veilig sparen en toch een hoge rente

Als u veilig wilt sparen en een hoge rente ontvangen, is internet sparen bij de SNS bank een goede keuze. Er is geen minimum inleg vereist en de spaarrente is aan de hoge kant. De voornaamste concurrenten zijn (januari 2020):
 • NIBC Direct met 0,2% rente zonder voorwaarden.
 • ASR met 0,2% rente.

Klimrente bij SNS of spaardeposito

De SNS bank biedt ook een klimrente aan, wat betekent dat de rente stijgt naarmate u het geld langer laat staan. De stand van de rente per 12 januari 2020:

klimrente:

 • 1 jaar: 0,03% rente;
 • 2 jaar: 0,04% rente;
 • 3 jaar: 0,15% rente;
 • 4 jaar: 0,25% rente;
 • 5 jaar: 0,50% rente.

spaardeposito:

 • 3 jaar: 0,1% rente;
 • 4 jaar: 0,15% rente;
 • 5 jaar: 0,20% rente;
 • 10 jaar: 0,80% rente.

Maxi sparen

Bij maxi sparen spaart u elke maand een bedrag van 50 tot 500 en is de rente 0,04%.

Hoogste spaarrente SNS bank

De SNS spaarrekeningen op een rij, 12 januari 2020:

Sparen bij SNS bankRente
Klimrentemaximaal 0,5%
Maxisparen0,04%
Internet sparen0,04%
Spaardepositotot 0,8%

Zilvervloot sparen

Haalt uw kind straks ook de Zilvervloot binnen? Dat kan met zilvervloot sparen bij SNS bank.

Slot

Veilig sparen betekent ook het spreiden van vermogen en spaargeld. Ook dan komen banken als SNS Bank, MoneYou, Centraal Beheer en Nationale Nederlanden automatisch in beeld. U krijgt zo een hoge rente op uw spaargeld, zeker als u kiest voor een klimrente.

Lees verder

© 2009 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2020 voor e…
MoneYou en depositogarantiestelselMoneYou en depositogarantiestelselHoe valt MoneYou onder het depositogarantiestelsel in 2020 en hoe is uw spaargeld of spaardeposito bij deze bank gegaran…
ASN Bank en depositogarantiestelselASN Bank en depositogarantiestelselIs uw spaargeld veilig bij de ASN Bank in 2020? Valt deze bank onder het depositogarantiestelsel en wat als die failliet…
Rentevergoeding op de betaalrekeningRentevergoeding op de betaalrekeningRente op een betaalrekening ontvangen kan wel degelijk. Bij de meeste banken krijgt u op uw betaalrekening geen rentever…

Sparen of schulden aflossenSparen of schulden aflossenSteeds meer gezinnen hebben grote schulden. Zodra ze geld over hebben, lossen ze hiermee schulden af. Toch is het vaak v…
Gratis betaalrekening en spaarrekening openenGratis betaalrekening en spaarrekening openenWilt u ook gratis uw bankzaken doen en gratis in 2020 een betaalrekening of spaarrekening openen waar allerlei voordelen…

Reageer op het artikel "Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 16-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: Hoogste spaarrente 2020
Schrijf mee!