ASN Bank en depositogarantiestelsel

ASN Bank en depositogarantiestelsel Is uw spaargeld veilig bij de ASN Bank? Valt deze bank onder het depositogarantiestelsel en wat als die failliet gaat? Wat is de relatie met SNS Reaal? De ASN is bekend door het duurzaam duurzaam sparen en beleggen in Nederland, maar ja die relatie met de SNS Bank. Wat betekent de nationalisatie van SNS Reaal voor uw geld bij deze ASN Bank?

ASN is onderdeel van de Volksbank in 2020 en 2021


De ASN Bank de duurzame bank

Samen met de Triodos bank is de ASN Bank een duurzame bank. De ASN Bank heeft een lange geschiedenis die destijds ontstond vanuit de vakbond. De vakbond had goed door dat slechte werkomstandigheden en een slecht milieubeheer uiteindelijk neerslaan op de werknemers die het werk moeten verrichten. Daaruit kwam de wil om voortaan een bank op te richten die in binnenland en buitenland aan de slag moest gaan met duurzaam en verantwoord investeren. Een sympathieke gedachte die sinds de oprichting in 1960 vele spaarders heeft getrokken. De bank wint regelmatig een prijs voor zijn activiteiten. En de bank staat niet stil. Waar vroeger vele spaarrekeningen en spaarvormen werden aangeboden, is besloten om in dit aantal spaarvormen het mes te zetten. Dat bespaart kosten en geeft de mogelijkheid om u een hoge spaarrente te geven.

ASN Bank is onderdeel van de Volksbank

De ASN Bank was een zelfstandige bank met maar één aandeelhouder: SNS Reaal. Nu SNS Reaal door een slechte vastgoed portefeuille in zwaar weer is geraakt, is ASN Bank een handelsnaam van de Volksbank N.V.

ASN Bank en het depositogarantiestelsel

Het depositogarantiestelsel van de Nederlandse Bank betekent ook voor de ASN Bank dat uw spaargeld per persoon tot een maximum van 100.000 euro is gegarandeerd. Samen met uw partner is dat een garantie van 200.000 euro. Voor elke bank en ook de ASN Bank geldt dat u beter onder deze bedragen kunt blijven met sparen. Voor veel mensen is dit maximum voldoende, voor anderen is het altijd beter om hun spaargeld over een paar banken te spreiden om zo veilig te zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat de ASN Bank zal omvallen. De ASN Bank draait goed. Bovendien is SNS Reaal een systeembank en een systeembank krijgt tot nu toe altijd steun van de Nederlandse Staat als dat nodig is, daardoor is het relatief veilig sparen bij een systeembank. Overigens kan ASN Bank ook worden verkocht aan een andere bank. Duurzaamheid scoort hoog en ASN Bank voldoet aan de eisen.

Sparen bij de ASN Bank

Sparen bij de ASN Bank doet u op een spaarrekening waarvan het geld ook weer direct is op te nemen, Ideaalsparen, of op een spaardeposito:

ASN Ideaal sparen

Bij het ASN Ideaalsparen is uw tegoed altijd vrij opneembaar en zijn er geen verplichtingen om regelmatig geld te storten.

ASN Jeugdsparen

Jeugdsparen kan voor een kind of kleinkind in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Het geld staat vast tot de achttiende verjaardag en geeft een mooie spaarrente.

ASN Depositosparen

Deposito sparen kan ook. U kunt kiezen uit een spaardeposito voor 1 tot en met 10 jaar.

Conclusie ASN Bank en depositogarantiestelsel 2020 en 2021

De ASN Bank valt volledig onder de garantie van het depositogarantiestelsel. Dat betekent een garantie van 100.000 euro per persoon, particulier en zakelijk. De bank biedt allerlei vormen van sparen aan waarbij het geld wordt geïnvesteerd in duurzame projecten in de wereld. De bank heeft geen groot kantorennetwerk en maar slechts één administratiekantoor, in Den Haag. Weinig kosten dus. Daardoor kan de bank u een hoge en duurzame rente aanbieden.
© 2013 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
MoneYou en depositogarantiestelselMoneYou en depositogarantiestelselHoe valt MoneYou onder het depositogarantiestelsel in 2020 en hoe is uw spaargeld of spaardeposito bij deze bank gegaran…
Depositogarantiestelsel in 2021/'22Depositogarantiestelsel in 2021/'22Ook met het depositogarantiestelsel is sparen niet zonder risico. Let voor uw spaargeld bij een Nederlandse of buitenlan…
Spaargeld veilig stellen: spaargeld 2020Spaargeld veilig stellen: spaargeld 2020Uw spaargeld in 2020 en 2021, is het veilig? Het coronavirus kan nog lelijke gevolgen hebben. Een faillissement van uw b…
Spaargarantie depositogarantiestelsel omlaag (spaargeld)?Spaargarantie depositogarantiestelsel omlaag (spaargeld)?Depositogarantiestelsel, wat gaat er gebeuren met de spaargarantie in 2020? Het depositogarantiestelsel regelt de spaarg…

Centraal Beheer Achmea en een veilig depositogarantiestelselCentraal Beheer Achmea en een veilig depositogarantiestelselHoeveel spaart u met de renteplus rekening van Centraal Beheer Achmea? Is dat veilig? Een verzekeringsmaatschappij valt…
Sparen kunt u niet alleen bij de bank, maar ook bij de superSparen kunt u niet alleen bij de bank, maar ook bij de superSparen is een leuke bezigheid, vooral als het ook nog extra geld en/of goederen opbrengt. Niet alleen volwassenen, maar…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 28-11-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.