InfoNu.nl > Financieel > Sparen > MoneYou en depositogarantiestelsel

MoneYou en depositogarantiestelsel

MoneYou en depositogarantiestelsel Hoe valt MoneYou onder het depositogarantiestelsel in 2019 en hoe is uw spaargeld of spaardeposito bij deze bank gegarandeerd? MoneYou geeft ook nog eens een hogere spaarrente dan de grotere banken, hoe kan dat dan? Welke garantie biedt deze bank u, wat is het depositogarantiestelsel en waar vindt u een filiaal van MoneYou? Dit is een goed voorbeeld van een kleinere bank als merk van een grote bank. De kleinere bank kan wel een hoge spaarrente geven, de grote niet, terwijl de garantie gelijk is.

De voordelen van bank MoneYou


MoneYou is van ABN AMRO

MoneYou is een dochter van ABN AMRO en valt volledig onder die garantie die een spaarrekening bij ABN AMRO biedt. MoneYou is begonnen als een hypotheekbank, maar is zijn activiteiten verder gaan uitbreiden met het online sparen. Zakelijk en particulier. Daarin is de bank succesvol. Dat komt doordat het internet sparen snel is geregeld en deze dochter in het algemeen een hoge rente op spaarrekening en spaardeposito geeft. Hoger dan de grotere banken geneigd zijn om te doen. Dat MoneYou dit kan doen, komt vooral doordat de bank geen filialen heeft en dus niet opgezadeld zit met een duur kantorennetwerk.

Spaargeld veilig, wat is de garantie van het depositogarantiestelsel?

Een bank kan failliet gaan, daarvan zijn voorbeelden bekend. MoneYou is onderdeel van ABN AMRO en ABN AMRO is een staatsbank. Het risico dat u uw spaargeld bij deze bank kwijt raakt is dus klein. Wel doet u er bij elke bank verstandig aan om niet meer dan 100.000 euro aan spaargeld te hebben. MoneYou valt onder het depositogarantiestelsel van ABN AMRO. Dat houdt in dat per persoon tot 100.000 euro aan geld, spaargeld en gewone rekeningen, volstrekt veilig is. Als u een en/of rekening hebt geldt ook de garantie per persoon en is er dus 200.000 euro gegarandeerd. Als u een zakelijke rekening hebt, is dit, onder voorwaarden ook tot 100.000 euro gegarandeerd.

Ik heb een rekening bij MoneYou en ABN AMRO, hoe groot is de garantie van het depositogarantiestelsel dan?

Zolang ABN AMRO grotendeels een staatsbank is, is de garantie in de praktijk 100%. Zodra ABN AMRO volledig naar de beurs gaat, hebt u weer te maken met de normale regels van het depositogarantiestelsel met een maximum van een ton aan spaargeld. Waar u tegen die tijd wel op moet letten is dat MoneYou een soort van merk van ABN AMRO is en daardoor en uw geld bij ABN AMRO als MoneYou onder dezelfde garantie valt. Dat wil zeggen een bedrag van 100.000 euro voor beide banken tegelijkertijd en niet per bank.

Wat is MoneYou Easy voor hypotheek?

Bij deze bank kunt u eenvoudig een hypotheek afsluiten. Een hypotheekofferte aanvragen gaat ook online. Meerdere hypotheekvormen kunnen worden afgesloten. U kunt een hypotheek afsluiten met hypotheekadvies maar ook zonder. Een hypotheek aanvragen zonder hypotheekadvies, dat kan met de MoneYou Easy hypotheek. Deze heeft geen afsluitprovisie. Een hypotheek aanvragen zonder afsluitprovisie is veel goedkoper, maar vooral geschikt voor wie precies weet wat hij voor hypotheek wil. De MoneYou Easy hypotheek is er met een looptijd van één jaar tot en met dertig jaar. Daarbij kunt u kiezen uit een vaste rente of een variabele rente.

Slim sparen bij MoneYou

Wie bij deze dochter van ABN AMRO wil sparen, heeft veel keuze om te sparen. Van een direct opneembare spaarrekening met 0,30% spaarrente tot een kwartaalrekening en een spaardeposito. De maximale looptijd van een spaardeposito is twee jaar vast. Zet u uw spaargeld eind 2019 een half jaar vast, dan is de rente tot 0,4%. Veel keuze en veilig, wat wilt u nog meer?

Lees verder

© 2013 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen met de hoogste rente bij kleinere bankSparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2019 voor e…
Sparen - super veilig sparen bij de Rabobank in 2019Sparen - super veilig sparen bij de Rabobank in 2019Sparen bij de Rabobank in 2019? De Rabobank was altijd de meest veilige bank in ons land om bij te sparen. Super veilig…
ABN AMRO komt met nieuwe spaarrekening: Direct SparenABN AMRO komt met nieuwe spaarrekening: Direct SparenDirect sparen bij ABN AMRO kan op vele manieren. Direct sparen, direct kwartaal sparen of pinsparen? ABN AMRO heeft in 2…
Nog veiliger sparen door nieuwe bankgarantieNog veiliger sparen door nieuwe bankgarantieHet tumult bij de banken de laatste jaren is een hele goede reden om de bankgaranties, veilig sparen en het depositogara…
Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)De SNS Bank geeft niet alleen een hoge spaarrente in 2019, maar geeft u ook rente op uw betaalrekening. De SNS bank heef…

Reageer op het artikel "MoneYou en depositogarantiestelsel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 03-01-2019
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: MoneYou spaarrente
Schrijf mee!