Sparen met de hoogste rente bij kleinere bank

Sparen met de hoogste rente bij kleinere bank Sparen bij een kleinere bank kan aantrekkelijk zijn en is tegen de hoogste rente. Kies bij het sparen ook in 2020 voor een kleine bank. Vergelijk zelf en kies de hoogste rente en dus het hoogste rendement op sparen. Waar moet u zijn om veilig te sparen en toch een hoge rente op sparen te krijgen? De LeasePlan Bank voert regelmatig samen met Nationale Nederlanden en Lloyds de ranglijst aan met de hoogste rente, niet de grootbanken. De concurrentie is groot tussen de banken, waardoor de spaarrente stijgt.

Bij welke kleine bank gaat u sparen in 2020/'21?


Een grote systeembank

Een systeembank is too big to fail: dat wil zeggen dat een dergelijke bank niet mag omvallen. De overheid zal een systeembank altijd redden. Denk aan een bank als de ING of ABN AMRO. De bankverzekeraar ING heeft voor 1.500 miljard aan uitstaande middelen, grofweg twee maal alles wat we in Nederland verdienen. Enorme bedragen zijn dit bij enorme instellingen die niet mogen omvallen. Uw spaargeld is er veilig, maar deze grote banken geven in 2020 niet de hoogste spaarrente, ze kunnen namelijk goedkoop geld lenen bij de ECB en geld stallen bij de ECB kost ze geld.

Hoogste rente bij kleinere bank

Het is dan ook niet onlogisch dat de regering liever meerdere kleine banken in ons land ziet in plaats van enkele zeer grote banken. Maar daarmee is niet gezegd dat een kleine bank niet kan omvallen. Dat banken kleiner en veiliger moeten worden, onderstreept ook nog eens dat u beter uw geld over meerdere banken kunt spreiden en de rente goed moet vergelijken. Verschillende stress tests geven aan dat Nederlandse banken veilig zijn, maar door uw geld te spreiden (net zoals u dat bij beleggen zou doen), verkleint u voor u zelf het risico dat u spaargeld verliest bij de neergang van een bank.

Rente banken vergelijken

Eigenlijk is er maar één zekerheid: het depositogarantiestelsel. In 2020 is het zo dat dat voor alle banken met een Nederlandse banklicentie geldt dat uw spaargeld per persoon en per instelling tot maximaal 100.000 euro is gegarandeerd. Een en/of rekening bij een bank biedt u een maximale garantie van 200.000 euro. Hebt u meer spaargeld dan doet u er goed aan om nog een andere bank voor uw spaargeld uit te kiezen. Wie (zeer) vermogend is, loopt het risico op een negatieve rente. Zij doen er zeker verstandig om te kiezen voor spreiding van vermogen.

Sparen tegen hoogste rente

Wie wil sparen tegen de hoogste rente, zal zien dat hij over het algemeen niet bij de grote banken terecht kan. Wie tegen een hoge spaarrente wil sparen en dat op een spaarrekening zonder voorwaarden, komt al snel uit bij de kleinere banken die onder het depositogarantiestelsel vallen.

Spaarrente per 18 oktober 2020:

 • Nationale Nederlanden: 0,07%;
 • Centraal Beheer: 0,04%;
 • NIBC: 0,15%;
 • Anadolubank: 0,08%;
 • Knab: 0,04%;
 • Lloyds Bank Nederland: 0,30%;
 • LeasePlan Bank: 0,10%.

Sparen onder voorwaarden

Natuurlijk kunt u veilig sparen op een spaarrekening met voorwaarden over inleg en opnames, maar u bent dan wel minder flexibel. Een spaarrekening voor een kind is vaak aan meerdere voorwaarden gebonden, maar geeft wel dikwijls een hoge rente. De reeks met toprente ziet er voor een spaarrekening met voorwaarden als volgt uit per 18 oktober 2020:
 1. Knab Kwartaal Sparen: 0,06%;
 2. SNS Jeugd Sparen: 0,20%;
 3. ASN Jeugdsparen: 0,55%;
 4. RegioBank (diverse rekeningen): 0,20%;
 5. NIBC Direct Kwartaalspaarrekening: 0,20%.

Tot slot kunt u kiezen voor een spaardeposito met een vaste rente en een vaste looptijd.

Slot sparen in 2020

En wie zo wil sparen, heeft toch nog voldoende keuze om veilig te kunnen sparen tegen een hoge rente. Een spaarrekening is tegenwoordig eenvoudig en gratis te openen via internet.
© 2009 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoge spaarrente LloydsHoge spaarrente LloydsLloyds geeft u op de direct opneembare rekening een hoge rente wanneer u die vergelijk met de spaarrente bij andere bank…
Hoogste rente sparen bij Nederlandse bankenHoogste rente sparen bij Nederlandse bankenWie de hoogste spaarrente in 2020 wil ontvangen, krijgt bij de middelgrote Nederlandse banken of verzekeraars, bijna een…
Hoogste spaarrente door staatssteun?Hoogste spaarrente door staatssteun?De hoogste spaarrente, bij welke bank vindt u die spaarrente? Niet bij de banken die eerder een staatssteun kregen. Als…
Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteInternetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteIs het in 2022 nog mogelijk om te sparen met hoge rente? De gewone internet spaarrekening is nog altijd aantrekkelijk va…

Spaarvormen Deposito en spaardepositoSpaarvormen Deposito en spaardepositoZeker wanneer mensen jong zijn, leggen ze maandelijks een vast bedrag opzij voor de toekomst. Heel veel mensen sparen, z…
Spaarrekening ook bij Leaseplan bank interessantSpaarrekening ook bij Leaseplan bank interessantSparen bij Leaseplan bank? Deze bank geeft in augustus 2020 een rente van 0,15% op de spaarrekening en tot 0,85% op een…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 01-01-2021
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.