Rentevergoeding op de betaalrekening

Rentevergoeding op de betaalrekening Rente op een betaalrekening ontvangen kan wel degelijk. Bij de meeste banken krijgt u op uw betaalrekening geen rentevergoeding. U moet betalen voor een bankrekening als u rood staat. Er zijn gelukkig banken zoals de SNS bank. Die geeft in januari 2020 nog rente op uw betaalrekening, annex spaarrekening. Ook de ASN bank geeft rente op de betaalrekening.

Spaarrente op betaalrekening als rentevergoeding

Kies voor een betaalrekening met een hoge spaarrente en niet met een spaarrente van nul (Triodios januari 2020), want dan kunt u beter een aparte spaarrekening of een spaardeposito kiezen. Als de rente op een betaalrekening laag is, heeft het weinig zin om een nieuwe betaalrekening te openen. Als u bij de bank al een betaalrekening hebt, compenseert het voor een deel de kosten van het betaalpakket.

Betalen met betaalrekening in plaats van rente op betaalrekening

De banken klagen over de betaalrekeningen. Die zouden veel geld kosten en te weinig opbrengen. Ook daar hebben de banken een oplossing voor bedacht. U betaalt gewoon voor uw pasje jaarlijks of per kwartaal, u betaalt voor enveloppen, voor de afschriften, voor het openen van een betaalrekening.

Klanten en banken

Eigenlijk is dat toch heel raar. Elke ondernemer zal toch proberen een klant te behouden, en kijken of hij die klant meer kan bieden. Alleen kijken naar de rendementen op de betaalrekening lijkt erg kortzichtig, immers wie betaalt, woont ook ergens en nieuwe goederen zal aanschaffen. Een slimme bank kan daaraan ook weer nieuwe financiële producten koppelen. Wie een huis koopt zal toch vaak een hypotheek afsluiten, wie een auto koopt kan toch ook vaak een passend aanbod worden gedaan. En zo zijn nog wel meer voorbeelden te noemen.

Banken en trouw

Nu gokken misschien vele banken er op dat klanten hun bank trouw zullen blijven. Maar ook dat lijkt een misrekening. Via internet is zo elders een rekening geopend. Vaak gaat het dan nog om banken, die niet de last dragen van een enorm kantorennetwerk, maar via internet gemakkelijk op maat producten kunnen aanbieden. Veel logischer is het dan toch, om klanten wat te paaien en ze een vergoeding op hun betaalrekening te geven. Dat is voor de klant ook prettig. Hij hoeft niet steeds over te boeken naar een spaarrekening en is verder nergens toe verplicht. Hapt de klant vrijwillig, dan heeft de bank, zo leert de praktijk, er vaak een langdurige tevreden klant bij.

De SNS bank met rentevergoeding op betaalrekening

De SNS bank vergoedt 0,4% rente op de betaalrekening. U betaalt wel kosten voor de betaalrekening, maar als u die al had is dat geen probleem. Dit is inclusief twee persoonlijke wereldpassen en online SNS Kasboek. Bovendien kunt u met automatisch sparen zelf instellen hoe vaak en hoeveel u wilt sparen.

De ASN bank met rentevergoeding op betaalrekening

De ASN bank vergoedt ook een rente over een positief saldo op de betaalrekening. Deze creditrente bedraagt 0,03%. De betaalrekening kost in 2020 1,65 per maand. ASN bank is een volledige bank waar u kunt betalen, sparen en duurzaam beleggen. Online zaken doen is eenvoudig, maar u kunt natuurlijk ook de app gebruiken en uw betalingen doen via uw smartphone.

MoneYou Go

Bij MoneYou Go hebt u een gecombineerde betaalrekening en spaarrekening. U krijgt dus rente op uw betaalrekening.

Spaarrekening openen via het internet

Het openen van een spaarrekening via internet is snel en gratis. Een goed voorbeeld is het sparen bij MoneYou: een spaarrekening is zo geopend.

Lees verder

© 2007 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)De SNS Bank geeft niet alleen een hoge spaarrente in 2020, maar geeft u ook rente op uw betaalrekening. De SNS bank heef…
Banken, goedkoop bankieren en betalen in 2020Banken, goedkoop bankieren en betalen in 2020Een goedkope betaalrekening graag in 2020. Goedkoop bankieren en betalen, en zo geld besparen of zelfs een gratis betaal…
Sparen: Hoe maak je een keuze voor de juiste spaarrekening?Wanneer je graag je vermogen een beetje wilt laten groeien, is het goed om te weten dat er verschillende soorten spaarre…

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening KIFIDKlachteninstituut Financiële Dienstverlening KIFIDEen klacht indienen over verzekeraar of bank? Wat doet het KIFID voor u met uw klacht? Ons land heeft meerdere instantie…

Reageer op het artikel "Rentevergoeding op de betaalrekening"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

De Raaf Arnhem, 01-09-2011 21:57 #1
Bedankt voor de informatie. Ik ben zeer slecht te spreken over de service van de sns bank in Arnhem. Ze zijn nergens meer te vinden en het verhelpen van een storing aan mijn bankpas duurt twee weken. waardoor ik twee weken niet bij mijn geld kan. Bizar dit soort praktijken! Ik ben op zoek naar een andere bank. En uw artikel kwam mij goed van pas. bedankt! Reactie infoteur, 04-07-2020
Beste De Raaf Arnhem,
Graag gedaan!
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 24-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Veilige bank
Reacties: 1
Schrijf mee!