De hoogste spaarrente op termijnrekening (BE)

De hoogste spaarrente op termijnrekening (BE) De hoogste vaste spaarrente krijgt u vooral op een termijnrekening, termijndeposito of spaardeposito. Bij welke bank moet u voor deze depositorente zijn? Waarom een termijndeposito kiezen? Vergelijk ook de rente op een termijnrekening, termijndeposito’s en spaardeposito's met de hoogste rentes op een spaarrekening en bekijk de uiteenlopende looptijden. Kies anders voor de hoogste spaarrente op een spaarrekening zonder voorwaarden, wat een alternatief voor een spaardeposito kan zijn. De spaarrente gaat mogelijk verder omhoog.

Termijndeposito of spaardeposito kiezen

Het grootste verschil tussen een gewone spaarrekening en een termijndeposito of spaardeposito is de periode waarin uw geld en de rente vast staan. Gedurende de looptijd van een deposito kunt u meestal niet vrij over uw geld beschikken. Als beloning daarvoor krijgt u een vaste rente die meestal hoger is dan op een rekening met een variabele spaarrente. U kunt kiezen uit een looptijd van enige weken tot meerdere jaren. Hoe langer de looptijd van uw deposito, hoe meer rente. Het verschil in voorwaarden met een andere spaarrekening rekening waaraan voorwaarden zijn gekoppeld hoeft niet groot te zijn. Immers:
  • Er zijn vele rekeningen met allerlei ingewikkelde voorwaarden, waarbij een opname van geld ook niet eenvoudig mogelijk is. Het zijn weliswaar geen deposito's, maar ze lijken er veel op.
  • Er zijn ook korte termijn termijndeposito’s met een looptijd van 1 maand tot enkele maanden. Het geld ligt dus niet noodzakelijkerwijze lange tijd vast.

Spaarrente bij banken vergelijken

Wie de rentes in Nederland vergelijkt, weet dat de banken die momenteel de hoogste rentes bieden op rekeningen zonder voorwaarden en volledig onder de garantie van de Nederlandse bank vallen:

De vraag is hierbij altijd: hoe lang blijft dat zo. De rentes op de rekeningen kunnen elke dag weer worden aangepast, terwijl de rentes op de termijndeposito’s gedurende de looptijd vast staan. Nogal wat particulieren, kiezen daarom voor een rente mix. Ze nemen een rekening met een direct opvraagbaar tegoed om voldoende liquide te kunnen zijn en combineren dat met termijndeposito’s.

Deposito: voordelen en nadelen spaardeposito

Enkele voordelen en nadelen van een deposito op een rij:

Voordelen van een termijndeposito of termijnrekening:

Vaak de hoogste rente.
Het is een vaste gegarandeerde rente voor de hele looptijd.
Geen afsluitkosten en geen beheerskosten.
Een hogere inleg geeft meestal ook een hogere rente.
Er is veel keuze.
Een spaardeposito valt onder de bankgarantie.

Nadelen van een termijndeposito of termijnrekening:

Het geld ligt vast.
Bijstorten kan niet. Daarvoor moet u een nieuw deposito openen.
Als u verwacht dat de rente gaat stijgen, dan kunt u beter wachten met een langdurig deposito af te sluiten.

Termijndeposito met de hoogste spaarrente in België

Omdat de looptijd van termijndeposito's en spaardeposito's nogal kunnen verschillen, heb ik onderstaande tabel opgesteld met daarin de bekendste banken en de hoogste rente op termijndeposito's en spaardeposito's. De looptijd varieert van 1 maand tot en met 2 jaar. Bij deze banken u moet zijn voor een hoge spaarrente:

De hoogste spaarrente op een termijnrekening in België:

  • Izola Bank.
  • CKV
  • Aion Bank.
  • Europabank.
  • Bank de Cremer.

Conclusies uit de tabel met de hoogste rente op een spaardeposito

Uit de tabel zijn een aantal opvallende conclusies te trekken:
  1. U kunt bij steeds meer banken terecht voor een deposito voor de kortere termijn.
  2. De rente begint vooral op te lopen bij een looptijd van zes maanden of meer.
  3. De grote banken zijn niet echt interessant.

Slot

Keuze genoeg dus. Stop niet al uw geld in één mandje, maar spreidt uw geld over verschillende spaarbanken, waarbij u per bank de voor u voordeligste optie kiest. Dan spaart u het meeste.

Lees verder

© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Deposito van een jaar of meer is niet veilig bij de bank?Deposito van een jaar of meer is niet veilig bij de bank?Al in oktober 2008 is in Nederland de garantie voor een deposito voor een periode van 1 jaar verhoogd naar 100.000 euro.…
Bigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank is buitenlandse spaarbank waar u kunt sparen met een hoge spaarrente op een spaardeposito. U kunt zo met een dep…
Welk spaardeposito kiest u het besteWelk spaardeposito kiest u het besteWelk spaardeposito of welk termijndeposito kiest u in 2021 voor een mooi rendement? Een spaardeposito of termijndeposito…
Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteInternetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste renteIs het in 2022 nog mogelijk om te sparen met hoge rente? De gewone internet spaarrekening is nog altijd aantrekkelijk va…

Hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente krijgt u eerder bij de nieuwe banken, een spaarplatform als Savedo en nieuwe spaarrekeningen dan b…
Spaarbank & hoe veilig is sparen bij de bankSpaarbank & hoe veilig is sparen bij de bankU zult ook in 2020 willen kiezen voor het hoogste rendement op uw geld. Maar hoe veilig en betrouwbaar kunt u sparen bij…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 13-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.