Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste rente

Internetspaarrekening of een spaardeposito met hoogste rente Is het in 2022 nog mogelijk om te sparen met hoge rente? De gewone internet spaarrekening is nog altijd aantrekkelijk vanwege het gemak, maar denk voor de spaarrente ook eens aan een spaardeposito of een termijndeposito. Bij een spaardeposito is de spaarrente namelijk meestal hoger en staat vast voor de duur van het spaardeposito. NIBC Direct biedt vooral veel keuze aan spaardeposito's, maar heeft ook de direct opneembare internet spaarrekening in 2022. Maar er is meer.

Spaardeposito, Nederlanders sparen veel

Nederlanders lijken wel super spaarders. Op alle soorten spaarrekeningen bij elkaar staat naar schatting 300 miljard euro. In 2022 zal later in het jaar naar verwachting de rente omhoog gaan en met een variabele rente profiteert u direct mee van een hogere rente. De inflatie is al fors op de rente vooruitgelopen.

De rente op een internet spaarrekening

De rente op een internet spaarrekening is hoger dan op een gewone spaarrekening. Zeker bij de grote banken, zoals ABN AMRO en de ING. Sterker nog: altijd werd geadverteerd met de slagzin dat een internet spaarrekening voor een bank goedkoper is dan een gewone spaarrekening en daardoor een hogere rente kan worden geboden.

Kwartaalrekening openen

De kwartaal rekeningen bij het internet sparen bij de grote banken bieden meestal de hoogste rentes, maar zitten vol beperkende voorwaarden die vaak een hoop gedoe geven en waarschijnlijk mensen afschrikken.

Spaarbank met hoge rente

Inmiddels zijn er ook allerlei kleinere banken en nieuwkomers die een gunstige rente bieden. Denk aan NIBC Direct, Lloyds en de LeasePlan Bank. Opvallend bij deze niche spelers is dat ze een hoge rente bieden zonder dat u hoeft te kiezen voor internet sparen. Naar verwachting hebben veel spaarders hun geld verplaatst van een internet spaarrekening naar deze banken. Relatief nieuw is ook Centraal Beheer die een hoge spaarrente geeft.

Internetspaarrekening of een spaardeposito en termijndeposito?

Maar dat lijkt niet de enige verklaring voor de daling bij internet spaarrekeningen. Veel Nederlanders kiezen ook voor spaardeposito’s. Niet onverstandig, want er is veel keuze en de rente is niet overal even hoog. Niet dat u verplicht bent om uw geld lang vast te leggen. Sommige banken bieden al deposito's aan voor drie maanden vast. An de andere kant van het spectrum liggen de deposito's met een looptijd van 20 of 30 jaar, eveneens met een vaste rente voor de gehele periode.

Er is dus veel variatie aanwezig. Soms is er bij een bank ook een looptijd korter dan een jaar mogelijk. Bij een deposito voor een paar maanden kan het interessant zijn om de daarop geboden rente eens te vergelijken met wat u op een direct opneembare spaarrekening kunt krijgen. Niet altijd blijkt de rente op een kortlopend deposito namelijk hoger te zijn. Wat u dan vooral koopt is de zekerheid dat u een paar maanden een vaste rente krijgt. Bij een deposito met een langere looptijd is het in zijn algemeenheid zo dat de spaarrente hoger is dan op een spaarrekening waarvan u direct geld kunt opnemen. In zijn algemeenheid, want ook dan loont het de moeite om dit nog even na te gaan.

Slot

Een overstap naar een spaardeposito is vooral verstandig als u uw geld langer kunt vastzetten. Voor een paar maanden is het verschil niet erg groot tussen een gewone spaarrekening en een spaardeposito en bij vooral de grootbanken levert een spaardeposito voor de korte termijn,zelfs minder spaarrente op. De verstandige spaarder stapt snel over of bekijkt binnen de bank waar hij nu bankiert of er meer rente te halen is.

Lees verder

© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente Credit EuropeSpaarrente Credit EuropeDe Credit Europe Bank, CE, biedt heeft in 2021 voor u een spaarrekening zonder voorwaarden. De internet spaarrekening ku…
De ATB internet spaarrekeningDe ATB internet spaarrekeningOp de ATB internetspaarrekening van de AT Bank krijgt u vooral een mooie rente op een spaardeposito. Daarmee is dit is e…
Bigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank is buitenlandse spaarbank waar u kunt sparen met een hoge spaarrente op een spaardeposito. U kunt zo met een dep…
Deposito van een jaar of meer is niet veilig bij de bank?Deposito van een jaar of meer is niet veilig bij de bank?Al in oktober 2008 is in Nederland de garantie voor een deposito voor een periode van 1 jaar verhoogd naar 100.000 euro.…

ING Bank: jongerenrekening, betaalrekening voor je kindING Bank: jongerenrekening, betaalrekening voor je kindDe jongerenrekening is een betaalrekening voor een kind van 12 tot 18 jaar, voor kinderen tot en met 11 jaar kunt je bij…
Welk spaardeposito kiest u het besteWelk spaardeposito kiest u het besteWelk spaardeposito of welk termijndeposito kiest u in 2021 voor een mooi rendement? Een spaardeposito of termijndeposito…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 12-04-2022
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.