Een flexibel deposito met hoge rente

Een flexibel deposito met hoge rente Spaargeld op een spaardeposito zetten in 2021 en toch flexibel zijn, kan met een flexibel deposito. Zo hebt u de zekerheid dat u ook tussentijds geld kunt opnemen. U krijgt zo een hoge rente zonder dat u onnodig lang aan de rekening vast zit. Wees flexibel met een flexibel deposito of kies een spaarrekening waarvan uw geld alle dag direct opneembaar is. Bekijk welke rente u bij een bank krijgt en wat een flexibel deposito is. Wie tussentijd geld opneemt, betaalt een retourrente.

Het spaardeposito is voor langere tijd een vaste hoge spaarrente

Spaardeposito’s en termijndeposito’s zijn er voor mensen die hun geld wat langer kunnen wegzetten. Belangrijk voordeel van een deposito is dat de rente meestal wat hoger is dan op een spaarrekening zonder voorwaarden. Belangrijk nadeel is, dat u niet direct bij uw geld kunt.

Welke beperkende voorwaarden bij een spaarrekening?

Een belangrijke voorwaarde van spaardeposito’s is dat u er niet ongestraft bij kunt voordat de looptijd is verstreken. En soms helemaal niet, uitzonderingen daargelaten zoals bij overlijden van de rekeninghouder of de aankoop van een nieuw huis. Een spaardeposito is juist winstgevend als u het de volle tijd kunt laten staan en al die tijd kunt sparen tegen een hoge rente. U doet er dan ook altijd goed aan om de voorwaarden van een deposito goed te lezen.

Een flexibel deposito openen

Bij een flexibel deposito bestaat wel de mogelijkheid om tussentijd geld op te nemen. Deze flexibiliteit brengt echter wel kosten met zich mee, maar als het moet kan het wel. En dat is wel erg prettig. De kosten om tussentijds geld van een deposito op te nemen kunnen per aanbieder fors verschillen.

Voorbeeld van de kosten van een deposito

Stel u neemt een flexibel deposito van € 10.000 en legt dat vast en wilt daarvoor een zo hoog mogelijke rente. Dat is voor u uitgezocht en levert het volgende aanbod per 1 januari 2021 op voor de hoogste spaarrente op een deposito:

Bank en depositoRenteOpnamekosten
Yapi Kredi Euro-Plus Deposito tot 0,90% 1% op jaarbasis
ASN Depositosparentot 0,35% 1,25% per jaar en maximaal 5% over opnamebedrag
SNS Keuze Deposito tot 0355 1,25% per niet verstreken jaar en met een maximum van 4,50%

Conclusie flexibel sparen op een flexibel deposito

Hieruit blijkt dat als u het geld de volle periode kunt laten staan, u het beste uit bent bij Yapi Kredi. Stel echter dat u noodgedwongen het geld een maand eerder nodig hebt en dus bij het eerder opnemen van geld kosten moet betalen. Dan betaalt u bij de ASN bank 1,25% per niet volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 5% boeterente over het opgenomen bedrag. Dat betekent dat u bij de ASN bank dus zelfs negatief uitkomt als u uw geld eerder nodig heeft en dus een retourrente moet betalen. Let wel, de actuele spaarrentes veranderen voortdurend.

Slot

Als u niet geheel zeker weet of u het geld een vol jaar kunt missen, maar wel een hoge rente wilt, moet u de verschillende aanbieders dus goed vergelijken. Bovenstaand voorbeeld verduidelijkt dat nog eens ten volle.

Lees verder

© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank, buitenlandse spaarbank in NederlandBigbank is buitenlandse spaarbank waar u kunt sparen met een hoge spaarrente op een spaardeposito. U kunt zo met een dep…
Wanneer deposito sparen?Wanneer deposito sparen?Hoe kunt u ook in 2022 succesvol deposito sparen met een spaardeposito bij een bank, zeker nu de inflatie zo hoog is? De…
Sparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen bij Aegon kan via de rekening flexibel internet. Deze spaarrekening geeft u een spaarrente die ook nog eens flexi…
Spaarrente jaar vastSpaarrente jaar vastHet heeft zeker zin om uw spaarrente in 2022 een jaar vast te zetten, maar hoe doet u dat slim? In een periode van lage…

Spaarbank & de vermogensspaarrekening van ABN AMROSpaarbank & de vermogensspaarrekening van ABN AMRODe Vermogens Spaarrekening 2019 van ABN AMRO is interessant voor de trouwe spaarder die zijn geld een jaar laat staan te…
Hoge rente op achtergesteld depositoHoge rente op achtergesteld depositoWat is een achtergestelde deposito? Wie zijn geld wat langer kan wegzetten, kiest voor een spaardeposito vanwege de hoge…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 17-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.