InfoNu.nl > Financieel > Sparen > Een flexibel deposito met hoge rente

Een flexibel deposito met hoge rente

Een flexibel deposito met hoge rente Spaargeld op een spaardeposito zetten in 2018 en toch flexibel zijn, kan met een flexibel deposito. Zo hebt u de zekerheid dat u ook tussentijds geld kunt opnemen. U krijgt zo een hoge rente zonder dat u onnodig lang aan de rekening vast zit. Wees flexibel met een flexibel deposito of kies een spaarrekening waarvan uw geld alle dag direct opneembaar is. Bekijk welke rente u bij een bank krijgt en wat een flexibel deposito is. Wie tussentijd geld opneemt, betaalt een retourrente.

Het spaardeposito is voor langere tijd een vaste hoge spaarrente

Spaardeposito’s en termijndeposito’s zijn er voor mensen die hun geld wat langer kunnen wegzetten. Belangrijk voordeel van een deposito is dat de rente meestal wat hoger is dan op een spaarrekening zonder voorwaarden. Belangrijk nadeel is, dat u niet direct bij uw geld kunt.

Welke beperkende voorwaarden bij een spaarrekening?

Een belangrijke voorwaarde van spaardeposito’s is dat u er niet ongestraft bij kunt voordat de looptijd is verstreken. En soms helemaal niet, uitzonderingen daargelaten zoals bij overlijden van de rekeninghouder of de aankoop van een nieuw huis. Een spaardeposito is juist winstgevend als u het de volle tijd kunt laten staan en al die tijd kunt sparen tegen een hoge rente. U doet er dan ook altijd goed aan om de voorwaarden van een deposito goed te lezen.

Een flexibel deposito openen

Bij een flexibel deposito bestaat wel de mogelijkheid om tussentijd geld op te nemen. Deze flexibiliteit brengt echter wel kosten met zich mee, maar als het moet kan het wel. En dat is wel erg prettig. De kosten om tussentijds geld van een deposito op te nemen kunnen per aanbieder fors verschillen.

Voorbeeld van de kosten van een deposito

Stel u neemt een flexibel deposito van € 10.000 en legt dat vast en wilt daarvoor een zo hoog mogelijke rente. Dat is voor u uitgezocht en levert het volgende aanbod per 4 januari 2018 op voor de hoogste spaarrente op een deposito:

Bank en depositoRenteOpnamekosten
Yapi Kredi Euro-Plus Deposito tot 1,75% 1% op jaarbasis
ASN Depositosparentot 0,9% 1,25% per jaar en maximaal 5% over opnamebedrag
DHB Depositorekeningtot 1,25% voortijdig opzeggen niet meer mogelijk
SNS Keuze Deposito tot 0,8% 1,25% per niet verstreken jaar en met een maximum van 4,50%

Conclusie flexibel sparen op een flexibel deposito

Hieruit blijkt dat als u het geld de volle periode kunt laten staan, u het beste uit bent bij Yapi Kredi. Stel echter dat u noodgedwongen het geld een maand eerder nodig hebt en dus bij het eerder opnemen van geld kosten moet betalen. Dan betaalt u bij de ASN bank 1,25% per niet volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 5% boeterente over het opgenomen bedrag. Dat betekent dat u bij de ASN bank dus zelfs negatief uitkomt als u uw geld eerder nodig heeft en dus een retourrente moet betalen. Let wel, de actuele spaarrentes veranderen voortdurend.

Slot

Als u niet geheel zeker weet of u het geld een vol jaar kunt missen, maar wel een hoge rente wilt, moet u de verschillende aanbieders dus goed vergelijken. Bovenstaand voorbeeld verduidelijkt dat nog eens ten volle.

Lees verder

© 2008 - 2018 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wanneer deposito sparen?Wanneer deposito sparen?Hoe kunt u ook in 2018 succesvol deposito sparen met een spaardeposito bij een bank? Deposito sparen is vooral sparen op…
Aegon flexibel sparen – internetsparen met hoge renteAegon flexibel sparen – internetsparen met hoge renteEen spaardeposito of de flexibel sparen rekening van Aegon bank is in 2018 sparen tegen een hoge spaarrente tot 1,1%. Fl…
Sparen hoogste spaarrente Aegon BankSparen hoogste spaarrente Aegon BankEigen Stijl Sparen van de Aegon Bank, heet in 2017 en 2018 Aegon sparen en flexibel sparen. Deze spaarrekening geeft u e…
Wat is een spaardeposito?Wat is een spaardeposito?Er zijn verschillende manieren van sparen. Eén van die manieren is het spaardeposito. Dan zet de spaarder zijn geld voor…
Hoge rente op achtergesteld depositoHoge rente op achtergesteld depositoWat is een achtergestelde deposito? Wie zijn geld wat langer kan wegzetten, kiest voor een spaardeposito vanwege de hoge…

Reageer op het artikel "Een flexibel deposito met hoge rente"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 04-01-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: Hoogste spaarrente 2018
Schrijf mee!