Sparen bij Keytrade (MoneYou België)

Sparen bij Keytrade (MoneYou België) MoneYou België die zeer actief was met online sparen met hoge rente, heeft in 2019 alle spaarrekeningen verkocht en overgedragen aan Keytrade. Ook Keytrade is in 2020 zeer interessant voor spaarders met een aantal spaarrekeningen. Een nieuwe rekening is eenvoudig geopend en wie bij MoneYou spaarde kan eenmalig via het oude account terecht bij zijn spaarrekening bij Keytrade.

Sparen bij Keytrade


Wie is MoneYou België?

ABN AMRO had ook in België MoneYou geïntroduceerd. Dit was bet zoals in Nederland een online bank en 100% onderdeel van ABN AMRO, met hoge rentes. Om hier te kunnen sparen, kon u eenvoudig op de website uw gegevens invullen en zo de spaarrekening activeren. Super eenvoudig en veilig. Uw spaargeld viel volledig onder de garantie van de moederbank. Dit hield in dat het depositogarantiestelsel van toepassing is en uw geld per persoon tot een maximum van 100.000 euro volledig is gegarandeerd. ABN AMRO is in Nederland in handen van de Staat en deze heeft de hoogste rating die mogelijk is, namelijk AAA. Maar in 2020 i de hele spaarportefeuille van MoneYou België verkocht aan Keytrade.

Waarom bij Ketrade sparen?

Voor wie bij MobeYou België spaarde zijn de spaarrekeningen overgezet naar Keytrade. Ook voor nieuwe klanten zijn er meerdere redenen om bij deze bank te sparen:
 • Alles laat zich eenvoudig online regelen;
 • De spaarrente is hoog inclusief de getrouwheidspremie en bonus;
 • U spaart hier door de garantie van 100.000 euro per persoon (het depositogarantiestelsel) veilig.

Kan ik een spaarrekening openen?

U kunt een spaarrekening openen als:
 • U achttien jaar of ouder bent en in België woont;
 • Een geldig Belgisch identiteitsbewijs hebt en een geldig Belgisch rijksregisternummer;
 • Een gsm-nummer hebt;
 • Een e-mailadres hebt;
 • Een zichtrekening hebt bij een bank in België. Zo kunt u geld overmaken naar uw rekening en geld afboeken.

Hoe bij Keytrade sparen?

U kunt kiezen uit twee spaarvormen:
 • De spaarrekening High Fidelity.
 • De spaarrekening Azur.

Wat is bij Keytrade de High Fidelity spaarrekening?

Bij een keuze voor High Fidelity. is er een basisrente en een getrouwheidspremie:
 • De basisrente is 0,01 %, de getrouwheidspremie 0,15% (3 augustus 2020).
 • De getrouwheidspremie wordt 4 keer per jaar uitgekeerd: op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.
 • Er geen kosten zijn om de rekening te openen, sluiten of beheren.
 • U spaart zo vanaf de eerste dag al.
 • Er is geen minimum of maximum inleg.
 • Uw geld is altijd beschikbaar en opneembaar, maar dan kan het zijn dat de getrouwheidspremie vervalt.
 • Er is in 2020 geen roerende voorheffing op de eerste renteschijf van Ä 990, hierboven bedraagt de roerende voorheffing 15%.

Wat is Azur sparen?

De Azur spaarrekening is flexibel en transparant sparen. Dat houdt per augustus 2020 in dat:
 • Er geen kosten zijn om de rekening te openen, sluiten of beheren.
 • Geen kosten zijn bij een storting of opname.
 • De getrouwheidspremie wordt 4 per jaar uitgekeerd: op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.
 • U zo vaak als u wilt geld kunt overmaken op de rekening of opnemen van de spaarrekening.
 • De basisrente gelijk is aan 0,01% op jaarbasis en de getrouwheidspremie van 0,10% op jaarbasis. Samen dus 0,11%.
 • Er geen minimum inleg is, ook geen maximale inleg.
 • Er is in 2020 geen roerende voorheffing op de eerste renteschijf van Ä 990, hierboven bedraagt de roerende voorheffing 15%.

Zoals u ziet zit het verschil tussen High Fidelity en Azur er in 2020 vooral in da de getrouwheidspremie bij High Fidelity hoger is. De Azur spaarrekening is dus handiger wanneer u actief van uw spaarrekening gebruik maakt, terwijl met High Fidelity de hoogste opbrengst wordt gehaald wanneer u het spaargeld tenminste 12 maanden achtereen laat staan.

Conclusie sparen bij Keytrade tegen hoge rente

Wie een hoog rendement op zijn spaargeld wil, gaat verschillende banken vergelijken en ziet al snel dat Keytrade een relatief hoge interest geeft als u het geld langer kunt laten staan. Het is een veilige online bank. Wie zijn geld een jaar laat staan bij de bank, kan het beste kiezen voor High Fidelity sparen tegen een hoge rente met getrouwheidspremie.

Lees verder

© 2012 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slim sparen in Belgie: kies dan hoogste spaarrente (BE)Slim sparen in Belgie: kies dan hoogste spaarrente (BE)Ook in België geven de grote banken minder rente dan de kleinere spaarbanken, zoals Nibc. Tegelijkertijd zijn mensen ben…
Spaarrekening met hoge basisrente of hoge getrouwheidspremieSpaarrekening met hoge basisrente of hoge getrouwheidspremieNa de jaarwisseling krijgen we allerlei reclame voor nieuwe spaarrekeningen en spaarformules in de brievenbus, de ene al…
Spaarrente MoneYouSpaarrente MoneYouMoneYou heeft voor u een gratis spaarrekening en de MoneYou Go app. MoneYou is een volle dochter van ABN AMRO. U kunt oo…
Hoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenHoogste spaarrente: nieuwe banken en spaarrekeningenDe hoogste spaarrente krijgt u eerder bij de nieuwe banken, een spaarplatform als Savedo en nieuwe spaarrekeningen dan b…

Sparen kunt u niet alleen bij de bank, maar ook bij de superSparen kunt u niet alleen bij de bank, maar ook bij de superSparen is een leuke bezigheid, vooral als het ook nog extra geld en/of goederen opbrengt. Niet alleen volwassenen, maar…
Reserveer een vast bedrag voor leuke dingenReserveer een vast bedrag voor leuke dingenJe wil minder geld uitgeven aan de zogenaamde leuke dingen. Om dit op lange termijn vol te houden moet je een doel stell…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 03-08-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.