Sparen bij Rabobank Belgie

Sparen bij Rabobank Belgie De Rabobank is ook zeer succesvol in België. Dit succes komt door de hoge basisrente en de toprente die op uw spaargeld geboden wordt. De Rabobank behoort met zijn dubbel A status tot de veiligste banken in de wereld. Ook meer over de transparantiegarantie die de bank als eerste Belgische bank inmiddels heeft gelanceerd. Een spaarrekening openen en beheren is gratis. Wat houdt de transparantie garantie van de Rabobank in? Daarom meer over het sparen bij deze interessante bank.

Sparen bij Rabobank.be

De Rabobank heeft de dubbele A status. Dat wil zeggen dat het ook in deze onzekere beurstijden zeer onwaarschijnlijk is dat de Rabobank in zwaar weer verzeild zal raken. De dubbele A is namelijk de hoogste status die een kredietbeoordelaar aan een bank kan geven. Sparen bij deze bank is veilig sparen. Rabobank.be valt onder het Nederlandse garantie stelsel. De Rabobank heeft niet alleen veel invloed in Nederland, maar waaiert ook steeds verder over de wereld uit. Overigens zullen deze garantie bedragen verder worden verhoogd. De Nederlandse garantie bedraagt maximaal 100.000 per persoon.

Spaarbank

Rabobank.be is meer dan alleen spaarbank. U kunt er eenvoudig en gratis online telebankieren met uw digipas. Maar de Rabobank is ook spaarbank. Een kwaliteit die vele spaarders trekt, dat komt vooral door de geboden rente. Andere grotere banken hanteren in België een lagere en daardoor minder interessante rente. En een overstap naar Nederlandse banken met een hogere rente is niet zo eenvoudig, omdat meestal vereist is dat u een Nederlandse ingezetene bent, dan wel een tegenrekening bij een Nederlandse bank. Dat laatste betekent dat u, zodra het u lukt om bij een Nederlandse bank een rekening te openen, u ook bij andere Nederlandse banken, of andere kleine buitenlandse banken een profijtelijke spaarrekening kunt openen. En die weg lijkt niet volledig onbegaanbaar voor wie goed zoekt.

Welke spaarrekening heeft Rabobank in België?

De volgende spaarrekeningen zijn mogelijk bij deze bank (17 januari 2020):
  • Rabo spaarrekening: 0,15% basisrente en 0,15% getrouwheidspremie;
  • Rabo plus account: 0,05% basisrente en 0,30% getrouwheidspremie;
  • Rabo junior account: 0,15% basisrente en 0,15% getrouwheidspremie;
  • Zichtrekening;
  • Termijnrekening;

Voorheffing op sparen

Bij rente inkomsten buiten België zal de Belgische spaarder conform de Europese Spaarrichtlijn wel de voorheffing in rekening worden gebracht, die de komende jaren langzaam oploopt. Het is aan u om te bezien of het dan nog voldoende voordeel biedt om buiten de landsgrenzen te kijken, of dat Rabobank.be toch het enige goede alternatief is.

De transparantiegarantie

De transparantiegarantie van de Rabobank geeft als garantie dat er geen verborgen voorwaarden zijn verbonden aan de door de Rabobank verbond producten, maar dat alle producten transparant zullen zijn. Dat betekent de volgende vijf toezeggingen:

1. Geen verbogen voorwaarden

Als er al aanvullende voorwaarden zijn dan zal de bank u die vooraf duidelijk maken. De Rabobank wil niet stunten en vervolgens de klant teleur stellen, maar openheid en een positie van vertrouwen met u opbouwen. Geen onnodige sterretjes en kleine lettertjes, waar u op moet letten maar openheid van de bank.

2. Minimale kosten

De Rabobank wil minimale kosten in rekening brengen en waar mogelijk diensten gratis kunnen aanbieden. De meeste diensten zijn al gratis, maar als ergens voor betaald moet worden moet dat vooraf duidelijk zijn.

3. Veiligheid en gezond verstand belangrijkste

Rabobank hanteert een eenvoudig businessmodel zonder riskante bokkensprongen. Veilig en verstandig dus.

4. U wordt nergens toe gedwongen

Geen pushen of dwang toepassen om een bepaald product af te nemen. U moet vrijwillig uw keuze kunnen maken op basis van goede informatie en voorlichting, maar u bent degene die kiest. Logisch, het het is ook uw geld.

5. Geen extra kosten bij opstappen

De bank wil u natuurlijk graag behouden maar zal u niet met dwang tegen houden als u toch wilt opstappen. Wel wil de bank graag weten waarom u opstapt, want daar kan iedereen weer van leren.

Slot

Bij de Rabobank sparen is uiterst veilig sparen. Bekijk hun tarieven. De intresten zijn hoog. De Rabobank is een van de veiligste banken in de hele wereld. Een rekening openen is eenvoudig. Dus kan iedereen eenvoudig van deze bank profiteren.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slim sparen in Belgie: kies dan hoogste spaarrente (BE)Slim sparen in Belgie: kies dan hoogste spaarrente (BE)Ook in België geven de grote banken minder rente dan de kleinere spaarbanken, zoals Nibc. Tegelijkertijd zijn mensen ben…
Rabobank biedt spaarrente van 8% en hogerRabobank biedt spaarrente van 8% en hogerDe Rabobank biedt een hoge spaarrente als global player in de wereld en is een super veilige bank. De gemiddelde Nederla…
Sparen - super veilig sparen bij de RabobankSparen - super veilig sparen bij de RabobankWilt u ook sparen bij de Rabobank? De Rabobank was altijd de meest veilige bank in ons land om bij te sparen. Super veil…
InternetSpaarrekening van de Rabobank, iets voor u?InternetSpaarrekening van de Rabobank, iets voor u?Bij de Rabobank kunt u op vele manieren sparen. Zo is er de internetspaarrekening, maar kunt u ook kiezen voor een depos…

Spaarbank & een goede en veilige spaarbank kiezen doe je zoSpaarbank & een goede en veilige spaarbank kiezen doe je zoHoe vindt u een veilige bank in deze tijden die u ook nog de hoogste spaarrente? Veilig sparen en toch met de hoogste re…
Spaarbank & de vermogensspaarrekening van ABN AMROSpaarbank & de vermogensspaarrekening van ABN AMRODe Vermogens Spaarrekening 2019 van ABN AMRO is interessant voor de trouwe spaarder die zijn geld een jaar laat staan te…
Reactie

Deriks, 11-12-2009
Hoef ik geen aangifte te doen van mijn spaargeld in belgie als ik in nederland woon?
kan ik een bedrag sparen in belgie bij rabo.be? Reactie infoteur, 17-02-2018
Beste Deriks,
Als u in Belgie spaart, maar in Nederland woont, moet u in Nederland uw spaargeld opgeven. In Belgie betaalt u een voorheffing die, bij aangifte in Nederland, verrekend wordt met de 1,2% belasting in box 3.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 23-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.